Articolul precedentÎngerul milei
  Articolul următorSpre binele nostru…

  Privește în sus, nu în jos!

  Întăriţi-vă dar mâinile obosite şi genunchii slăbănogiţi. (Evrei 12:12)

  Biserica, înzestrată cu neprihănirea lui Hristos, este depozitara bogăţiilor milei, harului şi dragostei Sale, care trebuie aşezate complet la vedere. Hristos priveşte la poporul Său, în curăţia şi desăvârşirea lui, ca la răsplata umilinţei Sale şi ca la adaosul la slava Sa – Hristos, marele Centru, de la care se revarsă toată slava. – Viaţa lui Iisus, p. 680

  Tot cerul este interesat de lucrarea desfăşurată în această lume, care trebuie să-i pregătească pe bărbaţi şi pe femei pentru viaţa nemuritoare viitoare. Planul lui Dumnezeu este ca oamenii să aibă înalta onoare de a fi conlucrători cu Isus Hristos la salvarea de suflete… Ei ar trebui să considere că lucrarea lui Dumnezeu este sacră şi sfântă şi ar trebui să-I aducă în fiecare zi daruri de bucurie şi recunoştinţă în schimbul puterii harului Său, prin care sunt făcuţi în stare să progreseze în viaţa spirituală…

  Nimeni n-are de ce să cedeze înaintea ispitelor lui Satana, să-şi încalce în felul acesta conştiinţa şi să-L întristeze pe Duhul Sfânt. În Cuvântul lui Dumnezeu a fost oferit tot ce este necesar pentru ca toţi să se bucure de ajutorul divin în încercările lor de a birui.

  În viaţa religioasă a tuturor celor care vor fi în final biruitori, vor exista episoade de dilemă şi încercări teribile, dar cunoaşterea Scripturilor îi va ajuta să-şi amintească făgăduinţele încurajatoare ale lui Dumnezeu, care le vor mângâia inimile şi le vor întări credinţa în tăria Celui Puternic. Ei citesc: „… Pentru ca încercarea credinţei voastre, cu mult mai scumpă decât aurul care piere şi care totuşi este încercat prin foc, să aibă ca urmare lauda, slava şi cinstea la arătarea lui Isus Hristos” (1 Petru 1:7). Încercarea credinţei este mai preţioasă decât aurul. Toţi ar trebui să înveţe că aceasta este o parte a disciplinei în şcoala lui Hristos…

  Adună-ţi toate puterile ca să priveşti în sus, nu în jos la dificultăţile tale; atunci nu vei cădea niciodată pe cale. Îl vei vedea curând pe Isus în spatele norului, întinzând braţul ca să te ajute; şi tot ce trebuie să faci este să-I dai mâna cu o credinţă simplă şi să-L laşi să te conducă… Un nume mare în lume este ca literele scrise pe nisip, dar caracterul nepătat va rămâne veşnic. Dumnezeu îţi dă inteligenţă şi o minte cu judecată ca să poţi înţelege făgăduinţele Sale, iar Isus este gata să te ajute să-ţi formezi un caracter puternic şi armonios.

  Mărturii, voi. 5, pp. 573-574, 578-579

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Mustrarea nu dăunează acceptării

  Dragi părinți, nu ocoliți cuvintele de avertizare pentru copiii și tinerii din casele voastre! Veți secera cele mai mari bucurii când îi veți vedea că Îi dau dreptate lui Dumnezeu și fac legământ cu El. Chiar azi, semănați o avertizare cu blândețe și dragoste! PROVOCARE: Ce lucru pe care îl fac copiii tăi ești convins că nu este bun? Roagă-te astăzi să ai putere să le spui cu blândețe că Dumnezeu vrea să le dea putere să renunțe la el!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Nepolitețea binecuvântată

  Să ne rugăm ca tinerii noștri iubiți să-I deschidă ușa Străinului care bate la ușa inimii ca să devină Prietenul lor veșnic. Numai El îi poate scoate pe toți străinii care le-au inundat viața, așa cum i-a scos pe negustorii ticăloși din Templu. Fie ca Domnul să îi ocrotească și azi de străini! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, oferă-i unui străin o carte care să îi vorbească despre Isus! Fă-ți timp apoi să te rogi pentru el!

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...