Articolul precedentOrdine în toate lucrurile
  Articolul următorZăpada

  Să înaintăm cu toții, acum

  Ca să nu fie nicio dezbinare în trup, ci mădularele să îngrijească deopotrivă unele de altele. (1 Corinteni 12:25)

  În unire stă puterea; dezbinarea înseamnă slăbiciune. Când sunt uniţi, cei care cred adevărul prezent exercită o influenţă grăitoare. Satana înţelege bine lucrul acesta. El n-a fost niciodată mai hotărât ca acum să anihileze adevărul lui Dumnezeu provocând ostilitate şi disensiuni între cei care sunt poporul Domnului.

  Lumea este împotriva noastră; bisericile tradiţionale sunt împotriva noastră; legile ţării vor fi, în curând, împotriva noastră. Dacă a existat vreodată un timp când poporul lui Dumnezeu să fie strâns unit, timpul acela este acum. Dumnezeu ne-a încredinţat adevărurile speciale pentru acest timp, ca să le facem cunoscute lumii. Cel din urmă mesaj de har este transmis acum. Avem de-a face cu bărbaţi şi cu femei care stau în faţa judecăţii. Cât de atenţi ar trebui să fim ca în fiecare cuvânt şi faptă să urmăm îndeaproape Modelul, ca exemplul nostru să-i poată conduce pe oameni la Hristos! Cu ce grijă ar trebui să căutăm să prezentăm adevărul în aşa fel încât ceilalţi, văzând frumuseţea şi simplitatea lui, să-l poată primi! Atunci când caracterul nostru va da mărturie cu privire la puterea lui sfinţitoare, vom fi pentru ceilalţi o lumină continuă – epistole vii, cunoscute şi citite de toţi oamenii. Nu ne putem permite acum să-l lăsăm pe Satana să ne împingă spre dezbinare, certuri şi duşmănie.

  Dorinţa arzătoare din ultima rugăciune a Mântuitorului nostru, înainte de crucificare, a fost aceea ca între ucenicii Săi să existe unitate şi dragoste. Având în faţă agonia crucii, rugăciunea Sa nu a fost pentru Sine, ci pentru aceia pe care avea să-i lase să ducă mai departe lucrarea Sa pe pământ. Îi aşteptau cele mai aspre încercări, dar Isus a văzut că cel mai mare pericol pentru ei avea să fie acela al unui spirit de duşmănie şi de dezbinare. […] Toţi aceia care au beneficiat de lucrarea slujitorului lui Dumnezeu trebuie ca, potrivit cu capacitatea lor, să i se alăture în lucrarea de salvare a sufletelor. Aceasta este lucrarea tuturor adevăraţilor credincioşi, pastori şi membri deopotrivă. Ei trebuie să păstreze întotdeauna înaintea lor măreţul obiectiv, fiecare căutând să-şi împlinească aşa cum se cuvine poziţia pe care o ocupă în biserică şi lucrând împreună în ordine, în armonie şi în dragoste. […]

  Ei nu vor neglija să lucreze pentru întărirea şi unitatea bisericii. Ei vor veghea cu grijă ca nu cumva să se dea ocazia de a se strecura înăuntru dezbinarea şi divizarea.

  Mărturii, voi. 5, pp. 236, 238

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Mustrarea nu dăunează acceptării

  Dragi părinți, nu ocoliți cuvintele de avertizare pentru copiii și tinerii din casele voastre! Veți secera cele mai mari bucurii când îi veți vedea că Îi dau dreptate lui Dumnezeu și fac legământ cu El. Chiar azi, semănați o avertizare cu blândețe și dragoste! PROVOCARE: Ce lucru pe care îl fac copiii tăi ești convins că nu este bun? Roagă-te astăzi să ai putere să le spui cu blândețe că Dumnezeu vrea să le dea putere să renunțe la el!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Nepolitețea binecuvântată

  Să ne rugăm ca tinerii noștri iubiți să-I deschidă ușa Străinului care bate la ușa inimii ca să devină Prietenul lor veșnic. Numai El îi poate scoate pe toți străinii care le-au inundat viața, așa cum i-a scos pe negustorii ticăloși din Templu. Fie ca Domnul să îi ocrotească și azi de străini! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, oferă-i unui străin o carte care să îi vorbească despre Isus! Fă-ți timp apoi să te rogi pentru el!

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...