Victorie în încercări

  Preaiubiţilor, nu vă miraţi de încercarea de foc din mijlocul vostru, care a venit peste voi ca să vă încerce, ca de ceva ciudat, care a dat peste voi. (1 Petru 4:12)

  În această vreme de încercare, avem nevoie să ne încurajăm şi să ne mângâiem unii pe alţii. Ispitele lui Satana sunt mai mari acum decât au fost vreodată, căci el ştie că are puţină vreme şi că foarte curând fiecare caz va fi hotărât fie pentru viaţă, fie pentru moarte. Nu ne permitem acum să ne lăsăm copleşiţi de descurajare şi încercare; trebuie să suportăm toate necazurile şi să ne încredem cu totul în Atotputernicul Dumnezeu al lui Iacov. Domnul mi-a arătat că harul Său ne este suficient în toate încercările noastre. Şi, chiar dacă sunt mai mari decât au fost vreodată, dacă ne încredem cu totul în Dumnezeu, putem birui orice ispită şi putem ieşi victorioşi prin harul Său.

  Dacă depăşim încercările şi obţinem victoria asupra ispitelor lui Satana, atunci suportăm încercarea credinţei noastre, care este mai scumpă decât aurul, şi suntem mai puternici şi mai bine pregătiţi s-o întâmpinăm pe următoarea. Dacă însă ne lăsăm copleşiţi şi cedăm ispitelor lui Satana, vom ajunge tot mai slabi şi nu vom mai obţine nicio răsplată pentru încercarea aceea şi nu vom fi atât de bine pregătiţi pentru următoarea. Vom ajunge astfel din ce în ce mai slabi, până când vom fi duşi în robie de Satana, ajungând la dispoziţia lui.

  Trebuie să purtăm întreaga armură a lui Dumnezeu şi să fim gata în orice moment pentru o confruntare cu puterile întunericului. Când năvălesc ispitele şi încercările, să mergem la Dumnezeu şi să agonizăm împreună cu El în rugăciune. El nu ne va lăsa să plecăm cu sufletul pustiu, ci ne va da har şi tărie pentru a birui şi pentru a zdrobi puterea vrăjmaşului. O, dacă ar putea vedea toţi aceste lucruri în adevărata lor lumină şi dacă ar suferi greutăţile ca nişte buni soldaţi ai lui Isus! Atunci Israel ar înainta, tare în Dumnezeu şi în puterea tăriei Lui.

  Dumnezeu mi-a arătat că le-a dat celor din poporul Său să bea o cupă amară pentru a-i curăţa şi a-i lămuri. Este o înghiţitură amară, iar ei o pot face încă şi mai amară prin cârtire, plângeri şi nemulţumiri. Dar cei care o primesc în felul acesta trebuie să mai soarbă o dată, căci prima nu a avut efectul dorit asupra inimii. Şi dacă nici a doua nu îşi face lucrarea, atunci ei trebuie să mai soarbă o dată şi încă o dată, până când se va vedea efectul dorit, altfel vor fi lăsaţi necuraţi, cu o inimă întinată. Am văzut că această cupă amară poate fi îndulcită prin răbdare, rezistenţă şi rugăciune şi că va avea efectul dorit asupra inimii celor care o primesc în acest mod, iar Dumnezeu va fi onorat şi slăvit.

  Experienţe şi viziuni, pp. 46-47

  Victorie în încercări - 2016. În această vreme de încercare, avem nevoie să ne încurajăm şi să ne mângâiem unii pe alţii. Ispitele lui Satana sunt mai mari acum decât au fost vreodată, căci el ştie că are puţină vreme şi că foarte curând fiecare caz va fi hotărât fie pentru viaţă, fie pentru moarte. Nu ne permitem acum să...
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Exemple mici, lecții mari

  Doamne, Te rog să mă ajuți să mă văd așa cum mă vezi Tu și să pot să văd lecțiile Tale și în cei mai mici! PROVOCARE: Caută astăzi să descoperi ce poți învăța de la un copil sau de la un tânăr!

  Ce cadou mi-ai adus?

  Tată ceresc, arată-ne cum să ne bucurăm de timpul petrecut împreună cu nepoții noștri! Învață-ne să ne exprimăm creativ dragostea față de ei și să le oferim lecții bogate de înțelepciune și experiență a credinței! PROVOCARE: Meditează astăzi la moștenirea pe care o lași celor ce vin după tine!

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...