Biserica să urmeze regula Mântuitorului

  Du-te întâi de împacă-te cu fratele tău; apoi vino de adu-ţi darul. (Matei 5:24)

  Cei care sunt desemnaţi să apere interesele spirituale ale bisericii trebuie să fie atenţi să ofere un exemplu bun, să nu dea ocazie pentru invidie, gelozie sau suspiciune, manifestând întotdeauna acelaşi spirit de iubire, de respect şi de amabilitate pe care doresc să-l încurajeze în fraţii lor. Trebuie să se dea ascultare în mod stăruitor sfaturilor Cuvântului lui Dumnezeu. Orice manifestare de ostilitate sau orice lipsă de amabilitate trebuie să fie ţinută sub control; orice rădăcină de duşmănie trebuie îndepărtată. Când apar tulburări între fraţi, trebuie să fie urmată cu stricteţe regula Mântuitorului. Trebuie să fie făcute toate eforturile posibile pentru a se realiza reconcilierea, dar, dacă părţile persistă cu încăpăţânare să rămână în conflict, acestea trebuie suspendate până când ajung să se poată armoniza.

  Atunci când apar tulburări în biserică, fiecare membru să-şi cerceteze inima şi să vadă dacă nu cumva acolo se află cauza dezbinării. Biserica poate fi tulburată şi pacea ei poate fi sacrificată prin mândrie spirituală, prin spiritul dictatorial, prin ambiţia după onoare sau poziţie înaltă, prin lipsa stăpânirii de sine, prin satisfacerea pasiunii sau prin îngăduirea prejudecăţi lor, prin instabilitate sau prin lipsa judecăţii.

  Adeseori, problemele sunt provocate de răspândirea bârfelor, ale căror aluzii şi sugestii spuse în şoaptă otrăvesc mintea celor nebănuitori şi îi separă chiar şi pe cei mai apropiaţi prieteni. Intriganţii sunt ajutaţi în lucrarea lor nelegiuită de mulţi care stau cu urechile deschise şi cu o inimă rea, spunând: „Învinuiţi-l…, şi noi îl vom învinui mai departe!” Acest păcat nu trebuie să fie tolerat în mijlocul urmaşilor lui Hristos. Niciun părinte creştin nu ar trebui să permită ca în cercul familiei să se repete bârfe sau remarci prin care membrii bisericii sunt discreditaţi.

  Creştinii trebuie să considere ca fiind o datorie religioasă aceea de a reprima orice spirit de invidie sau de rivalitate. Ei ar trebui să se bucure de reputaţia bună sau de prosperitatea fraţilor lor, chiar şi atunci când caracterul sau realizările lor par să fie lăsate în umbră. […]

  Noi ar trebui să căutăm mai degrabă adevărata bunătate, decât măreţia. Aceia care au gândul lui Hristos vor avea o părere umilă cu privire la ei înşişi. Vor face eforturi pentru curăţia şi prosperitatea bisericii şi vor fi gata mai degrabă să-şi sacrifice propriile interese şi dorinţe, decât să producă vreo disensiune între fraţii lor.

  Mărturii, voi. 5, pp. 241-242

  Biserica să urmeze regula Mântuitorului - 2016. Du-te întâi de împacă-te cu fratele tău; apoi vino de adu-ţi darul. (Matei 5:24)
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...