Poporul ales

  Bărbaţilor, iubiţi-vă nevestele cum a iubit şi Hristos biserica şi S-a dat pe Sine pentru ea. (Efeseni 5:25)

  Dumnezeu are o biserică pe pământ – poporul Său ales, care ţine poruncile Lui. El nu conduce indivizi separaţi, unul ici şi unul colo, ci un popor. Adevărul este o putere sfinţitoare; însă biserica luptătoare nu este biserica biruitoare. Există neghină printre grâu. „Vrei dar… să o smulgem?’ a fost întrebarea robului; dar stăpânul a răspuns: „Nu, ca nu cumva, smulgând neghina, să smulgeţi şi grâul împreună cu ea” (Matei 13:28,29). Năvodul Evangheliei nu prinde numai peşti buni, ci şi peşti răi şi numai Domnul îi cunoaşte pe cei care sunt ai Lui.

  Datoria noastră a fiecăruia este să umblăm smeriţi cu Dumnezeu. Nu trebuie să căutăm un mesaj nou, ciudat. Nu trebuie să gândim că aleşii lui Dumnezeu care încearcă să umble în lumină alcătuiesc Babilonul.
  Deşi există rele în biserică şi deşi vor exista până la sfârşitul lumii, biserica din aceste zile din urmă trebuie să fie lumina acestei lumi întinate şi stricate de păcat. Biserica, aşa slabă şi cu defecte cum este, având nevoie de mustrare, avertizare şi sfătuire, constituie singurul obiect de pe pământ asupra căruia Hristos îşi îndreaptă suprema atenţie. Lumea este un atelier în care, prin cooperarea agenţilor uman şi divin, Isus face experienţe, prin harul Său şi îndurarea divină, asupra inimilor oamenilor.

  Dumnezeu are un popor deosebit, o biserică pe pământ, care este superioară tuturor în mijloacele de prezentare a adevărului, de apărare a Legii Sale. Dumnezeu a rânduit în mod divin agenţi – oameni pe care îi conduce, care au suportat zăduful zilei, care cooperează cu instrumentele cereşti pentru înaintarea împărăţiei lui Hristos în lumea noastră. Fie ca toţi să se unească cu aceste unelte alese şi să fie găsiţi în cele din urmă printre cei care au „răbdarea sfinţilor, care păzesc poruncile lui Dumnezeu şi credinţa lui Isus”.
  Biserica lui Dumnezeu de jos este una cu biserica lui Dumnezeu de sus. Credincioşii de pe pământ şi fiinţele din ceruri care nu au căzut niciodată constituie o singură biserică.

  Sfaturi pentru biserică, p. 240

  Poporul ales - 2016. Bărbaţilor, iubiţi-vă nevestele cum a iubit şi Hristos biserica şi S-a dat pe Sine pentru ea. (Efeseni 5:25)
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Mergem acasă!

  Doamne, fă să vedem în semnele din jurul nostru pașii Tăi care vin spre noi! PROVOCARE: Știi care este textul de memorat de la studiile biblice ale Școlii de Sabat? Repetă-l în fiecare zi săptămâna acesta!

  Trioul perfect care trece linia sfârșitului

  Doamne, ajută-ne să iubim mai mult Cuvântul Tău și mai puțin cuvintele noastre! PROVOCARE: Încearcă să memorezi astăzi un psalm care îți place în mod deosebit!

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...