Articolul precedentRugăciune ascultată
  Articolul următorScris de mână în nisip

  Făgăduințele și rugăciunea

  Prin care El ne-a dat făgăduinţele Lui nespus de mari şi de scumpe, ca prin ele să vă faceţi părtaşi firii dumnezeieşti. (2 Petru 1:4)

  În necazurile noastre, când Îl implorăm pe Dumnezeu să aibă milă de noi şi să ne călăuzească prin Duhul Său Sfânt, El nu va respinge niciodată rugăciunea noastră. Se poate întâmpla ca părinţii să întoarcă spatele copilului lor flămând, dar Dumnezeu nu poate respinge vreodată strigătul unei inimi nevoiaşe şi dornice. Cu ce minunată tandreţe descrie El iubirea Sa! Pentru cei care, în zile pline de întuneric, simt că Dumnezeu i-a uitat, mesajul din inima Tatălui este acesta: „Sionul zicea: «M-a părăsit Domnul şi m-a uitat Domnul!» Poate o femeie să uite copilul pe care-l alăptează şi să n-aibă milă de rodul pântecelui ei? Dar, chiar dacă l-ar uita, totuşi Eu nu te voi uita cu niciun chip: Iată că te-am săpat pe mâinile Mele şi zidurile tale sunt totdeauna înaintea ochilor Mei!” (Isaia 49:14-16)

  Fiecare promisiune din Cuvântul lui Dumnezeu ne oferă subiecte de rugăciune, prezentând cuvântul lui Iehova ca asigurare a noastră. Oricare ar fi binecuvântarea spirituală de care avem nevoie, avem privilegiul de a o cere prin Isus. Putem să-I spunem Domnului, cu simplitatea unui copil, exact ce avem nevoie. Putem să-I aducem la cunoştinţă problemele noastre pământeşti, cerându-I atât pâine şi îmbrăcăminte, cât şi pâinea vieţii şi haina neprihănirii lui Hristos. Tatăl tău ceresc ştie că ai nevoie de toate acestea şi eşti invitat să-L rogi cu privire la ele. În Numele lui Isus, îţi va fi acordată orice favoare. […]

  Dar nu uita că, adresându-te lui Dumnezeu cu numele de Tată, tu recunoşti că eşti copilul Său. Nu numai că ai încredere în bunătatea Lui, ci te supui voinţei Lui în toate lucrurile, ştiind că iubirea Lui este neschimbătoare. Te dedici îndeplinirii lucrării Sale. Promisiunea „cereţi şi veţi primi” (Ioan 16:24) le-a fost adresată celor pe care îi îndemnase să caute mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui.

  Darurile Aceluia care deţine toată puterea în cer şi pe pământ sunt păstrate pentru copiii lui Dumnezeu. Daruri atât de preţioase încât ajung la noi prin jertfa scumpă a sângelui Mântuitorului; daruri care vor împlini cea mai profundă nevoie a inimii; daruri care durează cât veşnicia vor fi primite cu bucurie de toţi cei care vin la Dumnezeu ca nişte copilaşi. Însuşeşte-ţi făgăduinţele lui Dumnezeu, prezintă-le înaintea Sa ca fiind cuvintele Sale şi vei avea o bucurie deplină.

  Cugetări de pe Muntele Fericirilor, pp. 132-134

  Făgăduințele și rugăciunea - 2016. În necazurile noastre, când Îl implorăm pe Dumnezeu să aibă milă de noi şi să ne călăuzească prin Duhul Său Sfânt, El nu va respinge niciodată rugăciunea noastră. Se poate întâmpla ca părinţii să întoarcă spatele copilului lor flămând, dar...
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...