Articolul precedentOameni buni, iubitori şi serviabili
  Articolul următorPuterea rugăciunii

  Misiunea bisericii

  Pentru că Fiul omului a venit să caute şi să mântuiască ce era pierdut. (Luca 19:10)

  Misiunea bisericii lui Hristos este aceea de a-i salva pe păcătoşii care sunt gata să piară, de a le face cunoscută oamenilor dragostea lui Dumnezeu şi de a-i câştiga la Hristos prin manifestarea acesteia. Adevărul pentru timpul nostru trebuie să fie dus până în cele mai întunecate colţuri ale pământului, iar lucrarea aceasta trebuie să înceapă de acasă. Urmaşii lui Hristos nu trebuie să ducă o viaţă egoistă, ci, însufleţiţi de Spiritul lui Hristos, să lucreze în armonie cu El.

  Există nişte cauze pentru actuala stare de răceală şi de necredinţă. Iubirea de lume şi grijile vieţii separă sufletul omului de Dumnezeu. Apa vieţii trebuie să fie în noi şi să curgă din noi, ţâşnind în viaţa veşnică. Noi trebuie să manifestăm în afară ceea ce Dumnezeu lucrează înăuntrul nostru. Dacă vrea să se bucure de lumina vieţii, creştinul trebuie să-şi sporească eforturile pentru a-i aduce şi pe alţii la cunoaşterea adevărului. Viaţa lui trebuie să fie caracterizată de eforturi şi de sacrificii pentru a face bine altora, şi atunci nu se va mai plânge că îi lipseşte bucuria.

  Îngerii lucrează permanent pentru fericirea altora. Aceasta este bucuria lor. Ceea ce inimile egoiste ar considera un serviciu umilitor, şi anume să le slujească celor care sunt josnici şi în orice privinţă inferiori lor în caracter şi în rang, este lucrarea îngerilor curaţi şi neprihăniţi, din curţile împărăteşti ale cerului. Spiritul iubirii gata de sacrificiu a lui Hristos este cel care domină cerul şi care este chiar esenţa binecuvântării.

  Cei care nu simt o plăcere deosebită în a căuta să fie o binecuvântare pentru alţii, lucrând, chiar cu sacrificii, pentru a le face bine, nu pot avea spiritul lui Hristos sau al cerului, pentru că nu au nicio legătură cu lucrarea îngerilor cereşti şi nu pot să participe la fericirea acestora. […] Dacă bucuria îngerilor este să-i vadă pe cei păcătoşi pocăiţi, oare să nu fie şi bucuria celor păcătoşi, salvaţi prin sângele lui Hristos, să-i vadă pe alţii pocăiţi şi întorşi la Hristos cu ajutorul lor? Lucrând în armonie cu Hristos şi cu îngerii sfinţi, vom cunoaşte o bucurie care nu poate fi cunoscută fără această lucrare.

  Principiul crucii lui Hristos îi aduce pe toţi cei care cred sub greaua obligaţie de a renunţa la ei înşişi, de a le da şi altora lumina şi de a oferi din mijloacele lor materiale pentru răspândirea acestei lumini. Dacă ei sunt în legătură cu cerul, se vor angaja în această lucrare în armonie cu îngerii.

  Mărturii, voi. 3, pp. 381-382

  Misiunea bisericii - 2016. Pentru că Fiul omului a venit să caute şi să mântuiască ce era pierdut. (Luca 19:10)
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...