Articolul precedentLucrarea lui Dumnezeu
  Articolul următorÎncredere răsplătită

  Cununi și robe

  Cel ce va birui va fi îmbrăcat astfel în haine albe. (Apocalipsa 3:5)

  Fiecare dintre noi să ştie că există o putere care lucrează împreună cu eforturile noastre de a birui. De ce nu primesc bărbaţii şi femeile acest ajutor pus la dispoziţie pentru a deveni elevaţi şi înnobilaţi? De ce se înjosesc ei prin îngăduirea apetitului pervertit? De ce nu se ridică ei în puterea lui Hristos, devenind biruitori în Numele Lui? Isus va auzi chiar şi cea mai slabă rugăciune pe care o putem înălţa. Lui Îi este milă de slăbiciunea oricărui suflet. La Cel care are puterea de a mântui există ajutor pentru oricine. Vi-L recomand pe Isus Hristos, Mântuitorul păcătosului, singurul care poate să vă dea puterea de a învinge în orice punct.

  Cerul merită tot efortul. Nu trebuie să riscăm nimic în această privinţă. Nu trebuie să ne hazardăm aici. Trebuie să ştim că paşii ne sunt rânduiţi de Domnul. Să ne ajute Dumnezeu în marea lucrare a biruinţei! El are coroane pentru cei care înving. El are haine albe pentru cei drepţi. El are o lume veşnică de slavă pentru cei care caută slava, onoarea şi nemurirea. Toţi cei care vor intra în cetatea lui Dumnezeu vor intra ca biruitori. Nu vor intra cei răufăcători condamnaţi, ci ca fii şi fiice ale lui Dumnezeu. Iar cuvântul de bun venit pentru toţi cei care vor intra acolo este acesta: „Veniţi binecuvântaţii Tatălui Meu de moşteniţi împărăţia care v-a fost pregătită de la întemeierea lumii” (Matei 25:34).

  Cu bucurie aş vrea să spun cuvinte care să ajute aceste suflete plăpânde să se prindă, prin credinţă, mai strâns de puternicul Ajutor, pentru a-şi putea dezvolta un caracter la care Dumnezeu să Se uite cu plăcere. Fără îndoială că Cerul îi invită şi le prezintă cele mai alese binecuvântări, iar ei se bucură de toate posibilităţile de a-şi dezvolta un caracter perfect, dar totul va fi în van dacă nu sunt dispuşi să se ajute singuri. Ei trebuie să-şi folosească puterile datede Dumnezeu, altfel se vor cufunda din ce în ce mai mult şi nu vor fi buni nici acum, nici în veşnicie.

  Toţi aceia care au ajuns slabi şi chiar degradaţi din cauza îngăduinţei păcătoase pot deveni copii ai lui Dumnezeu. Stă în puterea lor să le facă permanent bine altora şi să-i ajute să învingă ispita; făcând astfel, ei vor culege beneficii personale. Ei pot fi lumini strălucitoare în lume şi pot auzi la final binecuvântarea de pe buzele împăratului slavei: „Bine, rob bun şi credincios!”

  Christian Temperance and Bible Hygiene, pp. 148-149

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Unitate în casă și în biserică

  Fie ca rugăciunea apostolului să se împlinească cu privire la noi și cu privire la frații și surorile noastre: „Domnul să vă facă să creșteți tot mai mult în dragoste unii față de alții și față de toți” (1 Tesaloniceni 3:12)! Provocare: Roagă-te astăzi pentru diaconii și diaconesele din biserica ta!

  Sfânt în familie și în biserică

  Doamne, ajută-mă să am o inimă curată și să nu fiu o pricină de poticnire pentru cei din familia mea! Provocare: Ai un obicei pe care nu ai vrea să îl aibă și copiii tăi? Hotărăște-te să renunți la el chiar astăzi!

  Familia și misiunea bisericii

  Provocare: Fii martor al lui Dumnezeu acasă, la biserică, la locul de muncă și în societate!

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...