Încălcarea hotarului

  Nu iubiţi lumea, nici lucrurile din lume! (1 Ioan 2:15)

  Hristos nu spune că omul nu va sluji sau că nu trebuie să slujească la doi stăpâni, ci că nu poate sluji. Interesele lui Dumnezeu şi interesele lui Mamona nu se pot asocia şi nu pot fi în armonie. Acolo unde creştinul este îndemnat de conştiinţă să rabde, să renunţe la sine, să se oprească, exact acolo omul lumesc încalcă hotarul pentru a-şi îngădui înclinaţiile egoiste. De o parte a hotarului, se află urmaşul lui Hristos care renunţă la sine, iar de partea cealaltă, este iubitorul de lume, care îşi îngăduie plăcerile proprii, se conformează modei, are o purtare frivolă şi se complace în plăceri interzise. Creştinul nu poate trece de această parte a hotarului.

  Nimeni nu se poate aşeza într-o poziţie neutră; nu există o clasă de mijloc a oamenilor, care nici să nu îl iubească pe Dumnezeu şi nici să-i slujească vrăjmaşului neprihănirii. Hristos trebuie să trăiască în slujitorii Lui umani şi să lucreze prin aptitudinile lor şi să acţioneze prin capacităţile lor. Voinţa lor trebuie să fie supusă faţă de voinţa Lui; ei trebuie să acţioneze împreună cu Duhul Său. Astfel că nu mai trăiesc ei, ci Hristos trăieşte în ei. Cel care nu se consacră întru totul lui Dumnezeu se află sub controlul unei alte puteri, se supune unui alt glas, ale cărui sugestii au un caracter total diferit. Slujirea pe jumătate îl aşază pe om de partea vrăjmaşului, ca aliat plin de succes al oştirilor întunericului. […]

  Nu viaţa nelegiuită a păcătosului inveterat sau a celor ce sunt pleava societăţii constituie cea mai puternică fortăreaţă a viciului din lumea noastră, ci viaţa care de altfel pare nobilă, virtuoasă şi onorabilă, dar în care este cultivat chiar şi un singur păcat sau viciu. Pentru sufletul care luptă în taină împotriva unei ispite uriaşe şi tremură disperat în pragul prăpastiei, ui exemplu de felul acesta constituie unul dintre cele mai puternice mijloace de seducţie ale păcatului. Acela care, deşi înzestrat cu înalte concepţii despre viaţă, adevăr şi onoare, încalcă în mod voit una dintre prevederile legii sfinte a lui Dumnezeu îşi schimbă darurile nobile într-o momeală de a păcătui. Geniul, talentul, compasiunea, chiar şi faptele bune şi generoase pot deveni nişte curse ale lui Satana de ademenire a altor suflete la pierderea vieţii acesteia şi a celei viitoare.

  Cugetări de pe Muntele Fericirilor, pp. 93-94

  Încălcarea hotarului - 2016. Hristos nu spune că omul nu va sluji sau că nu trebuie să slujească la doi stăpâni, ci că nu poate sluji. Interesele lui Dumnezeu şi interesele lui Mamona nu se pot asocia şi nu pot fi în armonie. Acolo unde creştinul este îndemnat de conştiinţă să rabde, să renunţe la...
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...