Articolul precedentPas cu pas
  Articolul următorOpreşte-te puţin şi priveşte înainte

  Ispita poate avea ca final victoria

  Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre, ci, împreună cu ispita, a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea. (1 Corinteni 10:13)

  Noi n-ar trebui să ne prezentăm cererile înaintea lui Dumnezeu pentru a verifica dacă El îşi va împlini cuvântul, ci pentru că Şi-l va împlini; nu pentru a verifica dacă ne iubeşte, ci pentru că El ne iubeşte.

  „Diavolul L-a dus apoi pe un munte foarte înalt… şi I-a zis: «Toate aceste lucruri Ţi le voi da Ţie, dacă Te vei arunca cu faţa la pământ şi Te vei închina mie.»”

  Acesta a fost efortul suprem al lui Satana. El a folosit în acest efort toată forţa lui de atracţie. Era vraja şarpelui. El şi-a exercitat asupra lui Hristos puterea de a fascina, străduindu-se să-L determine să-i supună lui voinţa Sa. În slăbiciunea Sa, Hristos S-a prins de Dumnezeu. Natura divină a străfulgerat prin natura umană. Hristos a fost descoperit ca fiind Comandantul cerului, iar cuvintele Sale erau cuvintele unuia care are toată puterea. „Pleacă, Satano”, a spus El, „căci este scris: «Domnului, Dumnezeului tău, să te închini şi numai Lui să-I slujeşti.»”

  Satana a pus la îndoială calitatea lui Isus de Fiu al lui Dumnezeu. În faptul că a fost respins subit, a avut dovada că nu putea fi contestată acea realitate. Nu avea putere să se împotrivească acestei porunci. Făcându-se mic de umilinţă şi furie, a fost forţat să se retragă din prezenţa Răscumpărătorului lumii. Victoria lui Hristos a fost completă, la fel ca eşecul lui Adam.

  Hristos avea cunoştinţă de anii viitori îndelungaţi de conflict dintre fiinţele umane şi duşmanul lor ascuns. El este refugiul pentru toţi aceia care Îl cheamă când sunt asaltaţi de ispită. Ispita şi încercarea vor veni la noi toţi, dar nu avem de ce să fim biruiţi de vrăjmaş. Mântuitorul nostru a biruit pentru noi. Satana nu este invincibil. El îi înfruntă zi de zi pe oameni, încercând să câştige stăpânire asupra lor prin vicleniile lui. Puterea lui de a acuza este mare şi la acest capitol câştigă mai multe victorii decât la oricare altul. Hristos a fost ispitit ca să poată şti cum să ajute fiecare suflet ce avea aă fie ispitit după aceea. Ispita nu este păcat; păcatul stă în cedare. Pentru sufletul care-şi pune încrederea în Isus, ispita înseamnă victorie şi o putere mai mare.

  Hristos este gata să-i ierte pe toţi cei care vin la El mărturisindu-şi păcatul… Slavă lui Dumnezeu, avem un Mare-Preot care are milă de slăbiciunile noastre, căci a fost ispitit în toate lucrurile ca şi noi!

  Christ Triumphant, p. 218

  Ispita poate avea ca final victoria - 2016. Satana a pus la îndoială calitatea lui Isus de Fiu al lui Dumnezeu. În faptul că a fost respins subit, a avut dovada că nu putea fi contestată acea realitate. Nu avea putere să se...
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...