Articolul precedentÎntâmplare sau providenţă?
  Articolul următorÎnsemnați pentru cer

  Victoria prin meritele lui Hristos

  Şi, după cum toţi mor în Adam, tot aşa, toţi vor învia în Hristos. (1 Corinteni 15:22)

  Cu un preţ uriaş am fost aduşi pe un teren avantajos, unde putem fi eliberaţi din robia păcatului, cauzată de căderea lui Adam… Nu vom putea înţelege vreodată valoarea sufletului uman până când nu vom conştientiza marele sacrificiu făcut pentru răscumpărarea sufletului pe Calvar. Păcatul lui Adam din Eden a cufundat neamul omenesc într-o disperată nefericire, însă în strategia de mântuire a fost prevăzută o cale de scăpare pentru toţi, cu condiţia conformării faţă de cerinţe. Avem de dus o luptă, dar putem ieşi biruitori prin meritele sângelui lui Hristos.

  Dumnezeu a văzut că ne era imposibil să luptăm şi să obţinem victoria prin forţele noastre. Neamul omenesc a devenit din ce în ce mai slab cu fiecare generaţie care s-a succedat după cădere şi, fără ajutorul lui Hristos, nu ne putem împotrivi răului necumpătării. Cât de recunoscători ar trebui să fim că avem un Mântuitor, că El a consimţit să se lepede de hainele Sale impărăteşti, să-Şi părăsească tronul împărătesc, să-Şi îmbrace natura divină în natură umană şi să devină Om al durerii şi obişnuit cu suferinţa!…

  După botezul Său, El a fost dus de Duhul în pustie şi a fost ispitit de Diavolul. Hristos a început lucrarea de răscumpărare exact din punctul în care s-a declanşat dezastrul, iar prosperitatea viitoare a lumii a depins de această luptă dusă de Prinţul vieţii în pustie. Slavă lui Dumnezeu că a ieşit victorios acolo unde Adam a căzut, răscumpărându-i greşeala ruşinoasă! Satana a părăsit câmpul de luptă ca inamic învins. Victoria aceasta este o asigurare pentru noi că, prin ajutor divin, putem ieşi victorioşi în dreptul nostru, pentru noi înşine, în conflictul cu vrăjmaşul…

  Satana considera că toată puterea acestei planete căzute se afla în posesia lui, dar atunci când a venit Hristos să-Şi măsoare forţa cu prinţul întunericului, a găsit pe Cineva capabil să Se împotrivească ispitelor lui. Cuvintele lui Hristos sunt acestea: „Vine stăpânitorul lumii acesteia. El n-are nimic în Mine.” […] Tot cerul urmărea să vadă rezultatul controversei între Hristos şi Satana… Acum se pune întrebarea: Vom profita noi de situaţia aceasta ca să fim mai mult decât biruitori prin Acela care ne-a iubit?

  Christ Triumphant, p. 215

  Victoria prin meritele lui Hristos - 2016. Cu un preţ uriaş am fost aduşi pe un teren avantajos, unde putem fi eliberaţi din robia păcatului, cauzată de căderea lui Adam... Nu vom putea înţelege vreodată valoarea sufletului uman până când nu vom conştientiza marele sacrificiu făcut pentru...
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Rugă pentru părinți

  Părinte ceresc, Îți predau azi părinții omenești pentru a-i acoperi cu mâna Ta ocrotitoare, pentru a-i întări cu puterea Ta fără margini și pentru a le da credința neclintită! PROVOCARE: Află care sunt anumite probleme și încercări cu care se confruntă părinții tăi și roagă-te pentru acestea în mod special!

  Mulțumesc, Tată!

  Tată, sunt foarte recunoscătoare pentru lucrurile bune pe care le-ai așezat în viața mea! Sunt recunoscătoare pentru prieteni și familie (uneori chiar și pentru străini!) – oameni prin care Îmi vorbești și prin intermediul cărora mă ridici. Orice aș avea de înfruntat, oricum m-aș simți, găsesc mereu lucruri pentru care să fiu mulțumitoare: viața mea, sănătatea mea, faptul că Te cunosc pe Tine. Îți mulțumesc pentru cine ești Tu și pentru persoana care m-ai creat să fiu! PROVOCARE: Te provoc ca fiecare moment de părtășie cu Tatăl tău să îl începi prin a-I mulțumi. Găsește de fiecare dată un lucru pentru care să Îi mulțumești, și vei fi mai fericit(ă)!

  Din nou și din nou

  Părinte, umple-ne inima și viața cu bunătățile harului Tău! Dă-ne din plin îndurarea Ta și fă să răsară peste noi fața Ta! PROVOCARE: Începe astăzi un jurnal de rugăciune, iar dacă ai deja unul, ia-ți timp să revezi tot ce ai scris în el!

  De vorbă cu prietenul meu

  Doamne, ajută-ne să descoperim frumusețea caracterului Tău prin intermediul naturii! Dă-ne putere să învățăm ordinea și disciplina din preajma noastră! PROVOCARE: Te invit astăzi să îți iei un timp special în care să stai în tăcere în mijlocul naturii în prezența lui Dumnezeu. Invită-L la o plimbare pe Cel care a creat natura pentru tine și pentru mine și deschide-ți inima să înveți despre caracterul lui Dumnezeu din ordinea, frumusețea și diversitatea naturii!

  Publicate astăzi

  Primul război mondial

  Astăzi, dacă nu suntem atenți, putem aprinde un război sau, cu mai multă atenție, putem stinge un conflict. Ce vom face? Soluția lui Dumnezeu este întotdeauna împăcarea. Deși pare la îndemână, soluția războiului este cea mai costisitoare variantă. Abia după ce realizăm cât de mari sunt pierderile, regretăm, dar tardiv, că nu am făcut tot ce era posibil pentru a rezolva pașnic un conflict.

  Iubindu-i pe cei care nu merită iubirea

  Scump Isus, Îți suntem pentru totdeauna recunoscători pentru harul Tău minunat! Mulțumesc că ne iubești chiar și în momentele noastre cele mai întunecate! Ajută-ne să manifestăm prin cuvinte și fapte dragostea Ta către aproapele.

  Cununa de glorie şi coroana regala stima de sine

  Nu acorda prea mare importanţă prestigiului oferit de mâna omului! Acest fel de prestigiu este imperfect, deoarece este oferit şi acceptat de simpli muritori. Acordă valoare supremă demnităţii care vine de la Dumnezeu, care ne face desăvârşiţi atunci când o primim.

  Rugă pentru părinți

  Părinte ceresc, Îți predau azi părinții omenești pentru a-i acoperi cu mâna Ta ocrotitoare, pentru a-i întări cu puterea Ta fără margini și pentru a le da credința neclintită! PROVOCARE: Află care sunt anumite probleme și încercări cu care se confruntă părinții tăi și roagă-te pentru acestea în mod special!

  El kell nyernünk a mennyet

  „Vigyázzatok azért minden időben, kérvén, hogy méltókká tétessetek arra, hogy elkerüljétek mindezeket, amik bekövetkeznek, és...