Articolul precedentOrdine în toate lucrurile
  Articolul următorZăpada

  Să înaintăm cu toții, acum

  Ca să nu fie nicio dezbinare în trup, ci mădularele să îngrijească deopotrivă unele de altele. (1 Corinteni 12:25)

  În unire stă puterea; dezbinarea înseamnă slăbiciune. Când sunt uniţi, cei care cred adevărul prezent exercită o influenţă grăitoare. Satana înţelege bine lucrul acesta. El n-a fost niciodată mai hotărât ca acum să anihileze adevărul lui Dumnezeu provocând ostilitate şi disensiuni între cei care sunt poporul Domnului.

  Lumea este împotriva noastră; bisericile tradiţionale sunt împotriva noastră; legile ţării vor fi, în curând, împotriva noastră. Dacă a existat vreodată un timp când poporul lui Dumnezeu să fie strâns unit, timpul acela este acum. Dumnezeu ne-a încredinţat adevărurile speciale pentru acest timp, ca să le facem cunoscute lumii. Cel din urmă mesaj de har este transmis acum. Avem de-a face cu bărbaţi şi cu femei care stau în faţa judecăţii. Cât de atenţi ar trebui să fim ca în fiecare cuvânt şi faptă să urmăm îndeaproape Modelul, ca exemplul nostru să-i poată conduce pe oameni la Hristos! Cu ce grijă ar trebui să căutăm să prezentăm adevărul în aşa fel încât ceilalţi, văzând frumuseţea şi simplitatea lui, să-l poată primi! Atunci când caracterul nostru va da mărturie cu privire la puterea lui sfinţitoare, vom fi pentru ceilalţi o lumină continuă – epistole vii, cunoscute şi citite de toţi oamenii. Nu ne putem permite acum să-l lăsăm pe Satana să ne împingă spre dezbinare, certuri şi duşmănie.

  Dorinţa arzătoare din ultima rugăciune a Mântuitorului nostru, înainte de crucificare, a fost aceea ca între ucenicii Săi să existe unitate şi dragoste. Având în faţă agonia crucii, rugăciunea Sa nu a fost pentru Sine, ci pentru aceia pe care avea să-i lase să ducă mai departe lucrarea Sa pe pământ. Îi aşteptau cele mai aspre încercări, dar Isus a văzut că cel mai mare pericol pentru ei avea să fie acela al unui spirit de duşmănie şi de dezbinare. […] Toţi aceia care au beneficiat de lucrarea slujitorului lui Dumnezeu trebuie ca, potrivit cu capacitatea lor, să i se alăture în lucrarea de salvare a sufletelor. Aceasta este lucrarea tuturor adevăraţilor credincioşi, pastori şi membri deopotrivă. Ei trebuie să păstreze întotdeauna înaintea lor măreţul obiectiv, fiecare căutând să-şi împlinească aşa cum se cuvine poziţia pe care o ocupă în biserică şi lucrând împreună în ordine, în armonie şi în dragoste. […]

  Ei nu vor neglija să lucreze pentru întărirea şi unitatea bisericii. Ei vor veghea cu grijă ca nu cumva să se dea ocazia de a se strecura înăuntru dezbinarea şi divizarea.

  Mărturii, voi. 5, pp. 236, 238

  Să înaintăm cu toții, acum - 2016. Ca să nu fie nicio dezbinare în trup, ci mădularele să îngrijească deopotrivă unele de altele. (1 Corinteni 12:25)
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Mergem acasă!

  Doamne, fă să vedem în semnele din jurul nostru pașii Tăi care vin spre noi! PROVOCARE: Știi care este textul de memorat de la studiile biblice ale Școlii de Sabat? Repetă-l în fiecare zi săptămâna acesta!

  Trioul perfect care trece linia sfârșitului

  Doamne, ajută-ne să iubim mai mult Cuvântul Tău și mai puțin cuvintele noastre! PROVOCARE: Încearcă să memorezi astăzi un psalm care îți place în mod deosebit!

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...