Rezolvarea neînțelegerilor

  Cum! Când vreunul din voi are vreo neînţelegere cu altul, îndrăzneşte el să se judece cu el la cei nelegiuiţi, şi nu la sfinţi ? (1 Corinteni 6:1)

  Planul conceput de Dumnezeu pentru rezolvarea neînţelegerilor şi a prejudiciilor personale rămâne acelaşi, indiferent de caracterul ofensei. De multe ori, dificultatea va fi înlăturată dacă stăm de vorbă personal şi în spiritul lui Hristos cu cel care este de vină. Mergi la cel greşit cu inima plină de dragostea şi simpatia lui Hristos şi caută să rezolvi problema. Discută cu el calm şi liniştit. Niciun cuvânt mânios să nu-ţi iasă din gură. Foloseşte acele cuvinte care să apeleze la conştiinţa lui. Adu-ţi aminte de cuvintele: „Cine întoarce pe un păcătos de la rătăcirea căii lui va mântui un suflet de la moarte şi va acoperi o sumedenie de păcate” (Iacov 5:20).

  Du-i fratelui tău remediul care îl va vindeca de boala înstrăinării. Fă-ţi partea pentru a-1 ajuta. De dragul păcii şi unităţii bisericii, consideră lucrul acesta ca pe un privilegiu şi deopotrivă ca pe o datorie. Dacă te va asculta, l-ai câştigat de prieten.

  Tot cerul este interesat de discuţia dintre partea vătămată şi partea greşită. Lumina cerului umple inima celui greşit atunci când el acceptă mustrarea adusă în dragostea lui Hristos şi atunci când îşi recunoaşte vina, cerând iertare de la Dumnezeu şi de la fratele său. Conflictul se încheie; prietenia şi încrederea sunt refăcute. Untdelemnul dragostei îndepărtează supărarea cauzată de greşeală. Duhul lui Dumnezeu uneşte inimă cu inimă şi în cer se cântă pentru unirea creată.

  Când se roagă lui Dumnezeu şi se angajează să facă dreptate, să iubească mila şi să umble smeriţi cu Dumnezeu, cei uniţi astfel în părtăşie creştină au parte de mare binecuvântare. Dacă le-au greşit altora, ei continuă lucrarea de pocăinţă, mărturisire şi despăgubire, complet hotărâţi să-şi facă bine unul altuia. Aceasta înseamnă să împlineşti Legea lui Hristos.

  „Dar, dacă nu te ascultă, mai ia cu tine unul sau doi inşi, pentru ca orice vorbă să fie sprijinită pe mărturia a doi sau trei martori” (Matei 18:16). Ia-i cu tine pe cei cu o judecată spirituală şi discută cu cel greşit despre răul făcut. S-ar putea ca el să cedeze la apelurile unite ale fraţilor lui. S-ar putea ca mintea lui să se lumineze când vede acordul lor în acea chestiune.

  Mărturii, voi. 7, pp. 261-262

  Rezolvarea neînțelegerilor - 2016. Cum! Când vreunul din voi are vreo neînţelegere cu altul, îndrăzneşte el să se judece cu el la cei nelegiuiţi, şi nu la sfinţi ? (1 Corinteni 6:1)
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...