Vorbește despre binecuvântările lui Dumnezeu

  După ce te vei întoarce la Dumnezeu, să întăreşti pe fraţii tăi. (Luca 22:32)

  Credinţa familiarizează sufletul cu existenţa şi prezenţa lui Dumnezeu şi, dacă trăim doar pentru slava Lui, vom discerne din ce în ce mai bine frumuseţea caracterului Său, desăvârşirea harului Său. Sufletele noastre devin tari în putere spirituală, pentru că respirăm din atmosfera cerului… Ne ridicăm deasupra lumii, privind la Acela care este Cel Dintâi între zeci de mii şi Cel plin de farmec. – Solii alese, cartea 1, p. 334

  Toţi cei care Îl iubesc pe Dumnezeu să dea mărturie despre valoarea harului şi adevărului Său. Cei care primesc lumina adevărului trebuie să iii lecţie după lecţie din care să înveţe să nu păstreze tăcerea, ci să vorbească adesea unul cu altul. Ei trebuie să aibă în atenţie întâlnirea din Sabat, când aceia care Îl iubesc pe Dumnezeu şi se tem de El şi care se gândesc la Numele Lui au oportunitatea de a-şi exprima gândurile în discuţiile unul cu celălalt. […]

  Maiestatea cerului Îşi identifică interesele cu interesele credincioşilor, oricât ar fi de modeste circumstanţele lor. Iar când au privilegiul de a fi împreună, este potrivit să vorbească adesea unul cu altul, dând glas recunoştinţei şi dragostei în urma meditaţiei la Numele Domnului. Astfel Dumnezeu va fi proslăvit, iar întâlnirea de mărturie va fi considerată cea unii preţioasă din toate întâlnirile, deoarece cuvintele rostite sunt notate în curtea de aducere-aminte…

  Nu-i daţi vrăjmaşului satisfacţie zăbovind asupra aspectului negativ al experienţei voastre; puneţi-vă pe deplin încrederea în Isus pentru ajutorul de a rezista ispitei. Dacă ne-am gândi şi am vorbi mai mult despre Isus şi mai puţin despre noi înşine, am avea cu mult mai mult prezenţa Sa. Dacă vom rămâne în El, vom fi atât de plini de pace, credinţă şi curaj şi vom avea de povestit o experienţă atât de glorioasă atunci când venim la întâlnire, încât ceilalţi vor fi învioraţi de mărturia noastră clară şi puternică pentru Dumnezeu. Aceste preţioase recunoaşteri spre lauda slavei harului Său, când sunt susţinute de o viaţă creştină, au o putere irezistibilă care lucrează la salvarea sufletelor. Partea luminoasă şi voioasă a religiei va fi reprezentată de toţi cei consacraţi zilnic lui Dumnezeu. N-ar trebui să-L dezonorăm po Domnul nostru printr-o relatare tristă a încercărilor care ni se par cumplite. Toate încercările care sunt primite ca mijloace de educare vor aduce bucurie. Toată viaţa religioasă va fi inspiratoare, înălţătoare, înnobilatoare, parfumată cu cuvinte şi fapte bune.

  The Seventh-day Adventist Bible Commentary, vol. 4, p. 1183

  Vorbește despre binecuvântările lui Dumnezeu - 2016. Credinţa familiarizează sufletul cu existenţa şi prezenţa lui Dumnezeu şi, dacă trăim doar pentru slava Lui, vom discerne din ce în ce mai bine frumuseţea caracterului Său, desăvârşirea harului Său. Sufletele noastre devin tari în putere spirituală, pentru că...
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Minciuna are multe seminţe

  Să ne rugăm astăzi lui Dumnezeu ca cei mici să învețe de la noi ce înseamnă să spună adevărul, indiferent de consecințe! Dumnezeul adevărului să ne ajute! PROVOCARE: Să fim cât mai atenți la ce pot „fura” urmașii de la noi!

  Care este misiunea mea?

  Uneori, cele mai neînsemnate lucruri pe care le facem au cel mai mare impact. Doamne ajuta-ma sa fiu atent la acest aspect! PROVOCARE: Susține-i pe tineri și acordă-le sprijinul tău!

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...