Dragă prietene,
Perseverența este o calitate care îl ține pe om în picioare, în bătaia vântului. Aceasta este o virtute care poate transforma cea mai grea încercare în glorie, pentru că, dincolo de durere, se poate vedea finalitate și reușită.
Așadar, a persevera nu înseamnă doar a trece printr-o încercare pe care nu o poți evita, ci a reuși, prin pași mici și constanți, să ajungi la succes. Deși pare că progresul este insesizabil, în realitate, a fi consistent în lucrul ce ți-a fost încredințat este ceea ce va aduce cel mai bun rezultat.
Dacă vrem să cultivăm perseverența, nu trebuie să fugim din fața problemelor care ne pun la încercare credința, ci trebuie să le înfruntăm. Când zi de zi, la fiecare pas, izbutim să depășim încercările, mici sau mari, dăm dovadă de perseverență. Fiecare încercare pe care o depășim ne dă tăria să o înfruntăm pe următoarea.
Perseverența de nezdruncinat poate fi comparată cu ,,urmele” pașilor lui Isus. Nu putem călca în mod perfect pe urmele Lui, dar putem păși cât mai exact pe ele. Asemenea lui Isus, trebuie să lăsăm speranța, bucuria și perseverența să ne călăuzează viața. Și noi, la fel ca Pavel, să spunem: Pot totul în Hristos, care mă întărește. (Filipeni 4:13)
Isus nu S-a bizuit pe propria putere pentru a persevera în încercări. El S-a îndreptat către Tatăl ceresc, rugându-L să-L ajute. Ca să putem persevera și noi, trebuie să privim spre Dumnezeu, care ne dă putere. Sprijinindu-ne de brațul Tatălui, vom fi biruitori!
Cu prietenie, Andreea Băjan
AMiCUS Pitești