Articolul precedentRugăciune ascultată
  Articolul următorScris de mână în nisip

  Făgăduințele și rugăciunea

  Prin care El ne-a dat făgăduinţele Lui nespus de mari şi de scumpe, ca prin ele să vă faceţi părtaşi firii dumnezeieşti. (2 Petru 1:4)

  În necazurile noastre, când Îl implorăm pe Dumnezeu să aibă milă de noi şi să ne călăuzească prin Duhul Său Sfânt, El nu va respinge niciodată rugăciunea noastră. Se poate întâmpla ca părinţii să întoarcă spatele copilului lor flămând, dar Dumnezeu nu poate respinge vreodată strigătul unei inimi nevoiaşe şi dornice. Cu ce minunată tandreţe descrie El iubirea Sa! Pentru cei care, în zile pline de întuneric, simt că Dumnezeu i-a uitat, mesajul din inima Tatălui este acesta: „Sionul zicea: «M-a părăsit Domnul şi m-a uitat Domnul!» Poate o femeie să uite copilul pe care-l alăptează şi să n-aibă milă de rodul pântecelui ei? Dar, chiar dacă l-ar uita, totuşi Eu nu te voi uita cu niciun chip: Iată că te-am săpat pe mâinile Mele şi zidurile tale sunt totdeauna înaintea ochilor Mei!” (Isaia 49:14-16)

  Fiecare promisiune din Cuvântul lui Dumnezeu ne oferă subiecte de rugăciune, prezentând cuvântul lui Iehova ca asigurare a noastră. Oricare ar fi binecuvântarea spirituală de care avem nevoie, avem privilegiul de a o cere prin Isus. Putem să-I spunem Domnului, cu simplitatea unui copil, exact ce avem nevoie. Putem să-I aducem la cunoştinţă problemele noastre pământeşti, cerându-I atât pâine şi îmbrăcăminte, cât şi pâinea vieţii şi haina neprihănirii lui Hristos. Tatăl tău ceresc ştie că ai nevoie de toate acestea şi eşti invitat să-L rogi cu privire la ele. În Numele lui Isus, îţi va fi acordată orice favoare. […]

  Dar nu uita că, adresându-te lui Dumnezeu cu numele de Tată, tu recunoşti că eşti copilul Său. Nu numai că ai încredere în bunătatea Lui, ci te supui voinţei Lui în toate lucrurile, ştiind că iubirea Lui este neschimbătoare. Te dedici îndeplinirii lucrării Sale. Promisiunea „cereţi şi veţi primi” (Ioan 16:24) le-a fost adresată celor pe care îi îndemnase să caute mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui.

  Darurile Aceluia care deţine toată puterea în cer şi pe pământ sunt păstrate pentru copiii lui Dumnezeu. Daruri atât de preţioase încât ajung la noi prin jertfa scumpă a sângelui Mântuitorului; daruri care vor împlini cea mai profundă nevoie a inimii; daruri care durează cât veşnicia vor fi primite cu bucurie de toţi cei care vin la Dumnezeu ca nişte copilaşi. Însuşeşte-ţi făgăduinţele lui Dumnezeu, prezintă-le înaintea Sa ca fiind cuvintele Sale şi vei avea o bucurie deplină.

  Cugetări de pe Muntele Fericirilor, pp. 132-134

  Făgăduințele și rugăciunea - 2016. În necazurile noastre, când Îl implorăm pe Dumnezeu să aibă milă de noi şi să ne călăuzească prin Duhul Său Sfânt, El nu va respinge niciodată rugăciunea noastră. Se poate întâmpla ca părinţii să întoarcă spatele copilului lor flămând, dar...
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...