Articolul precedentÎntâmplare sau providenţă?
  Articolul următorÎnsemnați pentru cer

  Victoria prin meritele lui Hristos

  Şi, după cum toţi mor în Adam, tot aşa, toţi vor învia în Hristos. (1 Corinteni 15:22)

  Cu un preţ uriaş am fost aduşi pe un teren avantajos, unde putem fi eliberaţi din robia păcatului, cauzată de căderea lui Adam… Nu vom putea înţelege vreodată valoarea sufletului uman până când nu vom conştientiza marele sacrificiu făcut pentru răscumpărarea sufletului pe Calvar. Păcatul lui Adam din Eden a cufundat neamul omenesc într-o disperată nefericire, însă în strategia de mântuire a fost prevăzută o cale de scăpare pentru toţi, cu condiţia conformării faţă de cerinţe. Avem de dus o luptă, dar putem ieşi biruitori prin meritele sângelui lui Hristos.

  Dumnezeu a văzut că ne era imposibil să luptăm şi să obţinem victoria prin forţele noastre. Neamul omenesc a devenit din ce în ce mai slab cu fiecare generaţie care s-a succedat după cădere şi, fără ajutorul lui Hristos, nu ne putem împotrivi răului necumpătării. Cât de recunoscători ar trebui să fim că avem un Mântuitor, că El a consimţit să se lepede de hainele Sale impărăteşti, să-Şi părăsească tronul împărătesc, să-Şi îmbrace natura divină în natură umană şi să devină Om al durerii şi obişnuit cu suferinţa!…

  După botezul Său, El a fost dus de Duhul în pustie şi a fost ispitit de Diavolul. Hristos a început lucrarea de răscumpărare exact din punctul în care s-a declanşat dezastrul, iar prosperitatea viitoare a lumii a depins de această luptă dusă de Prinţul vieţii în pustie. Slavă lui Dumnezeu că a ieşit victorios acolo unde Adam a căzut, răscumpărându-i greşeala ruşinoasă! Satana a părăsit câmpul de luptă ca inamic învins. Victoria aceasta este o asigurare pentru noi că, prin ajutor divin, putem ieşi victorioşi în dreptul nostru, pentru noi înşine, în conflictul cu vrăjmaşul…

  Satana considera că toată puterea acestei planete căzute se afla în posesia lui, dar atunci când a venit Hristos să-Şi măsoare forţa cu prinţul întunericului, a găsit pe Cineva capabil să Se împotrivească ispitelor lui. Cuvintele lui Hristos sunt acestea: „Vine stăpânitorul lumii acesteia. El n-are nimic în Mine.” […] Tot cerul urmărea să vadă rezultatul controversei între Hristos şi Satana… Acum se pune întrebarea: Vom profita noi de situaţia aceasta ca să fim mai mult decât biruitori prin Acela care ne-a iubit?

  Christ Triumphant, p. 215

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Nepolitețea binecuvântată

  Să ne rugăm ca tinerii noștri iubiți să-I deschidă ușa Străinului care bate la ușa inimii ca să devină Prietenul lor veșnic. Numai El îi poate scoate pe toți străinii care le-au inundat viața, așa cum i-a scos pe negustorii ticăloși din Templu. Fie ca Domnul să îi ocrotească și azi de străini! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, oferă-i unui străin o carte care să îi vorbească despre Isus! Fă-ți timp apoi să te rogi pentru el!

  Cineva știa

  Roagă-te precum Elisei, care I-a cerut Domnului să-i deschidă ochii celui care nu vedea ajutorul divin și se îngrijora teribil! Nu socoti că o fetiță sau un băiețel sunt prea mici pentru a le vorbi despre chemarea lui Dumnezeu în via Sa și acceptă începuturile slabe! Rezultatele pot fi incomensurabile. PROVOCARE: Fă-ți obiceiul de a-i încuraja pe ceilalți! Începe din Sabatul viitor cu tinerii din biserica ta!

  Mânia – dușmanul acceptării

  Fie ca, în afară de mânia nevinovată față de cauza dreaptă a lui Dumnezeu, să ne rugăm să fim înceți la mânie, deschiși la nevoile adolescenților și atenți la strigătul inimii lor după acceptare! PROVOCARE: Roagă-te astăzi să le poți face un mic compliment tutor persoanelor cu care stai de vorbă! Începe cu cei din casa ta!

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...