Influența armoniei desăvârșite

  Vă sfătuiesc dar eu… să vă purtaţi într-un chip vrednic de chemarea pe care aţi primit-o… şi căutaţi să păstraţi unirea Duhului prin legătura păcii. (Efeseni 4:1,3)

  Nimic nu este prea preţios ca să I-l dăm lui Isus. Dacă Îi returnăm talanţii reprezentaţi de mijloacele materiale pe care El ni i-a încredinţat spre păstrare, El ne va da mai mulţi. Orice efort pe care îl facem pentru Hristos va fi răsplătit de El şi orice datorie pe care o îndeplinim în Numele Său va sluji fericirii noastre. Dumnezeu L-a supus pe preaiubitul Său Fiu la agonia crucificării, pentru ca toţi aceia care cred în El să poată deveni una în Numele lui Isus. Când Hristos a făcut un sacrificiu atât de mare pentru a-i salva pe oameni şi a-i aduce la unitate, o unitate asemenea aceleia care există între El şi Tatăl, ce sacrificiu ar putea fi considerat oare prea mare pentru urmaşii Săi ca să păstreze această unitate?

  Dacă lumea va vedea că în biserica lui Dumnezeu există o armonie desăvârşită, aceasta va fi o dovadă puternică în favoarea religiei creştine. Disensiunile, diferendele nefericite şi conflictele mărunte din biserică îi aduc dezonoare Mântuitorului nostru. Toate acestea pot fi evitate dacă eul îi este supus lui Dumnezeu şi urmaşii lui Isus ascultă de autoritatea bisericii. Necredinţa sugerează că independenţa individuală ne face să fim mai importanţi, că este o dovadă de slăbiciune să renunţăm la propriile concepţii cu privire la ce este bine şi potrivit şi să ascultăm verdictul bisericii, dar tocmai a ceda unor astfel de sentimente şi de păreri constituie un pericol şi ne conduce la anarhie şi la confuzie. Domnul Hristos a ştiut că unitatea şi părtăşia creştină erau necesare pentru cauza lui Dumnezeu, şi de aceea le-a poruncit ucenicilor Săi aceste lucruri, iar istoria creştinismului, din vremea aceea şi până astăzi, dovedeşte clar că puterea stă doar în unitate. Judecata individuală trebuie să se supună autorităţii bisericii.

  Apostolii au fost conştienţi de necesitatea unei unităţi stricte şi au făcut eforturi stăruitoare în acest scop. Pavel îi îndemna pe fraţii lui cu aceste cuvinte: „Vă îndemn, fraţilor, pentru Numele Domnului nostru Isus Hristos, să aveţi toţi acelaşi fel de vorbire, să n-aveţi dezbinări între voi, ci să fiţi uniţi în chip desăvârşit într-un gând şi o simţire.”

  De asemenea, el le-a scris fraţilor săi filipeni: „Deci, dacă este vreo îndemnare în Hristos, dacă este vreo mângâiere în dragoste, dacă este vreo legătură a Duhului, dacă este vreo milostivire şi vreo îndurare, faceţi-mi bucuria deplină şi aveţi o simţire, o dragoste, un suflet şi un gând.”

  Mărturii, voi. 4, pp. 19-20

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Plin de sfat sau răsfăț?

  Doamne, ajută-mă să văd chipul și asemănarea Ta în ceilalți și să-i iubesc așa cum ai făcut-o Tu! PROVOCARE: Fă tot ce poți ca astăzi să-i tratezi într-o manieră plină de respect atât pe cei cunoscuți, cât și pe necunoscuți!

  Jertfe pentru fii

  Doamne, ajută-ne să ne rugăm pentru cei din familia noastră, să ne pese de mântuirea lor și să facem tot ce putem pentru a fi împreună Acasă! PROVOCARE: Astăzi, orientează-te în jur, privește la cei care apun, la tine, la copii și găsește-ți locul! Dacă reușești, ai găsit cărarea înțelepciunii.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Publicate astăzi

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Tresaltă de bucurie!

  Poţi să te încrezi în EL! Astăzi fii plin de bucurie şi strigă de veselie: „Iată că împăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor!”

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Az Úr szemmel tartja népét

  „Hát az Isten nem áll-é bosszút az Ő választottaiért, kik Őhozzá kiáltanak éjjel és nappal,...