Articolul precedentCartea despre Dumnezeu
  Articolul următorSă rupem gardul

  Dumnezeu Își conduce poporul

  Eu voi fi Dumnezeul lor, iar ei vor fi poporul Meu. (Ieremia 31:33)

  Dumnezeu conduce un popor să stea în perfectă unitate pe platforma adevărului veşnic. Hristos S-a dat pe Sine însuşi lumii pentru a putea „să-Şi curăţească un popor care să fie al Lui, plin de râvnă pentru fapte bune”. Acest proces de curăţire are scopul de a elibera biserica de orice nelegiuire, de dezbinare şi disensiuni, pentru ca membrii ei să zidească, în loc să dărâme, şi să-şi concentreze energiile asupra marii lucrări care se află în faţa lor. Dumnezeu doreşte ca poporul Său să ajungă la unitatea credinţei. Rugăciunea pe care Domnul Hristos a înălţat-o chiar înainte de a fi răstignit a fost ca ucenicii Săi să fie una, aşa cum El şi Tatăl sunt una, pentru ca lumea să creadă că Tatăl L-a trimis. Această rugăciune minunată şi impresionantă străbate veacurile până în zilele noastre, deoarece cuvintele Sale au fost: „Mă rog nu numai pentru ei, ci şi pentru cei ce vor crede în Mine prin cuvântul lor.”

  Cu câtă stăruinţă ar trebui să caute urmaşii lui Hristos să răspundă la această rugăciune în viaţa lor! Mulţi nu îşi dau seama de sfinţenia legăturii lor cu biserica şi nu sunt dispuşi să se supună restricţiilor şi disciplinei. Purtarea lor arată că ei apreciază propria judecată mai presus de aceea a bisericii unite şi că nu au grijă să vegheze asupra lor înşişi ca să nu încurajeze un spirit de împotrivire faţă de glasul bisericii. Cei care ocupă poziţii de răspundere în biserică pot să comită greşeli pe care le comit şi alţi oameni şi pot să ia decizii greşite, dar, cu toate acestea, biserica lui Hristos de pe pământ le-a dat o autoritate care nu poate fi desconsiderată. După ce a înviat, Domnul Hristos a transferat autoritatea Sa asupra bisericii Sale, spunând: „Celor ce le veţi ierta păcatele vor fi iertate, şi celor ce le veţi ţine vor fi ţinute.” […]

  Fiecare credincios trebuie să fie cu toată inima ataşat de biserică. Prosperitatea acesteia trebuie să fie cea dintâi preocupare a sa şi, dacă el nu simte că se află sub obligaţia sfântă de a-i aduce bisericii un beneficiu mai mare decât îşi aduce lui însuşi, biserica s-ar descurca mai bine fără el. Stă în puterea tuturor să facă ceva pentru cauza lui Dumnezeu. […] Respectarea unor forme exterioare nu va satisface niciodată marea nevoie a sufletului omenesc. Mărturisirea credinţei în Hristos nu este suficientă pentru a face po cineva în stare să stea în picioare în ziua judecăţii. Trebuie să existe o încredere desăvârşită în Dumnezeu, o dependenţă de făgăduinţele Sale asemenea aceleia a unui copil, o consacrare totală faţă de voinţa Sa.

  Mărturii, voi. 4, pp. 17-18

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Mustrarea nu dăunează acceptării

  Dragi părinți, nu ocoliți cuvintele de avertizare pentru copiii și tinerii din casele voastre! Veți secera cele mai mari bucurii când îi veți vedea că Îi dau dreptate lui Dumnezeu și fac legământ cu El. Chiar azi, semănați o avertizare cu blândețe și dragoste! PROVOCARE: Ce lucru pe care îl fac copiii tăi ești convins că nu este bun? Roagă-te astăzi să ai putere să le spui cu blândețe că Dumnezeu vrea să le dea putere să renunțe la el!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Nepolitețea binecuvântată

  Să ne rugăm ca tinerii noștri iubiți să-I deschidă ușa Străinului care bate la ușa inimii ca să devină Prietenul lor veșnic. Numai El îi poate scoate pe toți străinii care le-au inundat viața, așa cum i-a scos pe negustorii ticăloși din Templu. Fie ca Domnul să îi ocrotească și azi de străini! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, oferă-i unui străin o carte care să îi vorbească despre Isus! Fă-ți timp apoi să te rogi pentru el!

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...