Articolul precedentUn martor credincios
  Articolul următorScrisoare de dragoste

  Avertizări pentru biserică

  În zilele din urmă vor fi vremuri grele. (2 Timotei 3:1)

  Hristos prevestise că se vor ridica impostori prin a căror influenţă fărădelegea se va înmulţi şi „dragostea celor mai mulţi se va răci” (Matei 24:12). El îi avertizase pe ucenici că biserica va fi într-o mai mare primejdie din cauza acestui rău decât din pricina prigoanei din partea vrăjmaşilor lor. În repetate rânduri, Pavel îi avertizase pe credincioşi împotriva acestor învăţători falşi. Ei trebuiau să se păzească de acest pericol mai mult decât oricare altul, deoarece, prin primirea învăţătorilor falşi, deschideau uşa rătăcirilor prin care vrăjmaşul avea să slăbească percepţiile spirituale şi să clatine încrederea celor nou-veniţi la credinţa Evangheliei. Hristos era standardul prin care trebuiau să probeze învăţăturile prezentate. Ei trebuiau să respingă tot ceea ce nu era în armonie cu învăţăturile Sale. Hristos răstignit pentru păcat, Hristos înviat din morţi, Hristos înălţat în slavă – aceasta era ştiinţa mântuirii pe care aveau să o înveţe şi să o predice ei.

  Avertizările Cuvântului lui Dumnezeu cu privire la pericolele care înconjurau biserica creştină sunt valabile şi pentru noi astăzi. După cum în zilele apostolilor unii încercau să distrugă credinţa în Scripturi prin tradiţie şi filozofie, tot la fel astăzi, vrăjmaşul neprihănirii caută să îndrume sufletele spre cărări oprite prin opiniile plăcute ale înaltei critici, evoluţiei, spiritismului, teosofiei şi panteismului. Pentru mulţi, Biblia este o candelă fără untdelemn, pentru că şi-au îndreptat mintea spre canalele credinţei speculative, care produc neînţelegere şi confuzie. Lucrarea înaltei critici de disecare, speculare şi reconstrucţie nimiceşte credinţa în Biblie ca descoperire divină. Ea jefuieşte Cuvântul lui Dumnezeu de puterea de a-i călăuzi, înălţa şi inspira pe oameni. Prin spiritism, mulţimi de oameni sunt învăţaţi să creadă că dorinţa este legea cea mai înaltă, că desfrâul este libertate şi omul este răspunzător numai faţă de sine însuşi.

  Urmaşii lui Hristos se vor confrunta cu „vorbirile amăgitoare” despre care i-a avertizat apostolul pe credincioşii coloseni. Ei vor întâlni interpretări spiritiste ale Scripturii, dar nu trebuie să le primească. Glasul lor trebuie să se audă vestind cu claritate adevărurile veşnice ale Scripturilor. Ţinându-şi ochii aţintiţi la Hristos, ei trebuie să păşească mereu înainte pe calea arătată, respingând toate ideile care nu sunt în armonie cu învăţătura Sa. Adevărul lui Dumnezeu ar trebui să fie subiectul reflecţiei lor. Ei trebuie să considere că Biblia este glasul lui Dumnezeu, care le vorbeşte direct, în felul acesta, vor găsi înţelepciunea aceea divină.

  Faptele apostolilor, pp.473-475

  Avertizări pentru biserică - 2016. Hristos prevestise că se vor ridica impostori prin a căror influenţă fărădelegea se va înmulţi şi „dragostea celor mai mulţi se va răci” (Matei 24:12). El îi avertizase pe ucenici că biserica va fi într-o mai mare primejdie din cauza acestui rău decât din pricina prigoanei din partea vrăjmaşilor lor. În repetate rânduri, Pavel îi avertizase pe credincioşi împotriva acestor învăţători falşi. Ei trebuiau să...
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...