ÎNTRISTAREA UTILĂ

În adevăr, când întristarea este după voia lui Dumnezeu, aduce o pocăință care duce la mântuire și de care cineva nu se căiește niciodată; pe când întristarea lumii aduce moartea.
2 Corinteni 7:10

Când faci un lucru, îți dorești să vezi utilitatea lui. Dacă lovești un cui, te vei uita să observi cum intră mai adânc. Fiecare acțiune se calculează în funcție de utilitatea sau inutilitatea ei. Nimeni nu își propune să facă activități care nu au nicio noimă.

Hai să facem un mic exercițiu! Ai nevoie de pantofi. Sigur, te vei îndrepta spre un raft cu pantofi. Ce vei căuta? Perechea care corespunde așteptărilor tale: culoare, mărime, design și măsură. După o probă necesară, te vei decide dacă rămân sau nu. Plătești și…

Dacă te rezumi doar la acest nivel, s-ar putea să te trezești cu o surpriză. Un bărbat a aplicat versiunea de mai sus. S-a trezit acasă după prima încălțare cu pantofii deteriorați. De ce? Pantofii erau din carton, erau pentru morți. La exterior erau perfecți și lucioși, dar materialul era perisabil, din carton.

Uneori, momentele de remușcare ce te vizează pot fi la fel de periculoase. Unele sunt utile, altele sunt din „carton”. Întristarea sau regretul după voia lui Dumnezeu seamănă viață. E drumul apropierii reale de Dumnezeu. Nu te liniști că merge orice. Nu! Adevăratul regret al sufletului respectă calitatea și nu se rezumă la înfățișare. Țintește întristarea utilă!

Roagă-te să nu fii păcălit de remușcări false.

Provocare: Învață pocăința reală cu Dumnezeu.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video