Biserica să urmeze regula Mântuitorului

  Du-te întâi de împacă-te cu fratele tău; apoi vino de adu-ţi darul. (Matei 5:24)

  Cei care sunt desemnaţi să apere interesele spirituale ale bisericii trebuie să fie atenţi să ofere un exemplu bun, să nu dea ocazie pentru invidie, gelozie sau suspiciune, manifestând întotdeauna acelaşi spirit de iubire, de respect şi de amabilitate pe care doresc să-l încurajeze în fraţii lor. Trebuie să se dea ascultare în mod stăruitor sfaturilor Cuvântului lui Dumnezeu. Orice manifestare de ostilitate sau orice lipsă de amabilitate trebuie să fie ţinută sub control; orice rădăcină de duşmănie trebuie îndepărtată. Când apar tulburări între fraţi, trebuie să fie urmată cu stricteţe regula Mântuitorului. Trebuie să fie făcute toate eforturile posibile pentru a se realiza reconcilierea, dar, dacă părţile persistă cu încăpăţânare să rămână în conflict, acestea trebuie suspendate până când ajung să se poată armoniza.

  Atunci când apar tulburări în biserică, fiecare membru să-şi cerceteze inima şi să vadă dacă nu cumva acolo se află cauza dezbinării. Biserica poate fi tulburată şi pacea ei poate fi sacrificată prin mândrie spirituală, prin spiritul dictatorial, prin ambiţia după onoare sau poziţie înaltă, prin lipsa stăpânirii de sine, prin satisfacerea pasiunii sau prin îngăduirea prejudecăţi lor, prin instabilitate sau prin lipsa judecăţii.

  Adeseori, problemele sunt provocate de răspândirea bârfelor, ale căror aluzii şi sugestii spuse în şoaptă otrăvesc mintea celor nebănuitori şi îi separă chiar şi pe cei mai apropiaţi prieteni. Intriganţii sunt ajutaţi în lucrarea lor nelegiuită de mulţi care stau cu urechile deschise şi cu o inimă rea, spunând: „Învinuiţi-l…, şi noi îl vom învinui mai departe!” Acest păcat nu trebuie să fie tolerat în mijlocul urmaşilor lui Hristos. Niciun părinte creştin nu ar trebui să permită ca în cercul familiei să se repete bârfe sau remarci prin care membrii bisericii sunt discreditaţi.

  Creştinii trebuie să considere ca fiind o datorie religioasă aceea de a reprima orice spirit de invidie sau de rivalitate. Ei ar trebui să se bucure de reputaţia bună sau de prosperitatea fraţilor lor, chiar şi atunci când caracterul sau realizările lor par să fie lăsate în umbră. […]

  Noi ar trebui să căutăm mai degrabă adevărata bunătate, decât măreţia. Aceia care au gândul lui Hristos vor avea o părere umilă cu privire la ei înşişi. Vor face eforturi pentru curăţia şi prosperitatea bisericii şi vor fi gata mai degrabă să-şi sacrifice propriile interese şi dorinţe, decât să producă vreo disensiune între fraţii lor.

  Mărturii, voi. 5, pp. 241-242

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Nu putem fi neutri

  Să ne rugăm să îi putem atrage și aprecia pe tineri și pe copii așa cum a făcut-o Isus! PROVOCARE: Caută o modalitate prin care să implici un tânăr într-o activitate de binefacere!

  Adevăr relativ sau absolut?

  Să ne rugăm pentru puterea de a fi hotărâți și categorici, dar totodată blânzi și smeriți cu inima! PROVOCARE: Descoperă și ia măsuri în acel domeniu al vieții unde ți-ai permis să faci cum crezi tu, și nu cum vrea Dumnezeu!

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Publicate astăzi

  Când ești în al nouălea cer

  Chiar dacă îți este greu să crezi că dincolo de suferința, sărăcia și nedreptatea din jur există o altă realitate cu totul diferită și în care nu mai stăpânește nici Diavolul, nici uneltele lui, recitește relatările lui Pavel, ale lui Ioan, în Apocalipsa, și lasă-te purtat cu imaginația spre ceva ce reprezintă idealul tău de frumusețe și de bine. Imaginează-ți că abia de la acel nivel începe cu adevărat cerul și lumea pregătită de Dumnezeu celor salvați.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Cine sunt eu?

  Într-o bună zi, ceva ce ai va dispărea sau nu va mai fi valabil în dreptul tău, în timp ce un anume lucru ce face parte din identitatea ta va rămâne lipit de tine până la final.

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Az Úr megóvja gyermekeit

  „Segítségül hív engem, ezért meghallgatom őt, vele vagyok háborúságában: megmentem és megdicsőítem őt.” (Zsolt 91,15)„Isten...