Vorbește despre binecuvântările lui Dumnezeu

  După ce te vei întoarce la Dumnezeu, să întăreşti pe fraţii tăi. (Luca 22:32)

  Credinţa familiarizează sufletul cu existenţa şi prezenţa lui Dumnezeu şi, dacă trăim doar pentru slava Lui, vom discerne din ce în ce mai bine frumuseţea caracterului Său, desăvârşirea harului Său. Sufletele noastre devin tari în putere spirituală, pentru că respirăm din atmosfera cerului… Ne ridicăm deasupra lumii, privind la Acela care este Cel Dintâi între zeci de mii şi Cel plin de farmec. – Solii alese, cartea 1, p. 334

  Toţi cei care Îl iubesc pe Dumnezeu să dea mărturie despre valoarea harului şi adevărului Său. Cei care primesc lumina adevărului trebuie să iii lecţie după lecţie din care să înveţe să nu păstreze tăcerea, ci să vorbească adesea unul cu altul. Ei trebuie să aibă în atenţie întâlnirea din Sabat, când aceia care Îl iubesc pe Dumnezeu şi se tem de El şi care se gândesc la Numele Lui au oportunitatea de a-şi exprima gândurile în discuţiile unul cu celălalt. […]

  Maiestatea cerului Îşi identifică interesele cu interesele credincioşilor, oricât ar fi de modeste circumstanţele lor. Iar când au privilegiul de a fi împreună, este potrivit să vorbească adesea unul cu altul, dând glas recunoştinţei şi dragostei în urma meditaţiei la Numele Domnului. Astfel Dumnezeu va fi proslăvit, iar întâlnirea de mărturie va fi considerată cea unii preţioasă din toate întâlnirile, deoarece cuvintele rostite sunt notate în curtea de aducere-aminte…

  Nu-i daţi vrăjmaşului satisfacţie zăbovind asupra aspectului negativ al experienţei voastre; puneţi-vă pe deplin încrederea în Isus pentru ajutorul de a rezista ispitei. Dacă ne-am gândi şi am vorbi mai mult despre Isus şi mai puţin despre noi înşine, am avea cu mult mai mult prezenţa Sa. Dacă vom rămâne în El, vom fi atât de plini de pace, credinţă şi curaj şi vom avea de povestit o experienţă atât de glorioasă atunci când venim la întâlnire, încât ceilalţi vor fi învioraţi de mărturia noastră clară şi puternică pentru Dumnezeu. Aceste preţioase recunoaşteri spre lauda slavei harului Său, când sunt susţinute de o viaţă creştină, au o putere irezistibilă care lucrează la salvarea sufletelor. Partea luminoasă şi voioasă a religiei va fi reprezentată de toţi cei consacraţi zilnic lui Dumnezeu. N-ar trebui să-L dezonorăm po Domnul nostru printr-o relatare tristă a încercărilor care ni se par cumplite. Toate încercările care sunt primite ca mijloace de educare vor aduce bucurie. Toată viaţa religioasă va fi inspiratoare, înălţătoare, înnobilatoare, parfumată cu cuvinte şi fapte bune.

  The Seventh-day Adventist Bible Commentary, vol. 4, p. 1183

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Unitate în casă și în biserică

  Fie ca rugăciunea apostolului să se împlinească cu privire la noi și cu privire la frații și surorile noastre: „Domnul să vă facă să creșteți tot mai mult în dragoste unii față de alții și față de toți” (1 Tesaloniceni 3:12)! Provocare: Roagă-te astăzi pentru diaconii și diaconesele din biserica ta!

  Sfânt în familie și în biserică

  Doamne, ajută-mă să am o inimă curată și să nu fiu o pricină de poticnire pentru cei din familia mea! Provocare: Ai un obicei pe care nu ai vrea să îl aibă și copiii tăi? Hotărăște-te să renunți la el chiar astăzi!

  Familia și misiunea bisericii

  Provocare: Fii martor al lui Dumnezeu acasă, la biserică, la locul de muncă și în societate!

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...