Articolul precedentDeschise faţă de adevăr
  Articolul următorDăruind mai departe

  Un viitor furtunos

  Iată că îndepărtez de la tine nelegiuirea şi te îmbrac cu haine de sărbătoare. (Zaharia 3:4)

  Viziunea lui Zaharia cu Iosua şi îngerul se aplică cu o forţă deosebită experienţei poporului lui Dumnezeu de la sfârşitul marii zile de ispăşire. Biserica rămăşiţei va fi adusă într-un mare necaz şi intr-o mare suferinţă. Aceia care păzesc poruncile lui Dumnezeu şi credinţa lui Isus vor simţi mânia balaurului şi a oştirilor lui. Satana socoteşte că locuitorii lumii sunt Hupuşii lui, el a dobândit controlul asupra bisericilor apostate; dar iată un mic grup de oameni care se împotrivesc supremaţiei lui. Dacă ar putea să-i şteargă de pe faţa pământului, triumful lui ar fi complet. După cum a influenţat naţiunile păgâne să distrugă Israelul, tot aşa în viitorul apropiat va instiga puterile nelegiuite ale pământului să distrugă poporul lui Dumnezeu. Tuturor li se va cere să asculte de edicte omeneşti prin încălcarea Legii divine. Aceia care vor dori să rămână fideb lui Dumnezeu şi datoriei vor fi ameninţaţi, denunţaţi şi proscrişi. Vor fi trădaţi „de părinţii, fraţii, rudele şi prietenii” lor.

  Singura lor speranţă este îndurarea lui Dumnezeu; singura lor protecţie va fi rugăciunea. După cum Iosua a pledat înaintea îngerului, tot la fel biserica rămăşiţei va pleda, cu inima zdrobită şi cu credinţă sinceră, pentru iertare şi eliberare prin Isus, Apărătorul lor. Ei sunt pe deplin conştienţi de păcătoşenia vieţii lor, îşi văd slăbiciunea şi nevrednicia şi, când privesc la ei înşişi, ajung în pragul disperării. Ispititorul stă lângă ei ca să-i acuze, cum a stat şi lângă Iosua ca să îl învinuiască. El arată spre hainele lor murdare, spre caracterul lor precar. Le înfăţişează slăbiciunea şi nebunia, păcatele norecunoştinţei, lipsa lor de asemănare cu Hristos, care L-au dezonorat pe Răscumpărătorul lor. El se străduieşte să-i descurajeze pe oameni, sugerându-le gândul că situaţia lor este fără scăpare, că pata murdăriei lor nu va fi spălată niciodată. În felul acesta, el speră să le distrugă credinţa ca să cedeze în faţa ispitelor lui, să renunţe la angajamentul lor faţă de Dumnezeu şi să primească semnul fiarei.

  Satana insistă înaintea lui Dumnezeu cu acuzaţiile lui împotriva lor, afirmând că, prin păcatele lor, au pierdut protecţia divină şi cerând dreptul de a-i distruge ca pe nişte călcători ai legii. El declară că ei merită tot atât de mult ca şi el excluderea din favoarea lui Dumnezeu. „Aceştia sunt”, spune el, „oamenii care îmi vor lua locul din cer, mie şi îngerilor care mi s-au alăturat?”

  Mărturii, voi. 5, pp. 472-473

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Unitate în casă și în biserică

  Fie ca rugăciunea apostolului să se împlinească cu privire la noi și cu privire la frații și surorile noastre: „Domnul să vă facă să creșteți tot mai mult în dragoste unii față de alții și față de toți” (1 Tesaloniceni 3:12)! Provocare: Roagă-te astăzi pentru diaconii și diaconesele din biserica ta!

  Sfânt în familie și în biserică

  Doamne, ajută-mă să am o inimă curată și să nu fiu o pricină de poticnire pentru cei din familia mea! Provocare: Ai un obicei pe care nu ai vrea să îl aibă și copiii tăi? Hotărăște-te să renunți la el chiar astăzi!

  Familia și misiunea bisericii

  Provocare: Fii martor al lui Dumnezeu acasă, la biserică, la locul de muncă și în societate!

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...