Articolul precedentPremiul chemării cerești
  Articolul următorPace şi linişte

  Remediul lui Hristos pentru rugăciunile inerte

  Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit. (Iacov 5:16)

  Noi, cei care credem în Hristos, avem nevoie de o credinţă mai mare. Avem nevoie să fim mai fervenţi în rugăciune. Mulţi se întreabă de ce sunt rugăciunile lor atât de inerte, de ce este credinţa lor atât de plăpândă şi de oscilantă, de ce este experienţa lor creştină atât de întunecată şi de nesigură. Nu am postit noi, spun ei, şi „am umblat trişti înaintea Domnului oştirilor?” În capitolul 58 din Isaia, Hristos a arătat cum poate fi schimbată această stare de lucruri. El spune: „Iată postul plăcut Mie: dezleagă lanţurile răutăţii, deznoadă legăturile robiei, dă drumul celor asupriţi şi rupe orice fel de jug; împarte-ţi pâinea cu cel flămând şi adu în casa ta pe nenorociţii fără adăpost; dacă vezi pe un om gol, acopere-l şi nu întoarce spatele semenului tău” (vers. 6, 7). Aceasta este reţeta prescrisă de Hristos pentru sufletul speriat, îndoielnic, care tremură. Cei posomorâţi, care umblă trişti înaintea Domnului, să se ridice şi să dea ajutor unuia care are nevoie de ajutor.

  Fiecare biserică are nevoie de puterea supraveghetoare a Duhului Sfânt şi acum este timpul să ne rugăm pentru aceasta. Dar Dumnezeu plănuieşte să cooperăm cu El în toată lucrarea pe care ne-a dat-o. În acest scop, El cheamă biserica Sa să aibă o evlavie superioară, o conştiinţă mai corectă a datoriei, o înţelegere mai clară a obligaţiilor lor faţă de Creator. El îi cheamă să fie un popor curat, sfinţit, lucrător. Iar lucrarea creştină de ajutorare nate un mijloc pentru realizarea acestui lucru, fiindcă Duhul Sfânt comunică cu toţi cei care-I slujesc lui Dumnezeu. […]

  Toţi locuitorii cerului aşteaptă recrutarea tuturor sufletelor care vor să rodească în domeniile de activitate ale lui Hristos. Pe măsură ce se vor apuca individual de lucrarea ce le-a fost rânduită, membrii bisericilor noastre vor fi înconjuraţi de o atmosferă complet diferită. Binecuvântarea şi vitalitatea vor însoţi eforturile lor. Vor avea experienţa unei cultivări superioare a minţii şi a inimii. Egoismul care le-a acaparat sufletul va fi înfrânt. Credinţa lor va fi un principiu viu. Rugăciunile lor vor fi mai fierbinţi. Influenţa dătătoare de viaţă şi sfinţitoare a Duhului Sfânt va fi revărsată peste ei şi vor fi aduşi mai aproape de împărăţia cerului.

  Mântuitorul nu ţine seama de rang şi de clasă, de faimă şi de posesiunile materiale. înaintea Lui, de mare valoare sunt caracterul şi devotamentul.

  Mărturii, voi. 6, pp. 266-268

  Remediul lui Hristos pentru rugăciunile inerte - 2016. Noi, cei care credem în Hristos, avem nevoie de o credinţă mai mare. Avem nevoie să fim mai fervenţi în rugăciune. Mulţi se întreabă de ce sunt rugăciunile lor atât de inerte, de ce este credinţa lor atât de plăpândă şi de oscilantă, de ce este experienţa lor creştină atât de întunecată şi de nesigură?
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...