Articolul precedentA cui este inima ta? (III)
  Articolul următorSunete „ușoare”

  Rugăciunea pentru bolnavi

  Este vreunul printre voi bolnav? Să cheme pe prezbiterii bisericii şi să se roage pentru el, după ce-l vor unge cu untdelemn în Numele Domnului. (Iacov 5:14)

  Mulţi care caută harul vindecător al Domnului cred că, dacă nu primesc un răspuns direct şi imediat la rugăciunile lor, credinţa lor este defectuoasă. Pentru acest motiv, cei care sunt slăbiţi din pricina bolii trebuie sfătuiţi cu înţelepciune, ca să poată acţiona cu discernământ. Ei nu ar trebui să-şi nesocotească datoria faţă de prietenii care poate că le vor supravieţui şi nici să neglijeze să folosească mijloacele naturale pentru restabihrea sănătăţii.

  Adesea există pericolul de a greşi aici. Crezând că vor fi vindecaţi ca răspuns la rugăciune, unii se tem să facă orice ar putea părea să indice o lipsă de credinţă. Însă ei n-ar trebui să neglijeze să-şi pună lucrurile în rânduială, aşa cum ar dori s-o facă dacă s-ar aştepta să fie răpiţi de moarte. Şi nici n-ar trebui să se teamă să rostească vorbele de încurajare sau sfat pe care ar dori să le spună celor dragi în ceasul despărţirii.

  Cei care caută vindecarea prin rugăciune nu ar trebui să neglijeze folosirea remediilor pe care le au la îndemână. Nu este o tăgăduire a credinţei să folosească astfel de mijloace, întrucât Dumnezeu a avut grijă să aline durerea şi să sprijine corpul în lucrarea sa de refacere. Nu este o tăgăduire a credinţei să coopereze cu Dumnezeu şi să se plaseze în cea mai favorabilă condiţie pentru a se însănătoşi. Dumnezeu a pus în puterea noastră obţinerea cunoaşterii despre legile vieţii. Această cunoaştere ne-a fost pusă la îndemână ca s-o folosim. Ar trebui să întrebuinţăm toate mijloacele de restabilire a sănătăţii, profitând de orice avantaj posibil, lucrând în armonie cu legile naturale. Când ne-am rugat pentru însănătoşirea celor bolnavi, putem lucra cu mai multă energie, mulţumindu-I lui Dumnezeu că avem privilegiul de a coopera cu El şi cerând binecuvântarea Sa asupra mijloacelor pe care tot El ni le-a pus la dispoziţie. […]

  Când ne-am rugat pentru însănătoşirea celor bolnavi, oricare ar fi rezultatul, să nu ne pierdem credinţa în Dumnezeu. Dacă ni se va cere să înfruntăm o pierdere, să acceptăm cupa amară, amintindu-ne că mâna Tatălui o ţine la buzele noastre. Însă, dacă sănătatea ar reveni, n-ar trebui să uităm că beneficiarul harului vindecător este aşezat sub o reînnoită obligaţie faţă de Creator.

  Divina vindecare, pp. 232-234

  Rugăciunea pentru bolnavi - 2016. Mulţi care caută harul vindecător al Domnului cred că, dacă nu primesc un răspuns direct şi imediat la rugăciunile lor, credinţa lor este defectuoasă. Pentru acest motiv, cei care sunt slăbiţi din pricina bolii trebuie sfătuiţi cu înţelepciune, ca să poată acţiona cu discernământ. Ei nu ar trebui să...
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...