Articolul precedentUn singur contact, patru vânzări
  Articolul următorLa momentul potrivit

  Asemenea voinței lui Dumnezeu

  Căci, pe aceia pe care i-a cunoscut mai dinainte, i-a şi hotărât mai dinainte să fie asemenea chipului Fiului Său. (Romani 8:29)

  Mulţi comit eroarea de a încerca să definească în detaliu distincţiile fine dintre îndreptăţire şi sfinţire. De multe ori, ei aduc în definirea acestor doi termeni propriile idei şi speculaţii. De ce să încercăm să fim mai minuţioși decât inspiraţia asupra chestiunii vitale a neprihănirii prin credinţă? De ce să încercăm să determinăm fiecare aspect mărunt de parcă mântuirea sufletului ar depinde de adoptarea exactă a înţelegerii voastre în această problemă? Nu au toţi aceeaşi viziune asupra lucrurilor. Riscaţi să faceţi din lume un atom şi din atom, o întreagă lume.

  În cazul păcătoşilor pocăiţi, smeriţi înaintea lui Dumnezeu, care discern ispăşirea făcută de Hristos pentru ei şi care acceptă ispăşirea ca singura lor speranţă în viaţa aceasta şi în viaţa viitoare, păcatele le sunt iertate. Aceasta este îndreptăţirea prin credinţă. Fiecare suflet care crede trebuie să-şi conformeze voinţa în întregime voinţei lui Dumnezeu şi să rămână într-o stare de pocăinţă şi smerenie, exercitându-şi credinţa în meritele ispăşitoare ale Răscumpărătorului şi mergând din putere în putere, din slavă in slavă.

  Iertarea şi îndreptăţirea sunt unul şi acelaşi lucru…îndreptăţirea este opusul condamnării. Îndurarea nemărginită a lui Dumnezeu este manifestată faţă de nişte fiinţe cu totul nedemne. El iartă nelegiuirea şi păcatul de dragul lui Isus, care S-a făcut jertfă de ispăşire pentru păcatele noastre. Prin credinţa în Hristos, păcătosul vinovat este adus în favoarea lui Dumnezeu şi are o speranţă puternică în viaţa veşnică. […]

  Astfel toate binecuvântările noastre vin de la Hristos. Moartea Sa este o jertfă de ispăşire pentru păcatele noastre. El este marele mijloc prin care primim îndurarea şi favoarea lui Dumnezeu. El este aşadar cu adevărat Iniţiatorul, Căpetenia şi Desăvârşirea credinţei noastre.

  Manuscript Releases, voi. 9, pp. 300-302

  Asemenea voinței lui Dumnezeu - 2016. Mulţi comit eroarea de a încerca să definească în detaliu distincţiile fine dintre îndreptăţire şi sfinţire. De multe ori, ei aduc în definirea acestor doi termeni propriile idei şi speculaţii. De ce să încercăm să fim mai minuţioși decât inspiraţia asupra chestiunii vitale a neprihănirii prin credinţă?
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...