Suntem conștienți de nevoia noastră?

  Da, El este stânca şi ajutorul meu, turnul meu de scăpare. (Psalmii 62:6)

  După cum avem nevoie de mâncare pentru a ne susţine forţa fizică, tot aşa avem nevoie de Hristos, Pâinea din cer, pentru a ne susţine viaţa spirituală şi a ne da forţa de a face lucrările lui Dumnezeu. După cum corpul primeşte continuu hrana care susţine viaţa şi vigoarea, tot aşa sufletul trebuie să fie în comuniune constantă cu Hristos, supunându-se Lui şi depinzând cu totul de El.

  Aşa cum călătorul obosit caută izvorul de apă în deşert şi, când îl găseşte, îşi astâmpără setea arzătoare, tot astfel creştinul însetează după apa curată a vieţii, al cărei izvor este Hristos. […] Dacă suntem conştienţi de nevoia sufletului, dacă flămânzim şi însetăm după neprihănire, aceasta este o dovadă că Hristos a lucrat asupra inimii noastre, pentru a-L căuta ca să facă pentru noi, prin înzestrarea cu Duhul Sfânt, acele lucruri pe care ne este imposibil să le facem singuri. Nu trebuie să căutăm să ne astâmpărăm setea bând din pâraie puţin adânci, căci marele izvor este mai sus şi, dacă vom urca puţin pe calea credinţei, vom putea bea fără plată din apele lui bogate.

  Cuvintele lui Dumnezeu sunt izvoarele de viaţă. Pe măsură ce vom căuta aceste ape vii, vom fi aduşi în comuniune cu Hristos, prin Duhul Sfânt. Adevărurile familiare se vor înfăţişa minţii noastre într-o perspectivă nouă, textele din Scriptură ni se vor dezvălui dintr-odată într-o nouă semnificaţie, vom înţelege legătura dintre celelalte adevăruri şi lucrarea de răscumpărare şi vom şti că Hristos ne călăuzeşte, că învăţătorul divin este lângă noi. […]

  Pe măsură ce Duhul Sfânt ne va dezvălui adevărul, vom trăi cele mai valoroase experienţe ale vieţii şi vom simţi o dorinţă arzătoare de a le vorbi şi altora despre lucrurile mângâietoare care ne-au fost descoperite. Când vom veni în legătură cu ceilalţi, le vom împărtăşi noi idei cu privire la caracterul lucrării lui Hristos.

  Cugetări de pe Muntele Fericirilor, pp. 19-20

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Nu putem fi neutri

  Să ne rugăm să îi putem atrage și aprecia pe tineri și pe copii așa cum a făcut-o Isus! PROVOCARE: Caută o modalitate prin care să implici un tânăr într-o activitate de binefacere!

  Adevăr relativ sau absolut?

  Să ne rugăm pentru puterea de a fi hotărâți și categorici, dar totodată blânzi și smeriți cu inima! PROVOCARE: Descoperă și ia măsuri în acel domeniu al vieții unde ți-ai permis să faci cum crezi tu, și nu cum vrea Dumnezeu!

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Publicate astăzi

  Când ești în al nouălea cer

  Chiar dacă îți este greu să crezi că dincolo de suferința, sărăcia și nedreptatea din jur există o altă realitate cu totul diferită și în care nu mai stăpânește nici Diavolul, nici uneltele lui, recitește relatările lui Pavel, ale lui Ioan, în Apocalipsa, și lasă-te purtat cu imaginația spre ceva ce reprezintă idealul tău de frumusețe și de bine. Imaginează-ți că abia de la acel nivel începe cu adevărat cerul și lumea pregătită de Dumnezeu celor salvați.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Cine sunt eu?

  Într-o bună zi, ceva ce ai va dispărea sau nu va mai fi valabil în dreptul tău, în timp ce un anume lucru ce face parte din identitatea ta va rămâne lipit de tine până la final.

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Az Úr megóvja gyermekeit

  „Segítségül hív engem, ezért meghallgatom őt, vele vagyok háborúságában: megmentem és megdicsőítem őt.” (Zsolt 91,15)„Isten...