Articolul precedentSângele care dă viaţă
  Articolul următorAlerg spre țintă

  Spiritul și unitatea lui Dumnezeu în biserică

  Toţi cei ce credeau erau împreună la un loc şi aveau toate de obşte. (Faptele apostolilor 2:44)

  Hristos a declarat că influenţa divină a Duhului avea să fie cu urmaşii Săi până la sfârşit. Însă făgăduinţa aceasta nu este preţuită aşa cum ar trebui şi de aceea nu se vede împlinirea ei aşa cum ar trebui. Făgăduinţa Duhului este un subiect puţin luat în considerare, iar urmarea nu este decât cea aşteptată – secetă spirituală, întuneric spiritual, declin spiritual şi moarte. Lucruri de mică însemnătate ocupă atenţia, iar puterea divină, care este necesară pentru creşterea şi prosperitatea bisericii şi care ar atrage după sine toate celelalte binecuvântări, lipseşte, deşi este oferită în infinita sa bunătate.

  Tocmai absenţa Duhului face ca slujirea Evangheliei să fie atât de lipsită de putere. Poate că se posedă învăţătură, talent, elocvenţă şi orice alt dar natural sau dobândit; însă fără prezenţa Duhului lui Dumnezeu nicio inimă nu va fi mişcată, niciun păcătos nu va fi câştigat pentru Hristos. Pe de altă parte, dacă au o legătură cu Hristos, dacă au darurile Duhului, cei mai neînzestraţi şi cei mai ignoranţi dintre ucenicii Lui vor avea o putere care va impresiona inimile. Dumnezeu face din ei canale pentru revărsarea celei mai mari influenţe din Univers.

  Zelul pentru Dumnezeu i-a însufleţit pe ucenici să aducă mărturie pentru adevăr cu mare putere. Oare n-ar trebui ca acest zel să ne aprindă în inimi hotărârea de a spune povestea iubirii mântuitoare, a lui Hristos, şi a Lui răstignit? Oare n-ar trebui ca Duhul lui Dumnezeu să vină astăzi, ca răspuns la rugăciunea serioasă şi arzătoare, şi să ne umple cu putere în vederea slujirii? De ce atunci este biserica atât de slabă şi bpsită de Duh?

  Când Duhul Sfânt va lua în stăpânire mintea membrilor biserica noastre, se va vedea în comunităţile noastre un standard mult mai înalt în vorbire, slujire şi spiritualitate decât se vede acum. Membrii bisericii vor fi învioraţi de apa vieţii, iar lucrătorii, acţionând sub un singur Conducător, adică Hristos însuşi, îl vor dezvălui în spirit, în cuvânt, în faptă pe Domnul lor şi se vor încuraja unul pe altul să avanseze în măreaţa lucrare finală în care s-au angajat. Se va vedea o creştere sănătoasă a unităţii şi a dragostei, care va da mărturie lumii că Dumnezeu a trimis pe Fiul Său să moară pentru răscumpărarea păcătoşilor. Adevărul divin va fi înălţat şi, pe măsură ce va străluci ca o făclie aprinsă, îl vom înţelege tot mai clar.

  Sfaturi pentru biserică, p. 100

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Nu putem fi neutri

  Să ne rugăm să îi putem atrage și aprecia pe tineri și pe copii așa cum a făcut-o Isus! PROVOCARE: Caută o modalitate prin care să implici un tânăr într-o activitate de binefacere!

  Adevăr relativ sau absolut?

  Să ne rugăm pentru puterea de a fi hotărâți și categorici, dar totodată blânzi și smeriți cu inima! PROVOCARE: Descoperă și ia măsuri în acel domeniu al vieții unde ți-ai permis să faci cum crezi tu, și nu cum vrea Dumnezeu!

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Publicate astăzi

  Când ești în al nouălea cer

  Chiar dacă îți este greu să crezi că dincolo de suferința, sărăcia și nedreptatea din jur există o altă realitate cu totul diferită și în care nu mai stăpânește nici Diavolul, nici uneltele lui, recitește relatările lui Pavel, ale lui Ioan, în Apocalipsa, și lasă-te purtat cu imaginația spre ceva ce reprezintă idealul tău de frumusețe și de bine. Imaginează-ți că abia de la acel nivel începe cu adevărat cerul și lumea pregătită de Dumnezeu celor salvați.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Cine sunt eu?

  Într-o bună zi, ceva ce ai va dispărea sau nu va mai fi valabil în dreptul tău, în timp ce un anume lucru ce face parte din identitatea ta va rămâne lipit de tine până la final.

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Az Úr megóvja gyermekeit

  „Segítségül hív engem, ezért meghallgatom őt, vele vagyok háborúságában: megmentem és megdicsőítem őt.” (Zsolt 91,15)„Isten...