Puterea rugăciunii tainice

  Ci tu, când te rogi, intră în odăiţa ta, încuie-ţi uşa şi roagă-te Tatălui tău, care este în ascuns; şi Tatăl tău, care vede în ascuns, îţi va răsplăti. (Matei 6:6)

  Alege un loc pentru rugăciunea tainică. Isus avea locuri speciale pentru comuniunea cu Tatăl, şi noi ar trebui să avem la fel. Adesea trebuie să ne retragem într-un anume loc, oricât de umil, unde să putem fi singuri cu Dumnezeu.

  „Roagă-te Tatălui tău care este în ascuns.” În Numele lui Isus, putem veni în prezenţa lui Dumnezeu cu încrederea unui copil. Nu avem nevoie de niciun mijlocitor omenesc. Prin Isus, ne putem deschide inima înaintea lui Dumnezeu ca înaintea unei persoane care ne cunoaşte şi ne iubeşte.

  În locul tainic al rugăciunii, unde ne poate vedea şi auzi doar Dumnezeu, putem să-I destăinuim Părintelui îndurării infinite cele mai tainice dorinţe şi năzuinţe ale noastre, iar în liniştea şi în tăcerea sufletului, acel glas care nu zăboveşte niciodată să răspundă strigătului nevoii omeneşti va vorbi inimii noastre. (…)

  Cei care Îl caută pe Dumnezeu în locul tainic pentru a-I vorbi despre nevoile lor şi pentru a-I cere ajutor nu se vor ruga în zadar. „Tatăl tău, care vede în ascuns, îţi va răsplăti.” Când Hristos va deveni tovarăşul nostru de zi cu zi, vom simţi că puterile unei lumi nevăzute sunt prezente pretutindeni în jurul nostru şi, privind la Isus, vom ajunge asemenea Lui. Privind suntem schimbaţi. Caracterul nostru este temperat, curăţit şi înnobilat pentru împărăţia cerească. Rezultatul sigur al comunicării şi părtăşiei noastre cu Domnul va fi o creştere a evlaviei, a curăţiei morale şi a devotamentului. Rugăciunea noastră va deveni din ce în ce mai inteligentă. Noi primim o educaţie divină, iar aceasta se va vedea printr-o viaţă caracterizată de sârguinţă şi zel.

  Cel care apelează la Dumnezeu pentru ajutor, pentru sprijin, pentru putere, prin rugăciuni zilnice şi serioase, va avea aspiraţii nobile, percepţii clare ale adevărului şi responsabilităţii, obiective înalte de acţiune şi o continuă foame şi sete după neprihănire. Prin menţinerea legăturii cu Dumnezeu, vom deveni capabili să le transmitem altora, prin relaţiile cu ei, lumina, pacea, liniştea care domnesc în inima noastră. Puterea dobândită în rugăciunea adresată lui Dumnezeu, unită cu efortul perseverent de educare a minţii spre a fi atenţi şi grijulii, ne pregăteşte pentru îndatoririle zilnice şi ne menţine spiritul liniştit în orice circumstanţe.

  Cugetări de pe Muntele Fericirilor, pp. 84-85

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Nu putem fi neutri

  Să ne rugăm să îi putem atrage și aprecia pe tineri și pe copii așa cum a făcut-o Isus! PROVOCARE: Caută o modalitate prin care să implici un tânăr într-o activitate de binefacere!

  Adevăr relativ sau absolut?

  Să ne rugăm pentru puterea de a fi hotărâți și categorici, dar totodată blânzi și smeriți cu inima! PROVOCARE: Descoperă și ia măsuri în acel domeniu al vieții unde ți-ai permis să faci cum crezi tu, și nu cum vrea Dumnezeu!

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Publicate astăzi

  Când ești în al nouălea cer

  Chiar dacă îți este greu să crezi că dincolo de suferința, sărăcia și nedreptatea din jur există o altă realitate cu totul diferită și în care nu mai stăpânește nici Diavolul, nici uneltele lui, recitește relatările lui Pavel, ale lui Ioan, în Apocalipsa, și lasă-te purtat cu imaginația spre ceva ce reprezintă idealul tău de frumusețe și de bine. Imaginează-ți că abia de la acel nivel începe cu adevărat cerul și lumea pregătită de Dumnezeu celor salvați.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Cine sunt eu?

  Într-o bună zi, ceva ce ai va dispărea sau nu va mai fi valabil în dreptul tău, în timp ce un anume lucru ce face parte din identitatea ta va rămâne lipit de tine până la final.

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Az Úr megóvja gyermekeit

  „Segítségül hív engem, ezért meghallgatom őt, vele vagyok háborúságában: megmentem és megdicsőítem őt.” (Zsolt 91,15)„Isten...