Suntem conștienți de nevoia noastră?

  Da, El este stânca şi ajutorul meu, turnul meu de scăpare. (Psalmii 62:6)

  După cum avem nevoie de mâncare pentru a ne susţine forţa fizică, tot aşa avem nevoie de Hristos, Pâinea din cer, pentru a ne susţine viaţa spirituală şi a ne da forţa de a face lucrările lui Dumnezeu. După cum corpul primeşte continuu hrana care susţine viaţa şi vigoarea, tot aşa sufletul trebuie să fie în comuniune constantă cu Hristos, supunându-se Lui şi depinzând cu totul de El.

  Aşa cum călătorul obosit caută izvorul de apă în deşert şi, când îl găseşte, îşi astâmpără setea arzătoare, tot astfel creştinul însetează după apa curată a vieţii, al cărei izvor este Hristos. […] Dacă suntem conştienţi de nevoia sufletului, dacă flămânzim şi însetăm după neprihănire, aceasta este o dovadă că Hristos a lucrat asupra inimii noastre, pentru a-L căuta ca să facă pentru noi, prin înzestrarea cu Duhul Sfânt, acele lucruri pe care ne este imposibil să le facem singuri. Nu trebuie să căutăm să ne astâmpărăm setea bând din pâraie puţin adânci, căci marele izvor este mai sus şi, dacă vom urca puţin pe calea credinţei, vom putea bea fără plată din apele lui bogate.

  Cuvintele lui Dumnezeu sunt izvoarele de viaţă. Pe măsură ce vom căuta aceste ape vii, vom fi aduşi în comuniune cu Hristos, prin Duhul Sfânt. Adevărurile familiare se vor înfăţişa minţii noastre într-o perspectivă nouă, textele din Scriptură ni se vor dezvălui dintr-odată într-o nouă semnificaţie, vom înţelege legătura dintre celelalte adevăruri şi lucrarea de răscumpărare şi vom şti că Hristos ne călăuzeşte, că învăţătorul divin este lângă noi. […]

  Pe măsură ce Duhul Sfânt ne va dezvălui adevărul, vom trăi cele mai valoroase experienţe ale vieţii şi vom simţi o dorinţă arzătoare de a le vorbi şi altora despre lucrurile mângâietoare care ne-au fost descoperite. Când vom veni în legătură cu ceilalţi, le vom împărtăşi noi idei cu privire la caracterul lucrării lui Hristos.

  Cugetări de pe Muntele Fericirilor, pp. 19-20

  Suntem conștienți de nevoia noastră? - 2016. După cum avem nevoie de mâncare pentru a ne susţine forţa fizică, tot aşa avem nevoie de Hristos, Pâinea din cer, pentru a ne susţine viaţa spirituală şi a ne da forţa de a face lucrările lui Dumnezeu. După cum corpul primeşte continuu hrana care susţine viaţa şi vigoarea, tot aşa...
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Minciuna are multe seminţe

  Să ne rugăm astăzi lui Dumnezeu ca cei mici să învețe de la noi ce înseamnă să spună adevărul, indiferent de consecințe! Dumnezeul adevărului să ne ajute! PROVOCARE: Să fim cât mai atenți la ce pot „fura” urmașii de la noi!

  Care este misiunea mea?

  Uneori, cele mai neînsemnate lucruri pe care le facem au cel mai mare impact. Doamne ajuta-ma sa fiu atent la acest aspect! PROVOCARE: Susține-i pe tineri și acordă-le sprijinul tău!

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...