Articolul precedentUn martor credincios
  Articolul următorScrisoare de dragoste

  Avertizări pentru biserică

  În zilele din urmă vor fi vremuri grele. (2 Timotei 3:1)

  Hristos prevestise că se vor ridica impostori prin a căror influenţă fărădelegea se va înmulţi şi „dragostea celor mai mulţi se va răci” (Matei 24:12). El îi avertizase pe ucenici că biserica va fi într-o mai mare primejdie din cauza acestui rău decât din pricina prigoanei din partea vrăjmaşilor lor. În repetate rânduri, Pavel îi avertizase pe credincioşi împotriva acestor învăţători falşi. Ei trebuiau să se păzească de acest pericol mai mult decât oricare altul, deoarece, prin primirea învăţătorilor falşi, deschideau uşa rătăcirilor prin care vrăjmaşul avea să slăbească percepţiile spirituale şi să clatine încrederea celor nou-veniţi la credinţa Evangheliei. Hristos era standardul prin care trebuiau să probeze învăţăturile prezentate. Ei trebuiau să respingă tot ceea ce nu era în armonie cu învăţăturile Sale. Hristos răstignit pentru păcat, Hristos înviat din morţi, Hristos înălţat în slavă – aceasta era ştiinţa mântuirii pe care aveau să o înveţe şi să o predice ei.

  Avertizările Cuvântului lui Dumnezeu cu privire la pericolele care înconjurau biserica creştină sunt valabile şi pentru noi astăzi. După cum în zilele apostolilor unii încercau să distrugă credinţa în Scripturi prin tradiţie şi filozofie, tot la fel astăzi, vrăjmaşul neprihănirii caută să îndrume sufletele spre cărări oprite prin opiniile plăcute ale înaltei critici, evoluţiei, spiritismului, teosofiei şi panteismului. Pentru mulţi, Biblia este o candelă fără untdelemn, pentru că şi-au îndreptat mintea spre canalele credinţei speculative, care produc neînţelegere şi confuzie. Lucrarea înaltei critici de disecare, speculare şi reconstrucţie nimiceşte credinţa în Biblie ca descoperire divină. Ea jefuieşte Cuvântul lui Dumnezeu de puterea de a-i călăuzi, înălţa şi inspira pe oameni. Prin spiritism, mulţimi de oameni sunt învăţaţi să creadă că dorinţa este legea cea mai înaltă, că desfrâul este libertate şi omul este răspunzător numai faţă de sine însuşi.

  Urmaşii lui Hristos se vor confrunta cu „vorbirile amăgitoare” despre care i-a avertizat apostolul pe credincioşii coloseni. Ei vor întâlni interpretări spiritiste ale Scripturii, dar nu trebuie să le primească. Glasul lor trebuie să se audă vestind cu claritate adevărurile veşnice ale Scripturilor. Ţinându-şi ochii aţintiţi la Hristos, ei trebuie să păşească mereu înainte pe calea arătată, respingând toate ideile care nu sunt în armonie cu învăţătura Sa. Adevărul lui Dumnezeu ar trebui să fie subiectul reflecţiei lor. Ei trebuie să considere că Biblia este glasul lui Dumnezeu, care le vorbeşte direct, în felul acesta, vor găsi înţelepciunea aceea divină.

  Faptele apostolilor, pp.473-475

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Plin de sfat sau răsfăț?

  Doamne, ajută-mă să văd chipul și asemănarea Ta în ceilalți și să-i iubesc așa cum ai făcut-o Tu! PROVOCARE: Fă tot ce poți ca astăzi să-i tratezi într-o manieră plină de respect atât pe cei cunoscuți, cât și pe necunoscuți!

  Jertfe pentru fii

  Doamne, ajută-ne să ne rugăm pentru cei din familia noastră, să ne pese de mântuirea lor și să facem tot ce putem pentru a fi împreună Acasă! PROVOCARE: Astăzi, orientează-te în jur, privește la cei care apun, la tine, la copii și găsește-ți locul! Dacă reușești, ai găsit cărarea înțelepciunii.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Publicate astăzi

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Tresaltă de bucurie!

  Poţi să te încrezi în EL! Astăzi fii plin de bucurie şi strigă de veselie: „Iată că împăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor!”

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Az Úr szemmel tartja népét

  „Hát az Isten nem áll-é bosszút az Ő választottaiért, kik Őhozzá kiáltanak éjjel és nappal,...