Rezolvarea neînțelegerilor

  Cum! Când vreunul din voi are vreo neînţelegere cu altul, îndrăzneşte el să se judece cu el la cei nelegiuiţi, şi nu la sfinţi ? (1 Corinteni 6:1)

  Planul conceput de Dumnezeu pentru rezolvarea neînţelegerilor şi a prejudiciilor personale rămâne acelaşi, indiferent de caracterul ofensei. De multe ori, dificultatea va fi înlăturată dacă stăm de vorbă personal şi în spiritul lui Hristos cu cel care este de vină. Mergi la cel greşit cu inima plină de dragostea şi simpatia lui Hristos şi caută să rezolvi problema. Discută cu el calm şi liniştit. Niciun cuvânt mânios să nu-ţi iasă din gură. Foloseşte acele cuvinte care să apeleze la conştiinţa lui. Adu-ţi aminte de cuvintele: „Cine întoarce pe un păcătos de la rătăcirea căii lui va mântui un suflet de la moarte şi va acoperi o sumedenie de păcate” (Iacov 5:20).

  Du-i fratelui tău remediul care îl va vindeca de boala înstrăinării. Fă-ţi partea pentru a-1 ajuta. De dragul păcii şi unităţii bisericii, consideră lucrul acesta ca pe un privilegiu şi deopotrivă ca pe o datorie. Dacă te va asculta, l-ai câştigat de prieten.

  Tot cerul este interesat de discuţia dintre partea vătămată şi partea greşită. Lumina cerului umple inima celui greşit atunci când el acceptă mustrarea adusă în dragostea lui Hristos şi atunci când îşi recunoaşte vina, cerând iertare de la Dumnezeu şi de la fratele său. Conflictul se încheie; prietenia şi încrederea sunt refăcute. Untdelemnul dragostei îndepărtează supărarea cauzată de greşeală. Duhul lui Dumnezeu uneşte inimă cu inimă şi în cer se cântă pentru unirea creată.

  Când se roagă lui Dumnezeu şi se angajează să facă dreptate, să iubească mila şi să umble smeriţi cu Dumnezeu, cei uniţi astfel în părtăşie creştină au parte de mare binecuvântare. Dacă le-au greşit altora, ei continuă lucrarea de pocăinţă, mărturisire şi despăgubire, complet hotărâţi să-şi facă bine unul altuia. Aceasta înseamnă să împlineşti Legea lui Hristos.

  „Dar, dacă nu te ascultă, mai ia cu tine unul sau doi inşi, pentru ca orice vorbă să fie sprijinită pe mărturia a doi sau trei martori” (Matei 18:16). Ia-i cu tine pe cei cu o judecată spirituală şi discută cu cel greşit despre răul făcut. S-ar putea ca el să cedeze la apelurile unite ale fraţilor lui. S-ar putea ca mintea lui să se lumineze când vede acordul lor în acea chestiune.

  Mărturii, voi. 7, pp. 261-262

  Rezolvarea neînțelegerilor - 2016. Cum! Când vreunul din voi are vreo neînţelegere cu altul, îndrăzneşte el să se judece cu el la cei nelegiuiţi, şi nu la sfinţi ? (1 Corinteni 6:1)
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Exemple mici, lecții mari

  Doamne, Te rog să mă ajuți să mă văd așa cum mă vezi Tu și să pot să văd lecțiile Tale și în cei mai mici! PROVOCARE: Caută astăzi să descoperi ce poți învăța de la un copil sau de la un tânăr!

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...