Articolul precedentUltimul zbor al lui Hindenburg
  Articolul următorIată-mă! Trimite-mă!

  Prima activitate

  Doamne, auzi-mi glasul dimineaţa! (Psalmii 5:3)

  Tu ai devenit al lui Hristos prin credinţă şi tot prin credinţă trebuie să creşti în El – dăruind şi primind. Trebuie să dăruieşti totul – inima ta, voinţa ta, slujirea ta -, să te dăruieşti Lui pentru a asculta toate cerinţele Lui; şi trebuie să primeşti totul – pe Hristos, plinătatea tuturor binecuvântărilor, ca să locuiască în inima ta, să fie puterea ta, neprihănirea ta şi ajutorul tău veşnic – pentru a-ţi da puterea de a asculta.

  Consacră-te lui Dumnezeu dimineaţa; aceasta să fie prima activitate a ta. Roagă-te astfel: „O, Doamne, primeşte-mă să fiu cu totul al Tău! Aşez toate planurile mele la picioarele Tale. Foloseşte-mă astăzi în serviciul Tău. Rămâi cu mine şi tot ce fac să fie făcut în Tine.” Aceasta este o preocupare zilnică. În fiecare dimineaţă, consacră-te lui Dumnezeu pentru ziua aceea. Pune toate planurile tale la dispoziţia Lui, pentru a fi aduse la îndeplinire sau abandonate, după cum va indica providenţa Sa. În acest fel, zi de zi, ai posibilitatea de a-ţi încredinţa viaţa în mâinile lui Dumnezeu şi astfel viaţa ta va fi modelată tot mai mult după viaţa lui Hristos.

  Viaţa în Hristos este o viaţă de odihnă. Poate că nu există o stare de extaz, dar ar trebui să existe o încredere durabilă şi liniştitoare. Speranţa ta nu se află în tine; este în Hristos. Slăbiciunea ta este unită cu puterea Lui, neştiinţa ta, cu înţelepciunea Lui, fragilitatea ta, cu tăria Lui veşnică. Prin urmare, nu trebuie să te uiţi la tine, nu trebuie să-ţi laşi mintea să se gândească la tine, ci priveşte la Hristos. Mintea să se gândească la iubirea Sa, la frumuseţea şi desăvârşirea caracterului Său. Hristos în renunţarea Sa la Sine, Hristos în umilinţa Sa, Hristos în puritatea şi sfinţenia Sa, Hristos in dragostea Lui inegalabilă – acesta să fie subiectul tău de contemplare. Iubindu-L, imitându-L şi depinzând complet de El, vei fi transformat după asemănarea Lui.

  Isus spune: „Rămâneţi în Mine.” Aceste cuvinte transmit ideea de odihnă, stabilitate şi încredere. De asemenea, El adresează invitaţia: „Veniţi la Mine… şi Eu vă voi da odihnă” (Matei 11:28). Cuvintele psalmistului exprimă acelaşi gând: „Odihneşte-te în Domnul şi aşteaptă-L cu răbdare” (Psalmii 37:7; traducere din engleză). […] Această odihnă nu se găseşte în inactivitate; deoarece, în invitaţia Mântuitorului, făgăduinţa odihnei este unită cu chemarea la lucru: „Luaţi jugul Meu asupra voastră… şi veţi găsi odihnă” (Matei 11:29). Inima care se odihneşte cel mai deplin în Hristos va fi cea mai zeloasă şi mai activă în lucrarea pentru El.

  Calea către Hristos, pp. 70-71

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Nu putem fi neutri

  Să ne rugăm să îi putem atrage și aprecia pe tineri și pe copii așa cum a făcut-o Isus! PROVOCARE: Caută o modalitate prin care să implici un tânăr într-o activitate de binefacere!

  Adevăr relativ sau absolut?

  Să ne rugăm pentru puterea de a fi hotărâți și categorici, dar totodată blânzi și smeriți cu inima! PROVOCARE: Descoperă și ia măsuri în acel domeniu al vieții unde ți-ai permis să faci cum crezi tu, și nu cum vrea Dumnezeu!

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Publicate astăzi

  Când ești în al nouălea cer

  Chiar dacă îți este greu să crezi că dincolo de suferința, sărăcia și nedreptatea din jur există o altă realitate cu totul diferită și în care nu mai stăpânește nici Diavolul, nici uneltele lui, recitește relatările lui Pavel, ale lui Ioan, în Apocalipsa, și lasă-te purtat cu imaginația spre ceva ce reprezintă idealul tău de frumusețe și de bine. Imaginează-ți că abia de la acel nivel începe cu adevărat cerul și lumea pregătită de Dumnezeu celor salvați.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Cine sunt eu?

  Într-o bună zi, ceva ce ai va dispărea sau nu va mai fi valabil în dreptul tău, în timp ce un anume lucru ce face parte din identitatea ta va rămâne lipit de tine până la final.

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Az Úr megóvja gyermekeit

  „Segítségül hív engem, ezért meghallgatom őt, vele vagyok háborúságában: megmentem és megdicsőítem őt.” (Zsolt 91,15)„Isten...