Articolul precedentUltimul zbor al lui Hindenburg
  Articolul următorIată-mă! Trimite-mă!

  Prima activitate

  Doamne, auzi-mi glasul dimineaţa! (Psalmii 5:3)

  Tu ai devenit al lui Hristos prin credinţă şi tot prin credinţă trebuie să creşti în El – dăruind şi primind. Trebuie să dăruieşti totul – inima ta, voinţa ta, slujirea ta -, să te dăruieşti Lui pentru a asculta toate cerinţele Lui; şi trebuie să primeşti totul – pe Hristos, plinătatea tuturor binecuvântărilor, ca să locuiască în inima ta, să fie puterea ta, neprihănirea ta şi ajutorul tău veşnic – pentru a-ţi da puterea de a asculta.

  Consacră-te lui Dumnezeu dimineaţa; aceasta să fie prima activitate a ta. Roagă-te astfel: „O, Doamne, primeşte-mă să fiu cu totul al Tău! Aşez toate planurile mele la picioarele Tale. Foloseşte-mă astăzi în serviciul Tău. Rămâi cu mine şi tot ce fac să fie făcut în Tine.” Aceasta este o preocupare zilnică. În fiecare dimineaţă, consacră-te lui Dumnezeu pentru ziua aceea. Pune toate planurile tale la dispoziţia Lui, pentru a fi aduse la îndeplinire sau abandonate, după cum va indica providenţa Sa. În acest fel, zi de zi, ai posibilitatea de a-ţi încredinţa viaţa în mâinile lui Dumnezeu şi astfel viaţa ta va fi modelată tot mai mult după viaţa lui Hristos.

  Viaţa în Hristos este o viaţă de odihnă. Poate că nu există o stare de extaz, dar ar trebui să existe o încredere durabilă şi liniştitoare. Speranţa ta nu se află în tine; este în Hristos. Slăbiciunea ta este unită cu puterea Lui, neştiinţa ta, cu înţelepciunea Lui, fragilitatea ta, cu tăria Lui veşnică. Prin urmare, nu trebuie să te uiţi la tine, nu trebuie să-ţi laşi mintea să se gândească la tine, ci priveşte la Hristos. Mintea să se gândească la iubirea Sa, la frumuseţea şi desăvârşirea caracterului Său. Hristos în renunţarea Sa la Sine, Hristos în umilinţa Sa, Hristos în puritatea şi sfinţenia Sa, Hristos in dragostea Lui inegalabilă – acesta să fie subiectul tău de contemplare. Iubindu-L, imitându-L şi depinzând complet de El, vei fi transformat după asemănarea Lui.

  Isus spune: „Rămâneţi în Mine.” Aceste cuvinte transmit ideea de odihnă, stabilitate şi încredere. De asemenea, El adresează invitaţia: „Veniţi la Mine… şi Eu vă voi da odihnă” (Matei 11:28). Cuvintele psalmistului exprimă acelaşi gând: „Odihneşte-te în Domnul şi aşteaptă-L cu răbdare” (Psalmii 37:7; traducere din engleză). […] Această odihnă nu se găseşte în inactivitate; deoarece, în invitaţia Mântuitorului, făgăduinţa odihnei este unită cu chemarea la lucru: „Luaţi jugul Meu asupra voastră… şi veţi găsi odihnă” (Matei 11:29). Inima care se odihneşte cel mai deplin în Hristos va fi cea mai zeloasă şi mai activă în lucrarea pentru El.

  Calea către Hristos, pp. 70-71

  Prima activitate - 2016. Tu ai devenit al lui Hristos prin credinţă şi tot prin credinţă trebuie să creşti în El - dăruind şi primind. Trebuie să dăruieşti totul - inima ta, voinţa ta, slujirea ta -, să te dăruieşti Lui pentru a asculta toate cerinţele Lui; şi trebuie să primeşti totul - pe Hristos, plinătatea tuturor binecuvântărilor, ca să...
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Minciuna are multe seminţe

  Să ne rugăm astăzi lui Dumnezeu ca cei mici să învețe de la noi ce înseamnă să spună adevărul, indiferent de consecințe! Dumnezeul adevărului să ne ajute! PROVOCARE: Să fim cât mai atenți la ce pot „fura” urmașii de la noi!

  Care este misiunea mea?

  Uneori, cele mai neînsemnate lucruri pe care le facem au cel mai mare impact. Doamne ajuta-ma sa fiu atent la acest aspect! PROVOCARE: Susține-i pe tineri și acordă-le sprijinul tău!

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...