Articolul precedentÎntoarceţi-vă la Mine
  Articolul următorMergem înainte, nu înapoi

  Pace durabilă

  Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. (Ioan 14:27)

  Când Îl primim pe Hristos ca oaspete permanent în suflet, pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, va păzi inima şi mintea noastră prin Hristos Isus. Viaţa Mântuitorului pe pământ, deşi trăită în miezul conflictului, a fost plină de pace. În ciuda faptului că vrăjmaşii furioşi Îl urmăreau fără încetare, El a spus: „Cel ce M-a trimis este cu Mine; Tatăl nu M-a lăsat singur, pentru că totdeauna fac ce-I este plăcut” (Ioan 8:29). Nicio furtună a furiei umane sau satanice nu ar fi putut tulbura calmul comuniunii Sale desăvârşite cu Dumnezeu. El ne spune: „Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea” (Ioan 14:27). „Luaţi jugul Meu asupra voastră şi învăţaţi de la Mine, căci Eu sunt blând şi smerit cu inima; şi veţi găsi odihnă” (Matei 11:29). Purtaţi împreună cu Mine jugul slujirii pentru slava lui Dumnezeu şi pentru salvarea omenirii şi veţi vedea că jugul este uşor şi că povara nu este grea.

  Ceea ce ne distruge pacea este iubirea de sine. Atâta timp cât eul este viu, suntem într-o permanentă stare de alertă ca să-l păzim de orice pericol de moarte şi de orice insultă; dar, când eul este mort şi viaţa noastră este ascunsă cu Hristos în Dumnezeu, nu vom pune la inimă neglijările sau desconsiderările. Vom fi surzi la reproşuri şi orbi la dispreţ şi insulte. […] Fericirea izvorâtă din motivaţii pământeşti este tot atât de schimbătoare cu diversele circumstanţe ce o generează, dar pacea lui Hristos este constantă şi durabilă. Ea nu depinde de circumstanţele vieţii, de cantitatea bunurilor pământeşti sau de numărul prietenilor. Hristos este izvorul de apă vie, iar fericirea pe care o dăruieşte El nu ne va dezamăgi niciodată.

  Blândeţea lui Hristos manifestată în cămin îi va face fericiţi pe cei din casă. Ea nu provoacă certuri, nu răspunde furios, ci linişteşte spiritul iritat o răspândeşte în jur o amabilitate resimţită de toţi cei ce se află în sfera ei plină de farmec. Oriunde este cultivată, ea face ca familiile de pe pământ să devină o parte a marii familii din cer.

  Ar fi cu mult mai bine să răbdăm acuzaţiile false, decât să îndurăm tortura răzbunării pe duşmani. Spiritul de ură şi răzbunare îşi are originea în Satana şi îi aduce numai rău celui care îl nutreşte. Adevăratul secret al binecuvântării este smerenia inimii, acea blândeţe care constituie rodul rămânerii în Hristos.

  Cugetări de pe Muntele Fericirilor, pp. 15-17

  Pace durabilă - 2016. Când Îl primim pe Hristos ca oaspete permanent în suflet, pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, va păzi inima şi mintea noastră prin Hristos Isus. Viaţa Mântuitorului pe pământ, deşi trăită în miezul conflictului, a fost plină de pace. În ciuda faptului că...
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Minciuna are multe seminţe

  Să ne rugăm astăzi lui Dumnezeu ca cei mici să învețe de la noi ce înseamnă să spună adevărul, indiferent de consecințe! Dumnezeul adevărului să ne ajute! PROVOCARE: Să fim cât mai atenți la ce pot „fura” urmașii de la noi!

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...