Biserica să urmeze regula Mântuitorului

  Du-te întâi de împacă-te cu fratele tău; apoi vino de adu-ţi darul. (Matei 5:24)

  Cei care sunt desemnaţi să apere interesele spirituale ale bisericii trebuie să fie atenţi să ofere un exemplu bun, să nu dea ocazie pentru invidie, gelozie sau suspiciune, manifestând întotdeauna acelaşi spirit de iubire, de respect şi de amabilitate pe care doresc să-l încurajeze în fraţii lor. Trebuie să se dea ascultare în mod stăruitor sfaturilor Cuvântului lui Dumnezeu. Orice manifestare de ostilitate sau orice lipsă de amabilitate trebuie să fie ţinută sub control; orice rădăcină de duşmănie trebuie îndepărtată. Când apar tulburări între fraţi, trebuie să fie urmată cu stricteţe regula Mântuitorului. Trebuie să fie făcute toate eforturile posibile pentru a se realiza reconcilierea, dar, dacă părţile persistă cu încăpăţânare să rămână în conflict, acestea trebuie suspendate până când ajung să se poată armoniza.

  Atunci când apar tulburări în biserică, fiecare membru să-şi cerceteze inima şi să vadă dacă nu cumva acolo se află cauza dezbinării. Biserica poate fi tulburată şi pacea ei poate fi sacrificată prin mândrie spirituală, prin spiritul dictatorial, prin ambiţia după onoare sau poziţie înaltă, prin lipsa stăpânirii de sine, prin satisfacerea pasiunii sau prin îngăduirea prejudecăţi lor, prin instabilitate sau prin lipsa judecăţii.

  Adeseori, problemele sunt provocate de răspândirea bârfelor, ale căror aluzii şi sugestii spuse în şoaptă otrăvesc mintea celor nebănuitori şi îi separă chiar şi pe cei mai apropiaţi prieteni. Intriganţii sunt ajutaţi în lucrarea lor nelegiuită de mulţi care stau cu urechile deschise şi cu o inimă rea, spunând: „Învinuiţi-l…, şi noi îl vom învinui mai departe!” Acest păcat nu trebuie să fie tolerat în mijlocul urmaşilor lui Hristos. Niciun părinte creştin nu ar trebui să permită ca în cercul familiei să se repete bârfe sau remarci prin care membrii bisericii sunt discreditaţi.

  Creştinii trebuie să considere ca fiind o datorie religioasă aceea de a reprima orice spirit de invidie sau de rivalitate. Ei ar trebui să se bucure de reputaţia bună sau de prosperitatea fraţilor lor, chiar şi atunci când caracterul sau realizările lor par să fie lăsate în umbră. […]

  Noi ar trebui să căutăm mai degrabă adevărata bunătate, decât măreţia. Aceia care au gândul lui Hristos vor avea o părere umilă cu privire la ei înşişi. Vor face eforturi pentru curăţia şi prosperitatea bisericii şi vor fi gata mai degrabă să-şi sacrifice propriile interese şi dorinţe, decât să producă vreo disensiune între fraţii lor.

  Mărturii, voi. 5, pp. 241-242

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  Conducător divin

  Ca popor, noi nu suntem pregătiți pentru venirea Domnului. Dacă ar pune în practică adevărurile mari, înalte, superioare ale acestei perioade, fiecare membru al bisericii ar fi o lumină puternică, strălucitoare. GÂNDESC MAI DEPARTE La ce este bună cunoașterea adevărului dacă îmi lipsește iubirea pe care a arătat-o Hristos?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...