Include întâlnirea de rugăciune

  Toţi aceştia stăruiau cu un cuget în rugăciune şi în cereri. (Faptele apostolilor 1:14)

  Perseverenţa a fost făcută o condiţie a primirii. Dacă dorim să creştem în credinţă şi experienţă, trebuie să ne rugăm neîncetat. Trebuie să stăruim „în rugăciune” şi să veghem „în ea cu mulţumiri” (Romani 12:12; Coloseni 4:2). Petru îi sfătuia pe credincioşi: „Fiţi înţelepţi şi vegheaţi în vederea rugăciunii” (1 Petru 4:7). Pavel sfătuia: „în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri” (Filipeni 4:6). „Dar voi, preaiubiţilor”, spunea Iuda, rugaţi-vă prin Duhul Sfânt, ţineţi-vă în dragostea lui Dumnezeu” (Iuda, versetele 20 şi 21). Rugăciunea continuă este legătura neîntreruptă a sufletului cu Dumnezeu.

  Este nevoie de sârguinţă în rugăciune; nimic să nu te împiedice. Depune toate eforturile pentru a menţine deschisă comuniunea dintre Isus şi sufletul tău. Caută orice ocazie de a merge acolo unde rugăciunea se face de obicei. Cei care caută cu adevărat comuniunea cu Dumnezeu vor fi văzuţi la întâlnirea de rugăciune, credincioşi să-şi facă datoria şi zeloşi şi nerăbdători să culeagă cât mai multe binecuvântări posibil. Ei vor folosi orice ocazie de a se aşeza acolo unde pot primi razele luminii cereşti.

  Trebuie să ne rugăm în cercul familiei şi, mai presus de toate, nu trebuie să neglijăm rugăciunea în taină, pentru că aceasta este viaţa sufletului. Este imposibil să creştem în cele spirituale dacă rugăciunea este neglijată. Rugăciunea doar în familie sau în public nu este suficientă. În singurătate, deschide-ţi inima înaintea ochiului cercetător al lui Dumnezeu. Rugăciunea în taină trebuie să fie auzită numai de Dumnezeu. Nicio ureche curioasă nu trebuie să se încarce cu povara unor astfel de cereri. În rugăciunea tainică, sufletul este ferit de influenţele înconjurătoare, este liber de agitaţie. Ea se va înălţa la Dumnezeu liniştit, dar fierbinte. Plăcută şi durabilă va fi influenţa care va emana de la Acela care vede în ascuns, a cărui ureche este deschisă ca să audă rugăciunea venită din inimă. Printr-o credinţă simplă şi liniştită, sufletul are comuniune cu Dumnezeu şi îşi adună raze de lumină dumnezeiască, pentru a fi întărit şi susţinut în conflictul cu Satana. Dumnezeu este cetăţuia puterii noastre.

  Roagă-te în camera ta şi, în timp ce te ocupi de lucrul tău zilnic, inima ta să se înalţe des la Dumnezeu. Aşa a umblat Enoh cu Dumnezeu. Aceste rugăciuni tăcute se înalţă la tronul harului asemenea mirosului de tămâie. Satana nu poate să-l înfrângă pe acela a cărui inimă se sprijină în felul acesta pe Dumnezeu.

  Calea către Hristos, pp. 97-99

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  Conducător divin

  Ca popor, noi nu suntem pregătiți pentru venirea Domnului. Dacă ar pune în practică adevărurile mari, înalte, superioare ale acestei perioade, fiecare membru al bisericii ar fi o lumină puternică, strălucitoare. GÂNDESC MAI DEPARTE La ce este bună cunoașterea adevărului dacă îmi lipsește iubirea pe care a arătat-o Hristos?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...