Dragă prietene,
Firea umană presupune prezența fricii, însă Biblia ne oferă soluția: Teme-te de Domnul care e Atotputernic, dar de nimic altceva, pentru că El este cu tine! Și totuși, este teama un lucru bun sau un lucru rău?
Se spune că frica este un mecanism de apărare. Problema este că ea nu face diferența între pericol și provocare. Așadar, ne găsim în fața unei alegeri: siguranța în rutină sau curaj și experiențe extraordinare? Dacă îți e teamă de întuneric și ieși afară în noapte, poți să vezi stelele. Dacă îți e teamă de înălțime și te urci pe munte, poți să vezi o priveliște care nu ți-ar fi fost accesibilă din vale.
Am asistat la un moment atât de inocent într-o sâmbătă dimineață: o mămică îl purta în brațe pe copilașul ei. Amândoi aveau ochii închiși, iar, la un moment dat, năsucul lui s-a apropiat de al mamei. Urmat de un zâmbet subtil, copilașul a deschis ochișorii și s-a așezat ușor pe umărul mamei, îmbrățișând-o. Părea că în lume totul e bine. În realitate, lumea e plină de rău, boală, război și păcat. Avem motive de frică la fiecare pas. Totuși, Isus ne e mamă și tată. Nu este nici război și nici plânset în brațele Lui. De ce te temi dacă ești protejat?
Ucenicii nu au înțeles acest lucru. În timpul furtunii, care era gata să înghită barca în care Se afla Isus împreună cu ei, strigau către Învățător să le salveze viața, cu toate că văzuseră atâtea minuni făcute de mâinile Sale. De ce mintea mea se înfricoșează și reacționează defensiv?
Nu te teme, căci Eu sunt cu tine! spune Isus. (Isaia 41:10)
Cu prietenie, Emma Asanache
AMiCUS Cluj