Articolul precedentA cui este inima ta? (III)
  Articolul următorSunete „ușoare”

  Rugăciunea pentru bolnavi

  Este vreunul printre voi bolnav? Să cheme pe prezbiterii bisericii şi să se roage pentru el, după ce-l vor unge cu untdelemn în Numele Domnului. (Iacov 5:14)

  Mulţi care caută harul vindecător al Domnului cred că, dacă nu primesc un răspuns direct şi imediat la rugăciunile lor, credinţa lor este defectuoasă. Pentru acest motiv, cei care sunt slăbiţi din pricina bolii trebuie sfătuiţi cu înţelepciune, ca să poată acţiona cu discernământ. Ei nu ar trebui să-şi nesocotească datoria faţă de prietenii care poate că le vor supravieţui şi nici să neglijeze să folosească mijloacele naturale pentru restabihrea sănătăţii.

  Adesea există pericolul de a greşi aici. Crezând că vor fi vindecaţi ca răspuns la rugăciune, unii se tem să facă orice ar putea părea să indice o lipsă de credinţă. Însă ei n-ar trebui să neglijeze să-şi pună lucrurile în rânduială, aşa cum ar dori s-o facă dacă s-ar aştepta să fie răpiţi de moarte. Şi nici n-ar trebui să se teamă să rostească vorbele de încurajare sau sfat pe care ar dori să le spună celor dragi în ceasul despărţirii.

  Cei care caută vindecarea prin rugăciune nu ar trebui să neglijeze folosirea remediilor pe care le au la îndemână. Nu este o tăgăduire a credinţei să folosească astfel de mijloace, întrucât Dumnezeu a avut grijă să aline durerea şi să sprijine corpul în lucrarea sa de refacere. Nu este o tăgăduire a credinţei să coopereze cu Dumnezeu şi să se plaseze în cea mai favorabilă condiţie pentru a se însănătoşi. Dumnezeu a pus în puterea noastră obţinerea cunoaşterii despre legile vieţii. Această cunoaştere ne-a fost pusă la îndemână ca s-o folosim. Ar trebui să întrebuinţăm toate mijloacele de restabilire a sănătăţii, profitând de orice avantaj posibil, lucrând în armonie cu legile naturale. Când ne-am rugat pentru însănătoşirea celor bolnavi, putem lucra cu mai multă energie, mulţumindu-I lui Dumnezeu că avem privilegiul de a coopera cu El şi cerând binecuvântarea Sa asupra mijloacelor pe care tot El ni le-a pus la dispoziţie. […]

  Când ne-am rugat pentru însănătoşirea celor bolnavi, oricare ar fi rezultatul, să nu ne pierdem credinţa în Dumnezeu. Dacă ni se va cere să înfruntăm o pierdere, să acceptăm cupa amară, amintindu-ne că mâna Tatălui o ţine la buzele noastre. Însă, dacă sănătatea ar reveni, n-ar trebui să uităm că beneficiarul harului vindecător este aşezat sub o reînnoită obligaţie faţă de Creator.

  Divina vindecare, pp. 232-234

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Nu putem fi neutri

  Să ne rugăm să îi putem atrage și aprecia pe tineri și pe copii așa cum a făcut-o Isus! PROVOCARE: Caută o modalitate prin care să implici un tânăr într-o activitate de binefacere!

  Adevăr relativ sau absolut?

  Să ne rugăm pentru puterea de a fi hotărâți și categorici, dar totodată blânzi și smeriți cu inima! PROVOCARE: Descoperă și ia măsuri în acel domeniu al vieții unde ți-ai permis să faci cum crezi tu, și nu cum vrea Dumnezeu!

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Publicate astăzi

  Când ești în al nouălea cer

  Chiar dacă îți este greu să crezi că dincolo de suferința, sărăcia și nedreptatea din jur există o altă realitate cu totul diferită și în care nu mai stăpânește nici Diavolul, nici uneltele lui, recitește relatările lui Pavel, ale lui Ioan, în Apocalipsa, și lasă-te purtat cu imaginația spre ceva ce reprezintă idealul tău de frumusețe și de bine. Imaginează-ți că abia de la acel nivel începe cu adevărat cerul și lumea pregătită de Dumnezeu celor salvați.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Cine sunt eu?

  Într-o bună zi, ceva ce ai va dispărea sau nu va mai fi valabil în dreptul tău, în timp ce un anume lucru ce face parte din identitatea ta va rămâne lipit de tine până la final.

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Az Úr megóvja gyermekeit

  „Segítségül hív engem, ezért meghallgatom őt, vele vagyok háborúságában: megmentem és megdicsőítem őt.” (Zsolt 91,15)„Isten...