Poporul ales

  Bărbaţilor, iubiţi-vă nevestele cum a iubit şi Hristos biserica şi S-a dat pe Sine pentru ea. (Efeseni 5:25)

  Dumnezeu are o biserică pe pământ – poporul Său ales, care ţine poruncile Lui. El nu conduce indivizi separaţi, unul ici şi unul colo, ci un popor. Adevărul este o putere sfinţitoare; însă biserica luptătoare nu este biserica biruitoare. Există neghină printre grâu. „Vrei dar… să o smulgem?’ a fost întrebarea robului; dar stăpânul a răspuns: „Nu, ca nu cumva, smulgând neghina, să smulgeţi şi grâul împreună cu ea” (Matei 13:28,29). Năvodul Evangheliei nu prinde numai peşti buni, ci şi peşti răi şi numai Domnul îi cunoaşte pe cei care sunt ai Lui.

  Datoria noastră a fiecăruia este să umblăm smeriţi cu Dumnezeu. Nu trebuie să căutăm un mesaj nou, ciudat. Nu trebuie să gândim că aleşii lui Dumnezeu care încearcă să umble în lumină alcătuiesc Babilonul.
  Deşi există rele în biserică şi deşi vor exista până la sfârşitul lumii, biserica din aceste zile din urmă trebuie să fie lumina acestei lumi întinate şi stricate de păcat. Biserica, aşa slabă şi cu defecte cum este, având nevoie de mustrare, avertizare şi sfătuire, constituie singurul obiect de pe pământ asupra căruia Hristos îşi îndreaptă suprema atenţie. Lumea este un atelier în care, prin cooperarea agenţilor uman şi divin, Isus face experienţe, prin harul Său şi îndurarea divină, asupra inimilor oamenilor.

  Dumnezeu are un popor deosebit, o biserică pe pământ, care este superioară tuturor în mijloacele de prezentare a adevărului, de apărare a Legii Sale. Dumnezeu a rânduit în mod divin agenţi – oameni pe care îi conduce, care au suportat zăduful zilei, care cooperează cu instrumentele cereşti pentru înaintarea împărăţiei lui Hristos în lumea noastră. Fie ca toţi să se unească cu aceste unelte alese şi să fie găsiţi în cele din urmă printre cei care au „răbdarea sfinţilor, care păzesc poruncile lui Dumnezeu şi credinţa lui Isus”.
  Biserica lui Dumnezeu de jos este una cu biserica lui Dumnezeu de sus. Credincioşii de pe pământ şi fiinţele din ceruri care nu au căzut niciodată constituie o singură biserică.

  Sfaturi pentru biserică, p. 240

  Poporul ales - 2016. Bărbaţilor, iubiţi-vă nevestele cum a iubit şi Hristos biserica şi S-a dat pe Sine pentru ea. (Efeseni 5:25)
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...