Victorie doar prin Dumnezeu

  Ceea ce câştigă biruinţă asupra lumii este credinţa noastră. (1 Ioan 5:4)

  Viaţa creştinului este o luptă şi un marş. Dar victoria nu poate fi câştigată prin puterile omeneşti. Terenul de luptă este inima noastră. Bătălia pe care trebuie să o ducem – cea mai mare bătălie care a fost dusă vreodată de oameni – constă în predarea eului în faţa voinţei lui Dumnezeu, în supunerea inimii faţă de suveranitatea iubirii. Omul cel vechi, născut din sânge şi din voia firii lui, nu poate moşteni împărăţia lui Dumnezeu. Înclinaţiile ereditare, vechile obiceiuri trebuie părăsite.

  Acela care se hotărăşte să intre în împărăţia spirituală va constata că toate puterile şi pasiunile firii nerenăscute, sprijinite de forţele împărăţiei întunericului, sunt aranjate de luptă împotriva lui. Mândria şi egoismul se vor împotrivi oricărei încercări de a le arăta că sunt păcătoase. Prin forţe proprii, nu suntem capabili să învingem dorinţele şi obiceiurile păcătoase care luptă pentru supremaţie. Noi nu-1 putem birui pe vrăjmaşul puternic care ne ţine în robie. Numai Dumnezeu ne poate da biruinţa. El doreşte să fim stăpâni peste noi înşine, peste voinţa şi căile noastre. Dar nu poate lucra în noi fără consimţământul şi cooperarea noastră. Duhul Sfânt lucrează prin însuşirile şi capacităţile ce ne-au fost date. Energiile noastre sunt necesare pentru a coopera cu Dumnezeu.

  Biruinţa poate fi câştigată numai prin multă rugăciune stăruitoare, numai prin smerirea eului la fiecare pas. Voinţa noastră nu trebuie silită să coopereze cu puterea divină, ci trebuie să se supună de bunăvoie. Dacă ar fi posibil să vi se impună influenţa Spiritului lui Dumnezeu cu o intensitate de o sută de ori mai mare, aceasta nu v-ar face creştini, subiecţi potriviţi pentru cer. Iar fortăreaţa lui Satana nu ar fi sfărâmată. Voinţa voastră trebuie să se aşeze de partea voinţei lui Dumnezeu. Prin puterile proprii, nu sunteţi în stare să vă supuneţi dorinţele, scopurile şi înclinaţiile faţă de voia lui Dumnezeu, dar, dacă vreţi cu adevărat. El va îndeplini pentru voi această lucrare, „răsturnând izvodirile minţii şi orice înălţime care se ridică împotriva cunoştinţei lui Dumnezeu şi orice gând îl va face rob ascultării do Hristos” (2 Corinteni 10:5). Atunci veţi duce „până la capăt mântuirea voastră, cu frică şi cutremur. Căci Dumnezeu este Acela care lucrează în voi şi vă dă, după plăcerea Lui, şi voinţa, şi înfăptuirea” (Filipeni 2:12,13).

  Cugetări de pe Muntele Fericirilor, pp. 141-143

  Victorie doar prin Dumnezeu - 2016. Viaţa creştinului este o luptă şi un marş. Dar victoria nu poate fi câştigată prin puterile omeneşti. Terenul de luptă este inima noastră. Bătălia pe care trebuie să o ducem - cea mai mare bătălie care a fost dusă vreodată de oameni - constă în...
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Strângeţi-vă comori în cer!

  Te rog, dragă părinte, să nu lași nimic și pe nimeni să te abată de la misiunea vieții tale! Copleșit uneori de propria-mi neputință și de propriile eșecuri și limitări, aleg astăzi, Părinte, să-mi pun încrederea mea în credincioșia Ta, știind că atunci se vor petrece lucruri cu adevărat frumoase în căminul meu. PROVOCARE: Studiază astăzi împreună cu copiii sau nepoții tăi, dacă este posibil, studiile lor de Școala de Sabat!

  Formează-i pe copii pentru cer!

  Doamne, ajută-ne să lucrăm pentru copiii noștri și să facem o prioritate din convertirea lor! PROVOCARE: Ce programe se organizează în biserica ta pentru copii și tineri? Gândește-te cum i-ai putea susține și oferă-ți ajutorul!

  Oferă-le timp copiilor! Vei învăţa cea mai preţioasă lecţie

  Doamne, fă-mă dispus să învăț de la copiii mei ce înseamnă în mod autentic smerenia! PROVOCARE: Lasă deoparte telefonul și petrece timp cu copilul tău!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...