Isus le-a zis: „Eu sunt Pâinea vieții. Cine vine la Mine nu va flămânzi niciodată; și cine crede în Mine nu va înseta niciodată.”
Ioan 6:35
Dacă mergi la un muzeu, cel mai probabil, nu te vei aștepta să vezi ca exponat o pâine. Nu este cazul Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” din Galați. În patrimoniul lor se află o pâine din 1892, care este expusă publicului în anumite condiții de conservare, la intervale de timp considerate oportune de proprietari.
Inițial, pâinea a fost concepută în vara anului 1892, în Italia. Ea a fost prezentată în cadrul Expoziţiei Italo-Americane de la Genova (10 iulie–4 noiembrie 1892), expoziţie care marca aniversarea a 400 de ani de la descoperirea Americii de către Cristofor Columb. Unul dintre membrii echipajului crucişătorului Elisabeta, Vasile Pamfil, a intrat în posesia pâinii şi a adus-o la Galaţi, într-o cutie de sticlă. În anul 2019, pâinea a intrat în Academia Recordurilor Mondiale (World Record Academy), ca cea mai veche pâine din lume.
Din perspectiva noastră, cea mai valoroasă pâine este Hristos. De ani de zile e pâinea noastră cea de toate zilele. Hristos hrănește sufletul și-l vindecă. E servit permanent celor care cred. Ce putea să ne ofere Dumnezeu? În Hristos toate nevoile sufletești ne sunt satisfăcute. Printre cele mai alese bucate, pâinea divină este darul suprem. E pâinea care a hrănit, hrănește și îi va hrăni pe cei flămânzi și însetați după viața pură.
Roagă-te pentru pâinea vieții.
Provocare: Oferă o pâine adevărată celor în nevoie.