Puterea rugăciunii tainice

  Ci tu, când te rogi, intră în odăiţa ta, încuie-ţi uşa şi roagă-te Tatălui tău, care este în ascuns; şi Tatăl tău, care vede în ascuns, îţi va răsplăti. (Matei 6:6)

  Alege un loc pentru rugăciunea tainică. Isus avea locuri speciale pentru comuniunea cu Tatăl, şi noi ar trebui să avem la fel. Adesea trebuie să ne retragem într-un anume loc, oricât de umil, unde să putem fi singuri cu Dumnezeu.

  „Roagă-te Tatălui tău care este în ascuns.” În Numele lui Isus, putem veni în prezenţa lui Dumnezeu cu încrederea unui copil. Nu avem nevoie de niciun mijlocitor omenesc. Prin Isus, ne putem deschide inima înaintea lui Dumnezeu ca înaintea unei persoane care ne cunoaşte şi ne iubeşte.

  În locul tainic al rugăciunii, unde ne poate vedea şi auzi doar Dumnezeu, putem să-I destăinuim Părintelui îndurării infinite cele mai tainice dorinţe şi năzuinţe ale noastre, iar în liniştea şi în tăcerea sufletului, acel glas care nu zăboveşte niciodată să răspundă strigătului nevoii omeneşti va vorbi inimii noastre. (…)

  Cei care Îl caută pe Dumnezeu în locul tainic pentru a-I vorbi despre nevoile lor şi pentru a-I cere ajutor nu se vor ruga în zadar. „Tatăl tău, care vede în ascuns, îţi va răsplăti.” Când Hristos va deveni tovarăşul nostru de zi cu zi, vom simţi că puterile unei lumi nevăzute sunt prezente pretutindeni în jurul nostru şi, privind la Isus, vom ajunge asemenea Lui. Privind suntem schimbaţi. Caracterul nostru este temperat, curăţit şi înnobilat pentru împărăţia cerească. Rezultatul sigur al comunicării şi părtăşiei noastre cu Domnul va fi o creştere a evlaviei, a curăţiei morale şi a devotamentului. Rugăciunea noastră va deveni din ce în ce mai inteligentă. Noi primim o educaţie divină, iar aceasta se va vedea printr-o viaţă caracterizată de sârguinţă şi zel.

  Cel care apelează la Dumnezeu pentru ajutor, pentru sprijin, pentru putere, prin rugăciuni zilnice şi serioase, va avea aspiraţii nobile, percepţii clare ale adevărului şi responsabilităţii, obiective înalte de acţiune şi o continuă foame şi sete după neprihănire. Prin menţinerea legăturii cu Dumnezeu, vom deveni capabili să le transmitem altora, prin relaţiile cu ei, lumina, pacea, liniştea care domnesc în inima noastră. Puterea dobândită în rugăciunea adresată lui Dumnezeu, unită cu efortul perseverent de educare a minţii spre a fi atenţi şi grijulii, ne pregăteşte pentru îndatoririle zilnice şi ne menţine spiritul liniştit în orice circumstanţe.

  Cugetări de pe Muntele Fericirilor, pp. 84-85

  Puterea rugăciunii tainice - 2016. Alege un loc pentru rugăciunea tainică. Isus avea locuri speciale pentru comuniunea cu Tatăl, şi noi ar trebui să avem la fel. Adesea trebuie să ne retragem într-un anume loc, oricât de umil, unde să...
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...