Articolul precedentPremiul chemării cerești
  Articolul următorPace şi linişte

  Remediul lui Hristos pentru rugăciunile inerte

  Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit. (Iacov 5:16)

  Noi, cei care credem în Hristos, avem nevoie de o credinţă mai mare. Avem nevoie să fim mai fervenţi în rugăciune. Mulţi se întreabă de ce sunt rugăciunile lor atât de inerte, de ce este credinţa lor atât de plăpândă şi de oscilantă, de ce este experienţa lor creştină atât de întunecată şi de nesigură. Nu am postit noi, spun ei, şi „am umblat trişti înaintea Domnului oştirilor?” În capitolul 58 din Isaia, Hristos a arătat cum poate fi schimbată această stare de lucruri. El spune: „Iată postul plăcut Mie: dezleagă lanţurile răutăţii, deznoadă legăturile robiei, dă drumul celor asupriţi şi rupe orice fel de jug; împarte-ţi pâinea cu cel flămând şi adu în casa ta pe nenorociţii fără adăpost; dacă vezi pe un om gol, acopere-l şi nu întoarce spatele semenului tău” (vers. 6, 7). Aceasta este reţeta prescrisă de Hristos pentru sufletul speriat, îndoielnic, care tremură. Cei posomorâţi, care umblă trişti înaintea Domnului, să se ridice şi să dea ajutor unuia care are nevoie de ajutor.

  Fiecare biserică are nevoie de puterea supraveghetoare a Duhului Sfânt şi acum este timpul să ne rugăm pentru aceasta. Dar Dumnezeu plănuieşte să cooperăm cu El în toată lucrarea pe care ne-a dat-o. În acest scop, El cheamă biserica Sa să aibă o evlavie superioară, o conştiinţă mai corectă a datoriei, o înţelegere mai clară a obligaţiilor lor faţă de Creator. El îi cheamă să fie un popor curat, sfinţit, lucrător. Iar lucrarea creştină de ajutorare nate un mijloc pentru realizarea acestui lucru, fiindcă Duhul Sfânt comunică cu toţi cei care-I slujesc lui Dumnezeu. […]

  Toţi locuitorii cerului aşteaptă recrutarea tuturor sufletelor care vor să rodească în domeniile de activitate ale lui Hristos. Pe măsură ce se vor apuca individual de lucrarea ce le-a fost rânduită, membrii bisericilor noastre vor fi înconjuraţi de o atmosferă complet diferită. Binecuvântarea şi vitalitatea vor însoţi eforturile lor. Vor avea experienţa unei cultivări superioare a minţii şi a inimii. Egoismul care le-a acaparat sufletul va fi înfrânt. Credinţa lor va fi un principiu viu. Rugăciunile lor vor fi mai fierbinţi. Influenţa dătătoare de viaţă şi sfinţitoare a Duhului Sfânt va fi revărsată peste ei şi vor fi aduşi mai aproape de împărăţia cerului.

  Mântuitorul nu ţine seama de rang şi de clasă, de faimă şi de posesiunile materiale. înaintea Lui, de mare valoare sunt caracterul şi devotamentul.

  Mărturii, voi. 6, pp. 266-268

  Remediul lui Hristos pentru rugăciunile inerte - 2016. Noi, cei care credem în Hristos, avem nevoie de o credinţă mai mare. Avem nevoie să fim mai fervenţi în rugăciune. Mulţi se întreabă de ce sunt rugăciunile lor atât de inerte, de ce este credinţa lor atât de plăpândă şi de oscilantă, de ce este experienţa lor creştină atât de întunecată şi de nesigură?
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Fața Lui și fața mea

  PROVOCARE: Cu siguranță că printre rudele tale sunt și persoane care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ia-ți timp astăzi să te rogi pentru ele! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să le vadă acasă!

  Două vieți și o istorie

  PROVOCARE: Fă un plan ca luna aceasta să ai o zi specială de post și rugăciune pentru a te apropia mai mult de Dumnezeu și pentru a mijloci pentru cei din familia ta!

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...