Nu-L poți obosi pe Dumnezeu

  Doamne, ascultă-mi rugăciunea, pleacă-Ţi urechea la cererile mele! (Psalmii 143:1)

  Să ne lăsăm sufletul atras şi înălţat, ca Dumnezeu să ne poată ajuta să respirăm din atmosfera cerească. Noi putem rămâne atât de aproape de Dumnezeu, încât, în orice încercare neaşteptată, gândul nostru să se întoarcă spre El tot atât de natural cum se întoarce floarea spre soare.

  Prezintă-I lui Dumnezeu nevoile, bucuriile, necazurile, grijile şi temerile tale. Nu-L poţi împovăra; nu-L poţi obosi. Acela care îţi numără perii capului nu este indiferent la nevoile tale. „Domnul este plin de milă şi îndurare” (Iacov 5:11). Inima Sa iubitoare este mişcată de suferinţele noastre şi chiar de simplul fapt că le rostim. Adu la El tot ce te frământă. La El, nimic nu este prea mult de purtat, deoarece El susţine lumile, El conduce toate lucrările Universului. Nimic din ce are în vreun fel legătură cu pacea noastră nu este prea mic ca El să-l observe. Nu există în experienţa noastră niciun capitol prea întunecat ca El să-l citească; nu există nicio încurcătură prea mare ca El s-o dezlege. Nicio nenorocire nu se poate abate asupra celui mai neînsemnat dintre copiii Săi, nicio îngrijorare nu-i poate chinui sufletul, nicio bucurie nu-l poate înveseli şi nicio rugăciune sinceră nu-i poate ieşi de pe buze, fără ca Tatăl nostru ceresc să le observe sau fără să Se intereseze imediat de ele. El „tămăduieşte pe cei cu inima zdrobită şi le leagă rănile” (Psalmii 147:3). Legăturile dintre Dumnezeu şi fiecare suflet sunt atât de distincte şi depline, de parcă n-ar mai exista pe pământ un alt suflet care să se bucure de grija Lui şi pentru care să-L fi dat pe Fiul Său Preaiubit.

  Isus a spus: „Veţi cere în Numele Meu şi nu vă zic că voi ruga pe Tatăl pentru voi. Căci Tatăl însuşi vă iubeşte”; „Eu v-am ales pe voi… pentru ca orice veţi cere la Tatăl, în Numele Meu, să vă dea” (Ioan 16:26,27; 15:16). Dar a ne ruga în Numele lui Isus înseamnă ceva mai mult decât doar a menţiona Numele Său la începutul şi la sfârşitul unei rugăciuni. Înseamnă a ne ruga în acord cu gândul şi spiritul lui Isus, ca unii care credem în făgăduinţele Sale, ne încredem în harul Său şi împlinim lucrările Sale.

  Dumnezeu nu doreşte ca vreunul dintre noi să se facă pustnic sau călugăr şi să se retragă din lume pentru a se dedica actelor de închinare. Viaţa noastră trebuie să se asemene cu viaţa lui Hristos – cu viaţa pe care a dus-o între munte şi mulţime. Cei care nu fac altceva decât să se roage vor înceta în curând să se roage sau rugăciunile lui vor deveni un simplu formalism.

  Calea către Hristos, pp. 99-101

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Nu putem fi neutri

  Să ne rugăm să îi putem atrage și aprecia pe tineri și pe copii așa cum a făcut-o Isus! PROVOCARE: Caută o modalitate prin care să implici un tânăr într-o activitate de binefacere!

  Adevăr relativ sau absolut?

  Să ne rugăm pentru puterea de a fi hotărâți și categorici, dar totodată blânzi și smeriți cu inima! PROVOCARE: Descoperă și ia măsuri în acel domeniu al vieții unde ți-ai permis să faci cum crezi tu, și nu cum vrea Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu

  Dacă îndoiala îţi copleşeşte viaţa, fă ce a făcut Isus! Adună toate dovezile că tu eşti fiul Său drag sau fiica Lui preaiubită. Contemplă prin credinţă la propriul tău caracter, care va deveni mai curat în lumina de la cruce.

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Isten népe megszabadul

  „Igen, így szól az Úr, az erőstől elvétetnek a foglyok is, és megszabadul a kegyetlen...