Articolul precedentLiberi în Domnul
  Articolul următorEl vede, aude şi îi pasă

  Căutarea lui Dumnezeu

  Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui. (Matei 6:33)

  Niciunul dintre apostoli sau profeţi nu a pretins vreodată a fi fără păcat.

  Bărbaţii şi femeile care au trăit cel mai aproape de Dumnezeu, care ar fi fost dispuşi mai degrabă să-şi sacrifice viaţa decât să comită conştient o faptă rea, pe care Dumnezeu i-a onorat cu lumină şi putere divină au mărturisit păcătoşenia firii lor. Ei nu şi-au pus deloc încrederea în forţele proprii, nu au pretins că au o neprihănire a lor, ci s-au încrezut total în neprihănirea lui Hristos.

  Tot aşa va fi cu toţi aceia care privesc la Hristos. Cu cât ne vom apropia mai mult de Isus şi vom vedea curăţia caracterului Său, cu atât mai clar vom simţi gravitatea păcatului şi cu atât mai puţin vom fi dispuşi să ne înălţăm pe noi înşine. Va exista o continuă alergare a sufletului după Dumnezeu, o continuă, serioasă şi sfâşietoare mărturisire a păcatului şi o smerire a inimii înaintea Lui. Cu fiecare pas făcut în experienţa noastră creştină, pocăinţa noastră va fi mai profundă. Vom şti că suficienţa noastră este numai în Hristos şi ne vom însuşi mărturisirea apostolului: „Ştiu, în adevăr, că nimic bun nu locuieşte în mine, adică în firea mea pământească.” „Departe de mine gândul să mă laud cu altceva decât cu crucea Domnului nostru Isus Hristos, prin care lumea este răstignită faţă de mine, şi eu, faţă de lume!” (Romani 7:18; Galateni 6:14).

  Fie ca îngerii raportori să scrie istoria luptelor şi conflictelor sfinte ale poporului lui Dumnezeu; fie ca ei să scrie rugăciunile şi lacrimile lor; dar Dumnezeu să nu fie dezonorat prin rostirea de către om a cuvintelor: „Sunt fără păcat; sunt sfânt.” Buzele sfinţite nu vor rosti niciodată asemenea cuvinte semeţe. […]

  Aceia care se simt înclinaţi să facă o înaltă mărturisire de sfinţenie să privească în oglinda legii lui Dumnezeu. Când vor vedea cerinţele ei cuprinzătoare şi când vor înţelege lucrarea ei de judecare a gândurilor şi simţămintelor inimii, ei nu se vor făli cu starea lor de nepăcătoşenie. „Dacă zicem că n-avem păcat”, spune loan, fără a se separa de fraţii săi, „ne înşelăm singuri, şi adevărul nu este în noi.” „Dacă zicem că n-am păcătuit, ÎI facem mincinos, şi Cuvântul Lui nu este în noi” (1 Ioan 1:10). […]

  Dacă rămânem în Hristos, dacă preluăm iubirea lui Dumnezeu în inimă, simţămintele, gândurile şi acţiunile noastre vor fi în armonie cu voinţa lui Dumnezeu. Inima sfinţită este în armonie cu preceptele legii lui Dumnezeu.

  Faptele apostolilor, pp. 561-563

  Căutarea lui Dumnezeu - 2016. Bărbaţii şi femeile care au trăit cel mai aproape de Dumnezeu, care ar fi fost dispuşi mai degrabă să-şi sacrifice viaţa decât să comită conştient o faptă rea, pe care Dumnezeu i-a onorat cu lumină şi putere divină au mărturisit păcătoşenia firii lor. Ei nu şi-au pus deloc încrederea în...
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Strângeţi-vă comori în cer!

  Te rog, dragă părinte, să nu lași nimic și pe nimeni să te abată de la misiunea vieții tale! Copleșit uneori de propria-mi neputință și de propriile eșecuri și limitări, aleg astăzi, Părinte, să-mi pun încrederea mea în credincioșia Ta, știind că atunci se vor petrece lucruri cu adevărat frumoase în căminul meu. PROVOCARE: Studiază astăzi împreună cu copiii sau nepoții tăi, dacă este posibil, studiile lor de Școala de Sabat!

  Formează-i pe copii pentru cer!

  Doamne, ajută-ne să lucrăm pentru copiii noștri și să facem o prioritate din convertirea lor! PROVOCARE: Ce programe se organizează în biserica ta pentru copii și tineri? Gândește-te cum i-ai putea susține și oferă-ți ajutorul!

  Oferă-le timp copiilor! Vei învăţa cea mai preţioasă lecţie

  Doamne, fă-mă dispus să învăț de la copiii mei ce înseamnă în mod autentic smerenia! PROVOCARE: Lasă deoparte telefonul și petrece timp cu copilul tău!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...