Articolul precedentSângele care dă viaţă
  Articolul următorAlerg spre țintă

  Spiritul și unitatea lui Dumnezeu în biserică

  Toţi cei ce credeau erau împreună la un loc şi aveau toate de obşte. (Faptele apostolilor 2:44)

  Hristos a declarat că influenţa divină a Duhului avea să fie cu urmaşii Săi până la sfârşit. Însă făgăduinţa aceasta nu este preţuită aşa cum ar trebui şi de aceea nu se vede împlinirea ei aşa cum ar trebui. Făgăduinţa Duhului este un subiect puţin luat în considerare, iar urmarea nu este decât cea aşteptată – secetă spirituală, întuneric spiritual, declin spiritual şi moarte. Lucruri de mică însemnătate ocupă atenţia, iar puterea divină, care este necesară pentru creşterea şi prosperitatea bisericii şi care ar atrage după sine toate celelalte binecuvântări, lipseşte, deşi este oferită în infinita sa bunătate.

  Tocmai absenţa Duhului face ca slujirea Evangheliei să fie atât de lipsită de putere. Poate că se posedă învăţătură, talent, elocvenţă şi orice alt dar natural sau dobândit; însă fără prezenţa Duhului lui Dumnezeu nicio inimă nu va fi mişcată, niciun păcătos nu va fi câştigat pentru Hristos. Pe de altă parte, dacă au o legătură cu Hristos, dacă au darurile Duhului, cei mai neînzestraţi şi cei mai ignoranţi dintre ucenicii Lui vor avea o putere care va impresiona inimile. Dumnezeu face din ei canale pentru revărsarea celei mai mari influenţe din Univers.

  Zelul pentru Dumnezeu i-a însufleţit pe ucenici să aducă mărturie pentru adevăr cu mare putere. Oare n-ar trebui ca acest zel să ne aprindă în inimi hotărârea de a spune povestea iubirii mântuitoare, a lui Hristos, şi a Lui răstignit? Oare n-ar trebui ca Duhul lui Dumnezeu să vină astăzi, ca răspuns la rugăciunea serioasă şi arzătoare, şi să ne umple cu putere în vederea slujirii? De ce atunci este biserica atât de slabă şi bpsită de Duh?

  Când Duhul Sfânt va lua în stăpânire mintea membrilor biserica noastre, se va vedea în comunităţile noastre un standard mult mai înalt în vorbire, slujire şi spiritualitate decât se vede acum. Membrii bisericii vor fi învioraţi de apa vieţii, iar lucrătorii, acţionând sub un singur Conducător, adică Hristos însuşi, îl vor dezvălui în spirit, în cuvânt, în faptă pe Domnul lor şi se vor încuraja unul pe altul să avanseze în măreaţa lucrare finală în care s-au angajat. Se va vedea o creştere sănătoasă a unităţii şi a dragostei, care va da mărturie lumii că Dumnezeu a trimis pe Fiul Său să moară pentru răscumpărarea păcătoşilor. Adevărul divin va fi înălţat şi, pe măsură ce va străluci ca o făclie aprinsă, îl vom înţelege tot mai clar.

  Sfaturi pentru biserică, p. 100

  Spiritul și unitatea lui Dumnezeu în biserică - 2016. Hristos a declarat că influenţa divină a Duhului avea să fie cu urmaşii Săi până la sfârşit. Însă făgăduinţa aceasta nu este preţuită aşa cum ar trebui şi de aceea nu se vede împlinirea ei aşa cum ar trebui. Făgăduinţa Duhului este un subiect puţin luat în considerare, iar urmarea nu este decât cea aşteptată...
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...