Articolul precedentUn singur contact, patru vânzări
  Articolul următorLa momentul potrivit

  Asemenea voinței lui Dumnezeu

  Căci, pe aceia pe care i-a cunoscut mai dinainte, i-a şi hotărât mai dinainte să fie asemenea chipului Fiului Său. (Romani 8:29)

  Mulţi comit eroarea de a încerca să definească în detaliu distincţiile fine dintre îndreptăţire şi sfinţire. De multe ori, ei aduc în definirea acestor doi termeni propriile idei şi speculaţii. De ce să încercăm să fim mai minuţioși decât inspiraţia asupra chestiunii vitale a neprihănirii prin credinţă? De ce să încercăm să determinăm fiecare aspect mărunt de parcă mântuirea sufletului ar depinde de adoptarea exactă a înţelegerii voastre în această problemă? Nu au toţi aceeaşi viziune asupra lucrurilor. Riscaţi să faceţi din lume un atom şi din atom, o întreagă lume.

  În cazul păcătoşilor pocăiţi, smeriţi înaintea lui Dumnezeu, care discern ispăşirea făcută de Hristos pentru ei şi care acceptă ispăşirea ca singura lor speranţă în viaţa aceasta şi în viaţa viitoare, păcatele le sunt iertate. Aceasta este îndreptăţirea prin credinţă. Fiecare suflet care crede trebuie să-şi conformeze voinţa în întregime voinţei lui Dumnezeu şi să rămână într-o stare de pocăinţă şi smerenie, exercitându-şi credinţa în meritele ispăşitoare ale Răscumpărătorului şi mergând din putere în putere, din slavă in slavă.

  Iertarea şi îndreptăţirea sunt unul şi acelaşi lucru…îndreptăţirea este opusul condamnării. Îndurarea nemărginită a lui Dumnezeu este manifestată faţă de nişte fiinţe cu totul nedemne. El iartă nelegiuirea şi păcatul de dragul lui Isus, care S-a făcut jertfă de ispăşire pentru păcatele noastre. Prin credinţa în Hristos, păcătosul vinovat este adus în favoarea lui Dumnezeu şi are o speranţă puternică în viaţa veşnică. […]

  Astfel toate binecuvântările noastre vin de la Hristos. Moartea Sa este o jertfă de ispăşire pentru păcatele noastre. El este marele mijloc prin care primim îndurarea şi favoarea lui Dumnezeu. El este aşadar cu adevărat Iniţiatorul, Căpetenia şi Desăvârşirea credinţei noastre.

  Manuscript Releases, voi. 9, pp. 300-302

  Asemenea voinței lui Dumnezeu - 2016. Mulţi comit eroarea de a încerca să definească în detaliu distincţiile fine dintre îndreptăţire şi sfinţire. De multe ori, ei aduc în definirea acestor doi termeni propriile idei şi speculaţii. De ce să încercăm să fim mai minuţioși decât inspiraţia asupra chestiunii vitale a neprihănirii prin credinţă?
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Fața Lui și fața mea

  PROVOCARE: Cu siguranță că printre rudele tale sunt și persoane care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ia-ți timp astăzi să te rogi pentru ele! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să le vadă acasă!

  Două vieți și o istorie

  PROVOCARE: Fă un plan ca luna aceasta să ai o zi specială de post și rugăciune pentru a te apropia mai mult de Dumnezeu și pentru a mijloci pentru cei din familia ta!

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...