Articolul precedent„Acum este timpul…”
  Articolul următorUn câine ascultător

  Năvodul Evangheliei

  Împărăţia cerurilor se mai aseamănă cu un năvod aruncat în mare, care prinde tot felul de peşti. (Matei 13:47)

  După ce năvodul s-a umplut, pescarii îl scot la mal, şed jos, aleg în vase ce este bun şi aruncă afară ce este rău. Tot aşa va fi şi la sfârşitul veacului. îngerii vor ieşi, vor despărţi pe cei răi din mijlocul celor buni şi-i vor arunca în cuptorul aprins; acolo va fi plânsul şi scrâşnirea dinţilor” (Matei 13:47-50).

  Aruncarea năvodului reprezintă predicarea Evangheliei. Aceasta aduce în biserică atât persoane bune, cât şi persoane rele. Când misiunea Evangheliei va fi încheiată, va avea loc judecata care va realiza lucrarea de separare. Hristos a văzut că existenţa membrilor falşi în biserică va duce la vorbirea de rău a căii adevărului. Din cauza vieţii inconsecvente a falşilor mărturisitori, lumea va denigra Evanghelia. Chiar şi creştinii vor fi determinaţi să se poticnească văzând că mulţi dintre cei care poartă Numele lui Hristos nu sunt conduşi de Duhul Său. De aceea, Hristos dă la o parte vălul care ascunde viitorul şi îi îndeamnă pe toţi să vadă că nu poziţia, ci caracterul omului este cel care decide destinul lui veşnic.

  Atât parabola neghinei, cât şi aceea a năvodului ne învaţă că nu va exista un timp când toţi cei nelegiuiţi se vor întoarce la Dumnezeu. Grâul şi neghina cresc împreună până la seceriş. Peştii buni şi peştii răi sunt aduşi împreună la mal, pentru ca, în final, să fie separaţi.

  De asemenea, parabolele acestea arată că nu va exista un timp de probă după judecată. Imediat după încheierea lucrării Evangheliei urmează separarea celor buni de cei răi şi este fixat pentru totdeauna destinul fiecărei categorii.

  Dumnezeu nu doreşte să distrugă pe nimeni. „«Pe viaţa Mea», zice Dumnezeu, «că nu doresc moartea păcătosului, ci să se întoarcă de la calea lui şi să trăiască. Întoarceţi-vă, întoarceţi-vă de la calea voastră cea rea. Pentru ce vreţi să muriţi?»” (Ezechiel 33:11). Pe întregul parcurs al timpului de probă, Duhul Său îi îndeamnă pe bărbaţi şi femei să accepte darul vieţii. Numai cei care resping îndemnurile Sale sunt lăsaţi să piară. Dumnezeu a declarat că păcatul trebuie nimicit din cauza influenţei lui distrugătoare asupra Universului. Cei care se ataşează de păcat vor pieri odată cu nimicirea acestuia.

  Parabolele Domnului Hristos, pp. 122-123

  Năvodul Evangheliei - 2016. Împărăţia cerurilor se mai aseamănă cu un năvod aruncat în mare, care prinde tot felul de peşti. (Matei 13:47)
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...