Articolul precedentSecretul succesului
  Articolul următorDincolo de întuneric (II)

  Rugăciunea mișcă brațul Omnipotenței

  Nu braţul lor i-a mântuit, ci dreapta Ta, braţul Tău, lumina Feţei Tale, pentru că îi iubeai. (Psalmii 44:3)

  Când se ivesc încercări care par inexplicabile, nu ar trebui să îngăduim ca pacea să ne fie tulburată. Oricât de nedrept am fi trataţi, să nu permitem patimii să apară. […]

  Atât timp cât lumea progresează în nelegiuire, niciunul dintre noi nu trebuie să se flateze cu ideea că nu va întâmpina nicio greutate. Dar tocmai aceste greutăţi ne conduc în sala de audienţe a Celui Preaînalt. Avem posibilitatea de a căuta sfatul Aceluia care este infinit în înţelepciune.

  Domnul ne spune: „Cheamă-Mă în ziua necazului” (Psalmii 50:15). El ne invită să aducem înaintea Lui greutăţile şi nevoile noastre şi dorinţa noastră după ajutor divin. El ne îndeamnă să stăruim în rugăciune. Îndată ce se ivesc dificultăţile trebuie să-I prezentăm cererile noastre sincere şi serioase. Prin rugăciunile noastre insistente, noi ne dovedim încrederea puternică în Dumnezeu. Conştiinţa nevoii noastre ne determină să ne rugăm stăruitor, iar Tatăl nostru ceresc este mişcat de rugăciunile noastre fierbinţi.

  Adesea, aceia care suferă dispreţul sau persecuţia pentru credinţa lor sunt ispitiţi să creadă că sunt uitaţi de Dumnezeu. În ochii oamenilor, ei sunt în minoritate. După toate aparenţele, vrăjmaşul triumfa asupra lor. Dar ei nu trebuie să-şi calce conştiinţa. Cel care a suferit pentru ei şi care a purtat suferinţele şi durerile lor nu-i va părăsi.

  Copiii lui Dumnezeu nu sunt lăsaţi singuri şi fără apărare. Rugăciunea mişcă braţul Omnipotenţei. Rugăciunea a cucerit împărăţii, a făcut dreptate, a căpătat făgăduinţe, a astupat gurile leilor, a stins puterea focului – noi vom înţelege ce înseamnă aceasta când vom auzi relatarea despre martirii care au murit pentru credinţa lor – şi a pus pe fugă oştirile vrăjmaşe (vezi Evrei 11:33,34).

  Dacă ne consacrăm viaţa în slujba Sa, nu vom putea fi niciodată puşi într-o situaţie pentru care Dumnezeu nu a prevăzut ajutorul Său. Oricare ar fi circumstanţele în care ne aflăm, avem un Călăuzitor care ne arată drumul. Oricare ar fi problemele noastre, avem un Sfătuitor sigur. Oricare ar fi necazurile şi nevoile noastre sau chiar dacă ne-am simţi părăsiţi, avem un Prieten compătimitor. Dacă, în neştiinţa noastră, greşim, Hristos nu ne părăseşte. Vocea Sa clară şi distinctă se aude spunând: „Eu sunt Calea. Adevărul şi Viaţa” (Ioan 14:6). „Căci El va izbăvi pe săracul care strigă şi pe nenorocitul care n-are ajutor” (Psalmii 72:12).

  Parabolele Domnului Hristos, pp. 171-173

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Nepolitețea binecuvântată

  Să ne rugăm ca tinerii noștri iubiți să-I deschidă ușa Străinului care bate la ușa inimii ca să devină Prietenul lor veșnic. Numai El îi poate scoate pe toți străinii care le-au inundat viața, așa cum i-a scos pe negustorii ticăloși din Templu. Fie ca Domnul să îi ocrotească și azi de străini! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, oferă-i unui străin o carte care să îi vorbească despre Isus! Fă-ți timp apoi să te rogi pentru el!

  Cineva știa

  Roagă-te precum Elisei, care I-a cerut Domnului să-i deschidă ochii celui care nu vedea ajutorul divin și se îngrijora teribil! Nu socoti că o fetiță sau un băiețel sunt prea mici pentru a le vorbi despre chemarea lui Dumnezeu în via Sa și acceptă începuturile slabe! Rezultatele pot fi incomensurabile. PROVOCARE: Fă-ți obiceiul de a-i încuraja pe ceilalți! Începe din Sabatul viitor cu tinerii din biserica ta!

  Mânia – dușmanul acceptării

  Fie ca, în afară de mânia nevinovată față de cauza dreaptă a lui Dumnezeu, să ne rugăm să fim înceți la mânie, deschiși la nevoile adolescenților și atenți la strigătul inimii lor după acceptare! PROVOCARE: Roagă-te astăzi să le poți face un mic compliment tutor persoanelor cu care stai de vorbă! Începe cu cei din casa ta!

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...