Articolul precedentPas cu pas
  Articolul următorOpreşte-te puţin şi priveşte înainte

  Ispita poate avea ca final victoria

  Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre, ci, împreună cu ispita, a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea. (1 Corinteni 10:13)

  Noi n-ar trebui să ne prezentăm cererile înaintea lui Dumnezeu pentru a verifica dacă El îşi va împlini cuvântul, ci pentru că Şi-l va împlini; nu pentru a verifica dacă ne iubeşte, ci pentru că El ne iubeşte.

  „Diavolul L-a dus apoi pe un munte foarte înalt… şi I-a zis: «Toate aceste lucruri Ţi le voi da Ţie, dacă Te vei arunca cu faţa la pământ şi Te vei închina mie.»”

  Acesta a fost efortul suprem al lui Satana. El a folosit în acest efort toată forţa lui de atracţie. Era vraja şarpelui. El şi-a exercitat asupra lui Hristos puterea de a fascina, străduindu-se să-L determine să-i supună lui voinţa Sa. În slăbiciunea Sa, Hristos S-a prins de Dumnezeu. Natura divină a străfulgerat prin natura umană. Hristos a fost descoperit ca fiind Comandantul cerului, iar cuvintele Sale erau cuvintele unuia care are toată puterea. „Pleacă, Satano”, a spus El, „căci este scris: «Domnului, Dumnezeului tău, să te închini şi numai Lui să-I slujeşti.»”

  Satana a pus la îndoială calitatea lui Isus de Fiu al lui Dumnezeu. În faptul că a fost respins subit, a avut dovada că nu putea fi contestată acea realitate. Nu avea putere să se împotrivească acestei porunci. Făcându-se mic de umilinţă şi furie, a fost forţat să se retragă din prezenţa Răscumpărătorului lumii. Victoria lui Hristos a fost completă, la fel ca eşecul lui Adam.

  Hristos avea cunoştinţă de anii viitori îndelungaţi de conflict dintre fiinţele umane şi duşmanul lor ascuns. El este refugiul pentru toţi aceia care Îl cheamă când sunt asaltaţi de ispită. Ispita şi încercarea vor veni la noi toţi, dar nu avem de ce să fim biruiţi de vrăjmaş. Mântuitorul nostru a biruit pentru noi. Satana nu este invincibil. El îi înfruntă zi de zi pe oameni, încercând să câştige stăpânire asupra lor prin vicleniile lui. Puterea lui de a acuza este mare şi la acest capitol câştigă mai multe victorii decât la oricare altul. Hristos a fost ispitit ca să poată şti cum să ajute fiecare suflet ce avea aă fie ispitit după aceea. Ispita nu este păcat; păcatul stă în cedare. Pentru sufletul care-şi pune încrederea în Isus, ispita înseamnă victorie şi o putere mai mare.

  Hristos este gata să-i ierte pe toţi cei care vin la El mărturisindu-şi păcatul… Slavă lui Dumnezeu, avem un Mare-Preot care are milă de slăbiciunile noastre, căci a fost ispitit în toate lucrurile ca şi noi!

  Christ Triumphant, p. 218

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Mustrarea nu dăunează acceptării

  Dragi părinți, nu ocoliți cuvintele de avertizare pentru copiii și tinerii din casele voastre! Veți secera cele mai mari bucurii când îi veți vedea că Îi dau dreptate lui Dumnezeu și fac legământ cu El. Chiar azi, semănați o avertizare cu blândețe și dragoste! PROVOCARE: Ce lucru pe care îl fac copiii tăi ești convins că nu este bun? Roagă-te astăzi să ai putere să le spui cu blândețe că Dumnezeu vrea să le dea putere să renunțe la el!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Nepolitețea binecuvântată

  Să ne rugăm ca tinerii noștri iubiți să-I deschidă ușa Străinului care bate la ușa inimii ca să devină Prietenul lor veșnic. Numai El îi poate scoate pe toți străinii care le-au inundat viața, așa cum i-a scos pe negustorii ticăloși din Templu. Fie ca Domnul să îi ocrotească și azi de străini! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, oferă-i unui străin o carte care să îi vorbească despre Isus! Fă-ți timp apoi să te rogi pentru el!

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...