Poporul ales

  Bărbaţilor, iubiţi-vă nevestele cum a iubit şi Hristos biserica şi S-a dat pe Sine pentru ea. (Efeseni 5:25)

  Dumnezeu are o biserică pe pământ – poporul Său ales, care ţine poruncile Lui. El nu conduce indivizi separaţi, unul ici şi unul colo, ci un popor. Adevărul este o putere sfinţitoare; însă biserica luptătoare nu este biserica biruitoare. Există neghină printre grâu. „Vrei dar… să o smulgem?’ a fost întrebarea robului; dar stăpânul a răspuns: „Nu, ca nu cumva, smulgând neghina, să smulgeţi şi grâul împreună cu ea” (Matei 13:28,29). Năvodul Evangheliei nu prinde numai peşti buni, ci şi peşti răi şi numai Domnul îi cunoaşte pe cei care sunt ai Lui.

  Datoria noastră a fiecăruia este să umblăm smeriţi cu Dumnezeu. Nu trebuie să căutăm un mesaj nou, ciudat. Nu trebuie să gândim că aleşii lui Dumnezeu care încearcă să umble în lumină alcătuiesc Babilonul.
  Deşi există rele în biserică şi deşi vor exista până la sfârşitul lumii, biserica din aceste zile din urmă trebuie să fie lumina acestei lumi întinate şi stricate de păcat. Biserica, aşa slabă şi cu defecte cum este, având nevoie de mustrare, avertizare şi sfătuire, constituie singurul obiect de pe pământ asupra căruia Hristos îşi îndreaptă suprema atenţie. Lumea este un atelier în care, prin cooperarea agenţilor uman şi divin, Isus face experienţe, prin harul Său şi îndurarea divină, asupra inimilor oamenilor.

  Dumnezeu are un popor deosebit, o biserică pe pământ, care este superioară tuturor în mijloacele de prezentare a adevărului, de apărare a Legii Sale. Dumnezeu a rânduit în mod divin agenţi – oameni pe care îi conduce, care au suportat zăduful zilei, care cooperează cu instrumentele cereşti pentru înaintarea împărăţiei lui Hristos în lumea noastră. Fie ca toţi să se unească cu aceste unelte alese şi să fie găsiţi în cele din urmă printre cei care au „răbdarea sfinţilor, care păzesc poruncile lui Dumnezeu şi credinţa lui Isus”.
  Biserica lui Dumnezeu de jos este una cu biserica lui Dumnezeu de sus. Credincioşii de pe pământ şi fiinţele din ceruri care nu au căzut niciodată constituie o singură biserică.

  Sfaturi pentru biserică, p. 240

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Mustrarea nu dăunează acceptării

  Dragi părinți, nu ocoliți cuvintele de avertizare pentru copiii și tinerii din casele voastre! Veți secera cele mai mari bucurii când îi veți vedea că Îi dau dreptate lui Dumnezeu și fac legământ cu El. Chiar azi, semănați o avertizare cu blândețe și dragoste! PROVOCARE: Ce lucru pe care îl fac copiii tăi ești convins că nu este bun? Roagă-te astăzi să ai putere să le spui cu blândețe că Dumnezeu vrea să le dea putere să renunțe la el!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Nepolitețea binecuvântată

  Să ne rugăm ca tinerii noștri iubiți să-I deschidă ușa Străinului care bate la ușa inimii ca să devină Prietenul lor veșnic. Numai El îi poate scoate pe toți străinii care le-au inundat viața, așa cum i-a scos pe negustorii ticăloși din Templu. Fie ca Domnul să îi ocrotească și azi de străini! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, oferă-i unui străin o carte care să îi vorbească despre Isus! Fă-ți timp apoi să te rogi pentru el!

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...