Articolul precedentSângele care dă viaţă
  Articolul următorAlerg spre țintă

  Spiritul și unitatea lui Dumnezeu în biserică

  Toţi cei ce credeau erau împreună la un loc şi aveau toate de obşte. (Faptele apostolilor 2:44)

  Hristos a declarat că influenţa divină a Duhului avea să fie cu urmaşii Săi până la sfârşit. Însă făgăduinţa aceasta nu este preţuită aşa cum ar trebui şi de aceea nu se vede împlinirea ei aşa cum ar trebui. Făgăduinţa Duhului este un subiect puţin luat în considerare, iar urmarea nu este decât cea aşteptată – secetă spirituală, întuneric spiritual, declin spiritual şi moarte. Lucruri de mică însemnătate ocupă atenţia, iar puterea divină, care este necesară pentru creşterea şi prosperitatea bisericii şi care ar atrage după sine toate celelalte binecuvântări, lipseşte, deşi este oferită în infinita sa bunătate.

  Tocmai absenţa Duhului face ca slujirea Evangheliei să fie atât de lipsită de putere. Poate că se posedă învăţătură, talent, elocvenţă şi orice alt dar natural sau dobândit; însă fără prezenţa Duhului lui Dumnezeu nicio inimă nu va fi mişcată, niciun păcătos nu va fi câştigat pentru Hristos. Pe de altă parte, dacă au o legătură cu Hristos, dacă au darurile Duhului, cei mai neînzestraţi şi cei mai ignoranţi dintre ucenicii Lui vor avea o putere care va impresiona inimile. Dumnezeu face din ei canale pentru revărsarea celei mai mari influenţe din Univers.

  Zelul pentru Dumnezeu i-a însufleţit pe ucenici să aducă mărturie pentru adevăr cu mare putere. Oare n-ar trebui ca acest zel să ne aprindă în inimi hotărârea de a spune povestea iubirii mântuitoare, a lui Hristos, şi a Lui răstignit? Oare n-ar trebui ca Duhul lui Dumnezeu să vină astăzi, ca răspuns la rugăciunea serioasă şi arzătoare, şi să ne umple cu putere în vederea slujirii? De ce atunci este biserica atât de slabă şi bpsită de Duh?

  Când Duhul Sfânt va lua în stăpânire mintea membrilor biserica noastre, se va vedea în comunităţile noastre un standard mult mai înalt în vorbire, slujire şi spiritualitate decât se vede acum. Membrii bisericii vor fi învioraţi de apa vieţii, iar lucrătorii, acţionând sub un singur Conducător, adică Hristos însuşi, îl vor dezvălui în spirit, în cuvânt, în faptă pe Domnul lor şi se vor încuraja unul pe altul să avanseze în măreaţa lucrare finală în care s-au angajat. Se va vedea o creştere sănătoasă a unităţii şi a dragostei, care va da mărturie lumii că Dumnezeu a trimis pe Fiul Său să moară pentru răscumpărarea păcătoşilor. Adevărul divin va fi înălţat şi, pe măsură ce va străluci ca o făclie aprinsă, îl vom înţelege tot mai clar.

  Sfaturi pentru biserică, p. 100

  Spiritul și unitatea lui Dumnezeu în biserică - 2016. Hristos a declarat că influenţa divină a Duhului avea să fie cu urmaşii Săi până la sfârşit. Însă făgăduinţa aceasta nu este preţuită aşa cum ar trebui şi de aceea nu se vede împlinirea ei aşa cum ar trebui. Făgăduinţa Duhului este un subiect puţin luat în considerare, iar urmarea nu este decât cea aşteptată...
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Fața Lui și fața mea

  PROVOCARE: Cu siguranță că printre rudele tale sunt și persoane care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ia-ți timp astăzi să te rogi pentru ele! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să le vadă acasă!

  Două vieți și o istorie

  PROVOCARE: Fă un plan ca luna aceasta să ai o zi specială de post și rugăciune pentru a te apropia mai mult de Dumnezeu și pentru a mijloci pentru cei din familia ta!

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...