Articolul precedentPas cu pas
  Articolul următorOpreşte-te puţin şi priveşte înainte

  Ispita poate avea ca final victoria

  Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre, ci, împreună cu ispita, a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea. (1 Corinteni 10:13)

  Noi n-ar trebui să ne prezentăm cererile înaintea lui Dumnezeu pentru a verifica dacă El îşi va împlini cuvântul, ci pentru că Şi-l va împlini; nu pentru a verifica dacă ne iubeşte, ci pentru că El ne iubeşte.

  „Diavolul L-a dus apoi pe un munte foarte înalt… şi I-a zis: «Toate aceste lucruri Ţi le voi da Ţie, dacă Te vei arunca cu faţa la pământ şi Te vei închina mie.»”

  Acesta a fost efortul suprem al lui Satana. El a folosit în acest efort toată forţa lui de atracţie. Era vraja şarpelui. El şi-a exercitat asupra lui Hristos puterea de a fascina, străduindu-se să-L determine să-i supună lui voinţa Sa. În slăbiciunea Sa, Hristos S-a prins de Dumnezeu. Natura divină a străfulgerat prin natura umană. Hristos a fost descoperit ca fiind Comandantul cerului, iar cuvintele Sale erau cuvintele unuia care are toată puterea. „Pleacă, Satano”, a spus El, „căci este scris: «Domnului, Dumnezeului tău, să te închini şi numai Lui să-I slujeşti.»”

  Satana a pus la îndoială calitatea lui Isus de Fiu al lui Dumnezeu. În faptul că a fost respins subit, a avut dovada că nu putea fi contestată acea realitate. Nu avea putere să se împotrivească acestei porunci. Făcându-se mic de umilinţă şi furie, a fost forţat să se retragă din prezenţa Răscumpărătorului lumii. Victoria lui Hristos a fost completă, la fel ca eşecul lui Adam.

  Hristos avea cunoştinţă de anii viitori îndelungaţi de conflict dintre fiinţele umane şi duşmanul lor ascuns. El este refugiul pentru toţi aceia care Îl cheamă când sunt asaltaţi de ispită. Ispita şi încercarea vor veni la noi toţi, dar nu avem de ce să fim biruiţi de vrăjmaş. Mântuitorul nostru a biruit pentru noi. Satana nu este invincibil. El îi înfruntă zi de zi pe oameni, încercând să câştige stăpânire asupra lor prin vicleniile lui. Puterea lui de a acuza este mare şi la acest capitol câştigă mai multe victorii decât la oricare altul. Hristos a fost ispitit ca să poată şti cum să ajute fiecare suflet ce avea aă fie ispitit după aceea. Ispita nu este păcat; păcatul stă în cedare. Pentru sufletul care-şi pune încrederea în Isus, ispita înseamnă victorie şi o putere mai mare.

  Hristos este gata să-i ierte pe toţi cei care vin la El mărturisindu-şi păcatul… Slavă lui Dumnezeu, avem un Mare-Preot care are milă de slăbiciunile noastre, căci a fost ispitit în toate lucrurile ca şi noi!

  Christ Triumphant, p. 218

  Ispita poate avea ca final victoria - 2016. Satana a pus la îndoială calitatea lui Isus de Fiu al lui Dumnezeu. În faptul că a fost respins subit, a avut dovada că nu putea fi contestată acea realitate. Nu avea putere să se...
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  O bucată de plăcintă

  Doamne, fă Tu ca, prin influența noastră în familie și în biserică, să îi ajutăm pe copii și pe tineri să Te cunoască cu adevărat și să Te primească din toată inima în viața lor! PROVOCARE: Împărtășește cu un tânăr ceva din activitatea pe care o faci în biserica ta!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...