Articolul precedentÎngerul milei
  Articolul următorSpre binele nostru…

  Privește în sus, nu în jos!

  Întăriţi-vă dar mâinile obosite şi genunchii slăbănogiţi. (Evrei 12:12)

  Biserica, înzestrată cu neprihănirea lui Hristos, este depozitara bogăţiilor milei, harului şi dragostei Sale, care trebuie aşezate complet la vedere. Hristos priveşte la poporul Său, în curăţia şi desăvârşirea lui, ca la răsplata umilinţei Sale şi ca la adaosul la slava Sa – Hristos, marele Centru, de la care se revarsă toată slava. – Viaţa lui Iisus, p. 680

  Tot cerul este interesat de lucrarea desfăşurată în această lume, care trebuie să-i pregătească pe bărbaţi şi pe femei pentru viaţa nemuritoare viitoare. Planul lui Dumnezeu este ca oamenii să aibă înalta onoare de a fi conlucrători cu Isus Hristos la salvarea de suflete… Ei ar trebui să considere că lucrarea lui Dumnezeu este sacră şi sfântă şi ar trebui să-I aducă în fiecare zi daruri de bucurie şi recunoştinţă în schimbul puterii harului Său, prin care sunt făcuţi în stare să progreseze în viaţa spirituală…

  Nimeni n-are de ce să cedeze înaintea ispitelor lui Satana, să-şi încalce în felul acesta conştiinţa şi să-L întristeze pe Duhul Sfânt. În Cuvântul lui Dumnezeu a fost oferit tot ce este necesar pentru ca toţi să se bucure de ajutorul divin în încercările lor de a birui.

  În viaţa religioasă a tuturor celor care vor fi în final biruitori, vor exista episoade de dilemă şi încercări teribile, dar cunoaşterea Scripturilor îi va ajuta să-şi amintească făgăduinţele încurajatoare ale lui Dumnezeu, care le vor mângâia inimile şi le vor întări credinţa în tăria Celui Puternic. Ei citesc: „… Pentru ca încercarea credinţei voastre, cu mult mai scumpă decât aurul care piere şi care totuşi este încercat prin foc, să aibă ca urmare lauda, slava şi cinstea la arătarea lui Isus Hristos” (1 Petru 1:7). Încercarea credinţei este mai preţioasă decât aurul. Toţi ar trebui să înveţe că aceasta este o parte a disciplinei în şcoala lui Hristos…

  Adună-ţi toate puterile ca să priveşti în sus, nu în jos la dificultăţile tale; atunci nu vei cădea niciodată pe cale. Îl vei vedea curând pe Isus în spatele norului, întinzând braţul ca să te ajute; şi tot ce trebuie să faci este să-I dai mâna cu o credinţă simplă şi să-L laşi să te conducă… Un nume mare în lume este ca literele scrise pe nisip, dar caracterul nepătat va rămâne veşnic. Dumnezeu îţi dă inteligenţă şi o minte cu judecată ca să poţi înţelege făgăduinţele Sale, iar Isus este gata să te ajute să-ţi formezi un caracter puternic şi armonios.

  Mărturii, voi. 5, pp. 573-574, 578-579

  Privește în sus, nu în jos! - 2016. Biserica, înzestrată cu neprihănirea lui Hristos, este depozitara bogăţiilor milei, harului şi dragostei Sale, care trebuie aşezate complet la vedere. Hristos priveşte la poporul Său, în curăţia şi desăvârşirea lui, ca la...
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...