Articolul precedentPremiul chemării cerești
  Articolul următorPace şi linişte

  Remediul lui Hristos pentru rugăciunile inerte

  Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit. (Iacov 5:16)

  Noi, cei care credem în Hristos, avem nevoie de o credinţă mai mare. Avem nevoie să fim mai fervenţi în rugăciune. Mulţi se întreabă de ce sunt rugăciunile lor atât de inerte, de ce este credinţa lor atât de plăpândă şi de oscilantă, de ce este experienţa lor creştină atât de întunecată şi de nesigură. Nu am postit noi, spun ei, şi „am umblat trişti înaintea Domnului oştirilor?” În capitolul 58 din Isaia, Hristos a arătat cum poate fi schimbată această stare de lucruri. El spune: „Iată postul plăcut Mie: dezleagă lanţurile răutăţii, deznoadă legăturile robiei, dă drumul celor asupriţi şi rupe orice fel de jug; împarte-ţi pâinea cu cel flămând şi adu în casa ta pe nenorociţii fără adăpost; dacă vezi pe un om gol, acopere-l şi nu întoarce spatele semenului tău” (vers. 6, 7). Aceasta este reţeta prescrisă de Hristos pentru sufletul speriat, îndoielnic, care tremură. Cei posomorâţi, care umblă trişti înaintea Domnului, să se ridice şi să dea ajutor unuia care are nevoie de ajutor.

  Fiecare biserică are nevoie de puterea supraveghetoare a Duhului Sfânt şi acum este timpul să ne rugăm pentru aceasta. Dar Dumnezeu plănuieşte să cooperăm cu El în toată lucrarea pe care ne-a dat-o. În acest scop, El cheamă biserica Sa să aibă o evlavie superioară, o conştiinţă mai corectă a datoriei, o înţelegere mai clară a obligaţiilor lor faţă de Creator. El îi cheamă să fie un popor curat, sfinţit, lucrător. Iar lucrarea creştină de ajutorare nate un mijloc pentru realizarea acestui lucru, fiindcă Duhul Sfânt comunică cu toţi cei care-I slujesc lui Dumnezeu. […]

  Toţi locuitorii cerului aşteaptă recrutarea tuturor sufletelor care vor să rodească în domeniile de activitate ale lui Hristos. Pe măsură ce se vor apuca individual de lucrarea ce le-a fost rânduită, membrii bisericilor noastre vor fi înconjuraţi de o atmosferă complet diferită. Binecuvântarea şi vitalitatea vor însoţi eforturile lor. Vor avea experienţa unei cultivări superioare a minţii şi a inimii. Egoismul care le-a acaparat sufletul va fi înfrânt. Credinţa lor va fi un principiu viu. Rugăciunile lor vor fi mai fierbinţi. Influenţa dătătoare de viaţă şi sfinţitoare a Duhului Sfânt va fi revărsată peste ei şi vor fi aduşi mai aproape de împărăţia cerului.

  Mântuitorul nu ţine seama de rang şi de clasă, de faimă şi de posesiunile materiale. înaintea Lui, de mare valoare sunt caracterul şi devotamentul.

  Mărturii, voi. 6, pp. 266-268

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Nu putem fi neutri

  Să ne rugăm să îi putem atrage și aprecia pe tineri și pe copii așa cum a făcut-o Isus! PROVOCARE: Caută o modalitate prin care să implici un tânăr într-o activitate de binefacere!

  Adevăr relativ sau absolut?

  Să ne rugăm pentru puterea de a fi hotărâți și categorici, dar totodată blânzi și smeriți cu inima! PROVOCARE: Descoperă și ia măsuri în acel domeniu al vieții unde ți-ai permis să faci cum crezi tu, și nu cum vrea Dumnezeu!

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Publicate astăzi

  Când ești în al nouălea cer

  Chiar dacă îți este greu să crezi că dincolo de suferința, sărăcia și nedreptatea din jur există o altă realitate cu totul diferită și în care nu mai stăpânește nici Diavolul, nici uneltele lui, recitește relatările lui Pavel, ale lui Ioan, în Apocalipsa, și lasă-te purtat cu imaginația spre ceva ce reprezintă idealul tău de frumusețe și de bine. Imaginează-ți că abia de la acel nivel începe cu adevărat cerul și lumea pregătită de Dumnezeu celor salvați.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Cine sunt eu?

  Într-o bună zi, ceva ce ai va dispărea sau nu va mai fi valabil în dreptul tău, în timp ce un anume lucru ce face parte din identitatea ta va rămâne lipit de tine până la final.

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Az Úr megóvja gyermekeit

  „Segítségül hív engem, ezért meghallgatom őt, vele vagyok háborúságában: megmentem és megdicsőítem őt.” (Zsolt 91,15)„Isten...