Victorie doar prin Dumnezeu

  Ceea ce câştigă biruinţă asupra lumii este credinţa noastră. (1 Ioan 5:4)

  Viaţa creştinului este o luptă şi un marş. Dar victoria nu poate fi câştigată prin puterile omeneşti. Terenul de luptă este inima noastră. Bătălia pe care trebuie să o ducem – cea mai mare bătălie care a fost dusă vreodată de oameni – constă în predarea eului în faţa voinţei lui Dumnezeu, în supunerea inimii faţă de suveranitatea iubirii. Omul cel vechi, născut din sânge şi din voia firii lui, nu poate moşteni împărăţia lui Dumnezeu. Înclinaţiile ereditare, vechile obiceiuri trebuie părăsite.

  Acela care se hotărăşte să intre în împărăţia spirituală va constata că toate puterile şi pasiunile firii nerenăscute, sprijinite de forţele împărăţiei întunericului, sunt aranjate de luptă împotriva lui. Mândria şi egoismul se vor împotrivi oricărei încercări de a le arăta că sunt păcătoase. Prin forţe proprii, nu suntem capabili să învingem dorinţele şi obiceiurile păcătoase care luptă pentru supremaţie. Noi nu-1 putem birui pe vrăjmaşul puternic care ne ţine în robie. Numai Dumnezeu ne poate da biruinţa. El doreşte să fim stăpâni peste noi înşine, peste voinţa şi căile noastre. Dar nu poate lucra în noi fără consimţământul şi cooperarea noastră. Duhul Sfânt lucrează prin însuşirile şi capacităţile ce ne-au fost date. Energiile noastre sunt necesare pentru a coopera cu Dumnezeu.

  Biruinţa poate fi câştigată numai prin multă rugăciune stăruitoare, numai prin smerirea eului la fiecare pas. Voinţa noastră nu trebuie silită să coopereze cu puterea divină, ci trebuie să se supună de bunăvoie. Dacă ar fi posibil să vi se impună influenţa Spiritului lui Dumnezeu cu o intensitate de o sută de ori mai mare, aceasta nu v-ar face creştini, subiecţi potriviţi pentru cer. Iar fortăreaţa lui Satana nu ar fi sfărâmată. Voinţa voastră trebuie să se aşeze de partea voinţei lui Dumnezeu. Prin puterile proprii, nu sunteţi în stare să vă supuneţi dorinţele, scopurile şi înclinaţiile faţă de voia lui Dumnezeu, dar, dacă vreţi cu adevărat. El va îndeplini pentru voi această lucrare, „răsturnând izvodirile minţii şi orice înălţime care se ridică împotriva cunoştinţei lui Dumnezeu şi orice gând îl va face rob ascultării do Hristos” (2 Corinteni 10:5). Atunci veţi duce „până la capăt mântuirea voastră, cu frică şi cutremur. Căci Dumnezeu este Acela care lucrează în voi şi vă dă, după plăcerea Lui, şi voinţa, şi înfăptuirea” (Filipeni 2:12,13).

  Cugetări de pe Muntele Fericirilor, pp. 141-143

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Nepolitețea binecuvântată

  Să ne rugăm ca tinerii noștri iubiți să-I deschidă ușa Străinului care bate la ușa inimii ca să devină Prietenul lor veșnic. Numai El îi poate scoate pe toți străinii care le-au inundat viața, așa cum i-a scos pe negustorii ticăloși din Templu. Fie ca Domnul să îi ocrotească și azi de străini! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, oferă-i unui străin o carte care să îi vorbească despre Isus! Fă-ți timp apoi să te rogi pentru el!

  Cineva știa

  Roagă-te precum Elisei, care I-a cerut Domnului să-i deschidă ochii celui care nu vedea ajutorul divin și se îngrijora teribil! Nu socoti că o fetiță sau un băiețel sunt prea mici pentru a le vorbi despre chemarea lui Dumnezeu în via Sa și acceptă începuturile slabe! Rezultatele pot fi incomensurabile. PROVOCARE: Fă-ți obiceiul de a-i încuraja pe ceilalți! Începe din Sabatul viitor cu tinerii din biserica ta!

  Mânia – dușmanul acceptării

  Fie ca, în afară de mânia nevinovată față de cauza dreaptă a lui Dumnezeu, să ne rugăm să fim înceți la mânie, deschiși la nevoile adolescenților și atenți la strigătul inimii lor după acceptare! PROVOCARE: Roagă-te astăzi să le poți face un mic compliment tutor persoanelor cu care stai de vorbă! Începe cu cei din casa ta!

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...