UN DRUM NOU

Prin credință a părăsit el Egiptul, fără să se teamă de mânia împăratului; pentru că a rămas neclintit, ca și cum ar fi văzut pe Cel ce este nevăzut.
Evrei 11:27

Să pleci de la rău este o necesitate, dar să pleci dintr-un loc unde îți merge bine și unde ai toate perspectivele să obții respectul tuturor reprezintă o nebunie. Moise era în situația descrisă mai sus. Nu a stat pe gânduri. A plecat. A părăsit locul perspectivelor sale. De ce? Sigur, vei spune că uciderea unui egiptean atrăgea după sine condamnarea lui și pierderea favorurilor. Probabil, dar textul biblic arată altceva. Moise, când a devenit mare, nu a privit la comorile Egiptului, pentru că avea ochii pironiți spre altceva.

Moise a fost educat cu privire la misiunea sa. Mama lui i-a vorbit de misiunea specială pe care trebuie să o realizeze pentru Dumnezeu. Când s-a aventurat să grăbească misiunea, a greșit, dar nu a greșit atunci când și-a croit un alt drum cu Dumnezeu. Noul drum nu era la fel de atrăgător ca cel din Egipt, dar a devenit mai valoros. Moise a învățat mai mult cu Dumnezeu în pustie decât cu toți savanții din Egipt.

Misiunea ta, individuală, este mai mult decât o misiune laică, printre oameni și pentru umanitate. Misiunea ta este să mergi pe drumul pregătit de Dumnezeu pentru tine. Pentru a putea face acest pas, va trebui să te desprinzi de perspectiva „comorilor” din lumea de astăzi.

Roagă-te să urmezi drumul rânduit de Dumnezeu pentru tine.

Provocare: Învață azi să faci primii pași cu Dumnezeu pe calea credinței.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor