Include întâlnirea de rugăciune

  Toţi aceştia stăruiau cu un cuget în rugăciune şi în cereri. (Faptele apostolilor 1:14)

  Perseverenţa a fost făcută o condiţie a primirii. Dacă dorim să creştem în credinţă şi experienţă, trebuie să ne rugăm neîncetat. Trebuie să stăruim „în rugăciune” şi să veghem „în ea cu mulţumiri” (Romani 12:12; Coloseni 4:2). Petru îi sfătuia pe credincioşi: „Fiţi înţelepţi şi vegheaţi în vederea rugăciunii” (1 Petru 4:7). Pavel sfătuia: „în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri” (Filipeni 4:6). „Dar voi, preaiubiţilor”, spunea Iuda, rugaţi-vă prin Duhul Sfânt, ţineţi-vă în dragostea lui Dumnezeu” (Iuda, versetele 20 şi 21). Rugăciunea continuă este legătura neîntreruptă a sufletului cu Dumnezeu.

  Este nevoie de sârguinţă în rugăciune; nimic să nu te împiedice. Depune toate eforturile pentru a menţine deschisă comuniunea dintre Isus şi sufletul tău. Caută orice ocazie de a merge acolo unde rugăciunea se face de obicei. Cei care caută cu adevărat comuniunea cu Dumnezeu vor fi văzuţi la întâlnirea de rugăciune, credincioşi să-şi facă datoria şi zeloşi şi nerăbdători să culeagă cât mai multe binecuvântări posibil. Ei vor folosi orice ocazie de a se aşeza acolo unde pot primi razele luminii cereşti.

  Trebuie să ne rugăm în cercul familiei şi, mai presus de toate, nu trebuie să neglijăm rugăciunea în taină, pentru că aceasta este viaţa sufletului. Este imposibil să creştem în cele spirituale dacă rugăciunea este neglijată. Rugăciunea doar în familie sau în public nu este suficientă. În singurătate, deschide-ţi inima înaintea ochiului cercetător al lui Dumnezeu. Rugăciunea în taină trebuie să fie auzită numai de Dumnezeu. Nicio ureche curioasă nu trebuie să se încarce cu povara unor astfel de cereri. În rugăciunea tainică, sufletul este ferit de influenţele înconjurătoare, este liber de agitaţie. Ea se va înălţa la Dumnezeu liniştit, dar fierbinte. Plăcută şi durabilă va fi influenţa care va emana de la Acela care vede în ascuns, a cărui ureche este deschisă ca să audă rugăciunea venită din inimă. Printr-o credinţă simplă şi liniştită, sufletul are comuniune cu Dumnezeu şi îşi adună raze de lumină dumnezeiască, pentru a fi întărit şi susţinut în conflictul cu Satana. Dumnezeu este cetăţuia puterii noastre.

  Roagă-te în camera ta şi, în timp ce te ocupi de lucrul tău zilnic, inima ta să se înalţe des la Dumnezeu. Aşa a umblat Enoh cu Dumnezeu. Aceste rugăciuni tăcute se înalţă la tronul harului asemenea mirosului de tămâie. Satana nu poate să-l înfrângă pe acela a cărui inimă se sprijină în felul acesta pe Dumnezeu.

  Calea către Hristos, pp. 97-99

  Include întâlnirea de rugăciune - 2016. Perseverenţa a fost făcută o condiţie a primirii. Dacă dorim să creştem în credinţă şi experienţă, trebuie să ne rugăm neîncetat. Trebuie să stăruim „în rugăciune” şi să veghem „în ea cu mulţumiri” (Romani 12:12; Coloseni 4:2). Petru îi sfătuia pe credincioşi:...
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...