Rezolvarea neînțelegerilor

  Cum! Când vreunul din voi are vreo neînţelegere cu altul, îndrăzneşte el să se judece cu el la cei nelegiuiţi, şi nu la sfinţi ? (1 Corinteni 6:1)

  Planul conceput de Dumnezeu pentru rezolvarea neînţelegerilor şi a prejudiciilor personale rămâne acelaşi, indiferent de caracterul ofensei. De multe ori, dificultatea va fi înlăturată dacă stăm de vorbă personal şi în spiritul lui Hristos cu cel care este de vină. Mergi la cel greşit cu inima plină de dragostea şi simpatia lui Hristos şi caută să rezolvi problema. Discută cu el calm şi liniştit. Niciun cuvânt mânios să nu-ţi iasă din gură. Foloseşte acele cuvinte care să apeleze la conştiinţa lui. Adu-ţi aminte de cuvintele: „Cine întoarce pe un păcătos de la rătăcirea căii lui va mântui un suflet de la moarte şi va acoperi o sumedenie de păcate” (Iacov 5:20).

  Du-i fratelui tău remediul care îl va vindeca de boala înstrăinării. Fă-ţi partea pentru a-1 ajuta. De dragul păcii şi unităţii bisericii, consideră lucrul acesta ca pe un privilegiu şi deopotrivă ca pe o datorie. Dacă te va asculta, l-ai câştigat de prieten.

  Tot cerul este interesat de discuţia dintre partea vătămată şi partea greşită. Lumina cerului umple inima celui greşit atunci când el acceptă mustrarea adusă în dragostea lui Hristos şi atunci când îşi recunoaşte vina, cerând iertare de la Dumnezeu şi de la fratele său. Conflictul se încheie; prietenia şi încrederea sunt refăcute. Untdelemnul dragostei îndepărtează supărarea cauzată de greşeală. Duhul lui Dumnezeu uneşte inimă cu inimă şi în cer se cântă pentru unirea creată.

  Când se roagă lui Dumnezeu şi se angajează să facă dreptate, să iubească mila şi să umble smeriţi cu Dumnezeu, cei uniţi astfel în părtăşie creştină au parte de mare binecuvântare. Dacă le-au greşit altora, ei continuă lucrarea de pocăinţă, mărturisire şi despăgubire, complet hotărâţi să-şi facă bine unul altuia. Aceasta înseamnă să împlineşti Legea lui Hristos.

  „Dar, dacă nu te ascultă, mai ia cu tine unul sau doi inşi, pentru ca orice vorbă să fie sprijinită pe mărturia a doi sau trei martori” (Matei 18:16). Ia-i cu tine pe cei cu o judecată spirituală şi discută cu cel greşit despre răul făcut. S-ar putea ca el să cedeze la apelurile unite ale fraţilor lui. S-ar putea ca mintea lui să se lumineze când vede acordul lor în acea chestiune.

  Mărturii, voi. 7, pp. 261-262

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Unitate în casă și în biserică

  Fie ca rugăciunea apostolului să se împlinească cu privire la noi și cu privire la frații și surorile noastre: „Domnul să vă facă să creșteți tot mai mult în dragoste unii față de alții și față de toți” (1 Tesaloniceni 3:12)! Provocare: Roagă-te astăzi pentru diaconii și diaconesele din biserica ta!

  Sfânt în familie și în biserică

  Doamne, ajută-mă să am o inimă curată și să nu fiu o pricină de poticnire pentru cei din familia mea! Provocare: Ai un obicei pe care nu ai vrea să îl aibă și copiii tăi? Hotărăște-te să renunți la el chiar astăzi!

  Familia și misiunea bisericii

  Provocare: Fii martor al lui Dumnezeu acasă, la biserică, la locul de muncă și în societate!

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...