Articolul precedentRugăciune ascultată
  Articolul următorScris de mână în nisip

  Făgăduințele și rugăciunea

  Prin care El ne-a dat făgăduinţele Lui nespus de mari şi de scumpe, ca prin ele să vă faceţi părtaşi firii dumnezeieşti. (2 Petru 1:4)

  În necazurile noastre, când Îl implorăm pe Dumnezeu să aibă milă de noi şi să ne călăuzească prin Duhul Său Sfânt, El nu va respinge niciodată rugăciunea noastră. Se poate întâmpla ca părinţii să întoarcă spatele copilului lor flămând, dar Dumnezeu nu poate respinge vreodată strigătul unei inimi nevoiaşe şi dornice. Cu ce minunată tandreţe descrie El iubirea Sa! Pentru cei care, în zile pline de întuneric, simt că Dumnezeu i-a uitat, mesajul din inima Tatălui este acesta: „Sionul zicea: «M-a părăsit Domnul şi m-a uitat Domnul!» Poate o femeie să uite copilul pe care-l alăptează şi să n-aibă milă de rodul pântecelui ei? Dar, chiar dacă l-ar uita, totuşi Eu nu te voi uita cu niciun chip: Iată că te-am săpat pe mâinile Mele şi zidurile tale sunt totdeauna înaintea ochilor Mei!” (Isaia 49:14-16)

  Fiecare promisiune din Cuvântul lui Dumnezeu ne oferă subiecte de rugăciune, prezentând cuvântul lui Iehova ca asigurare a noastră. Oricare ar fi binecuvântarea spirituală de care avem nevoie, avem privilegiul de a o cere prin Isus. Putem să-I spunem Domnului, cu simplitatea unui copil, exact ce avem nevoie. Putem să-I aducem la cunoştinţă problemele noastre pământeşti, cerându-I atât pâine şi îmbrăcăminte, cât şi pâinea vieţii şi haina neprihănirii lui Hristos. Tatăl tău ceresc ştie că ai nevoie de toate acestea şi eşti invitat să-L rogi cu privire la ele. În Numele lui Isus, îţi va fi acordată orice favoare. […]

  Dar nu uita că, adresându-te lui Dumnezeu cu numele de Tată, tu recunoşti că eşti copilul Său. Nu numai că ai încredere în bunătatea Lui, ci te supui voinţei Lui în toate lucrurile, ştiind că iubirea Lui este neschimbătoare. Te dedici îndeplinirii lucrării Sale. Promisiunea „cereţi şi veţi primi” (Ioan 16:24) le-a fost adresată celor pe care îi îndemnase să caute mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui.

  Darurile Aceluia care deţine toată puterea în cer şi pe pământ sunt păstrate pentru copiii lui Dumnezeu. Daruri atât de preţioase încât ajung la noi prin jertfa scumpă a sângelui Mântuitorului; daruri care vor împlini cea mai profundă nevoie a inimii; daruri care durează cât veşnicia vor fi primite cu bucurie de toţi cei care vin la Dumnezeu ca nişte copilaşi. Însuşeşte-ţi făgăduinţele lui Dumnezeu, prezintă-le înaintea Sa ca fiind cuvintele Sale şi vei avea o bucurie deplină.

  Cugetări de pe Muntele Fericirilor, pp. 132-134

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Nu putem fi neutri

  Să ne rugăm să îi putem atrage și aprecia pe tineri și pe copii așa cum a făcut-o Isus! PROVOCARE: Caută o modalitate prin care să implici un tânăr într-o activitate de binefacere!

  Adevăr relativ sau absolut?

  Să ne rugăm pentru puterea de a fi hotărâți și categorici, dar totodată blânzi și smeriți cu inima! PROVOCARE: Descoperă și ia măsuri în acel domeniu al vieții unde ți-ai permis să faci cum crezi tu, și nu cum vrea Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu

  Dacă îndoiala îţi copleşeşte viaţa, fă ce a făcut Isus! Adună toate dovezile că tu eşti fiul Său drag sau fiica Lui preaiubită. Contemplă prin credinţă la propriul tău caracter, care va deveni mai curat în lumina de la cruce.

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Isten népe megszabadul

  „Igen, így szól az Úr, az erőstől elvétetnek a foglyok is, és megszabadul a kegyetlen...