În sfârșit: O poziție mai înaltă decât au îngerii

  Celui ce va birui îi voi da să şadă cu Mine pe scaunul Meu de domnie, după cum şi Eu am biruit şi am şezut cu Tatăl Meu pe scaunul Lui de domnie. (Apocalipsa 3:21)

  Pentru bucuria care I-a fost aşezată înainte, Hristos a îndurat crucea, dispreţuind ruşinea, şi S-a aşezat o dată pentru totdeauna la dreapta lui Dumnezeu. El a murit pe cruce ca jertfa pentru lume, iar prin jertfa aceasta vine cea mai mare binecuvântare pe care o putea oferi Dumnezeu: darul Duhului Sfânt. Binecuvântarea aceasta este pentru toţi cei ce îl primesc pe Hristos. Lumea căzută este câmpul de luptă pentru cel mai mare conflict la care au fost vreodată martori universul ceresc şi puterile pământeşti. Ea a fost rânduită ca teatru al marii lupte dintre bine şi rău, dintre rai şi iad. Fiecare fiinţă umană îndeplineşte un rol în acest conflict. Nimeni nu poate sta pe teren neutru. Fiecare trebuie fie să-L accepte, fie să-L refuze pe Răscumpărătorul lumii. Toţi sunt martori fie pentru, fie contra lui Hristos. Hristos îi cheamă pe aceia care stau sub stindardul Său să ia parte la conflict împreună cu El ca soldaţi credincioşi, ca să poată moşteni cununa vieţii. Ei au fost adoptaţi ca fii şi fiice ale lui Dumnezeu. Hristos le-a lăsat făgăduinţa sigură că mare va fi răsplata în împărăţia cerurilor pentru aceia care sunt părtaşi la umilinţa şi suferinţa doar de dragul adevărului.

  Crucea de pe Calvar contestă, şi în final va înfrânge, toate puterile pământeşti şi diabolice. Toată influenţa se adună şi pleacă de la cruce. Ea este marele centru de atracţie, fiindcă pe ea Hristos Şi-a dat viaţa pentru neamul omenesc. Jertfa aceasta a fost adusă cu scopul restaurării omenirii la perfecţiunea originală; da, şi chiar mai mult. A fost adusă pentru a ne oferi o totală transformare a caracterului, făcându-ne mai mult decât biruitori. Aceia care îl înving, prin puterea lui Hristos, pe marele vrăjmaş al lui Dumnezeu şi al omenirii, vor ocupa în curţile cereşti o poziţie mai înaltă decât îngerii care nu au căzut niciodată…

  În planul lui Dumnezeu, noi trebuie să ne adăpăm din toate bogăţiile cerului. în vistieria resurselor divine, nimic nu este considerat prea de preţ pentru a însoţi marele dar al singurului Fiu al lui Dumnezeu. „Tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu.” Hristos a fost împuternicit să-i dea omenirii căzute suflarea de viaţă. Aceia care-L primesc nu vor flămânzi niciodată, nu vor înseta niciodată, pentru că nu poate exista bucurie mai mare decât aceea care se găseşte în Hristos.

  General Conference Bulletin, trimestrul al 2-lea, 1899, p. 33

  În sfârșit: O poziție mai înaltă decât au îngerii - 2016. Pentru bucuria care I-a fost aşezată înainte, Hristos a îndurat crucea, dispreţuind ruşinea, şi S-a aşezat o dată pentru totdeauna la dreapta lui Dumnezeu. El a murit pe cruce ca jertfa pentru lume, iar prin jertfa aceasta vine cea mai mare binecuvântare pe care o putea oferi Dumnezeu:
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...