Articolul precedentPartea care nu ţi se va lua
  Articolul următorTemperatura dragostei

  Să se facă voia lui Dumnezeu

  Facă-se voia Ta! (Matei 6:10)

  Celor care vor să se facă rugăciuni pentru restabilirea sănătăţii lor ar trebui să li se explice clar că violarea Legii lui Dumnezeu, fie cea fizică, fie cea spirituală, este păcat şi că, dacă-şi doresc să primească binecuvântarea Sa, păcatul trebuie mărturisit şi părăsit. […]

  În rugăciunea pentru cei bolnavi, ar trebui să ne amintim că „nu ştim cum trebuie să ne rugăm” (Romani 8:26). Nu ştim dacă binecuvântarea dorită va fi sau nu cea mai bună. […]

  Potrivit este să ne supunem dorinţele atotînţeleptului Tată ceresc şi apoi, cu încredere perfectă, să-I încredinţăm totul. Ştim că Dumnezeu ne aude dacă cerem după voia Sa. Dar nu este bine să insistăm cu cererile noastre fără un spirit de supunere; rugăciunile noastre nu trebuie să ia turma poruncii, ci a mijlocirii.

  Există cazuri în care Dumnezeu lucrează hotărât prin puterea Sa divină în restabilirea sănătăţii. Dar nu sunt vindecaţi toţi bolnavii. Mulţi sunt puşi deoparte să doarmă în Isus. Lui Ioan, pe insula Patmos, i s-a poruncit să scrie astfel: „Ferice de acum încolo de morţii care mor în Domnul! Da, zice Duhul, ei se vor odihni de ostenelile lor, căci faptele lor îi urmează” (Apocalipsa 14:13). Înţelegem de aici că aceia care nu se însănătoşesc nu ar trebui judecaţi pe motivul acesta ca fiind lipsiţi de credinţă.

  Noi toţi dorim răspunsuri imediate şi directe la rugăciunile noastre şi suntem ispitiţi să ne descurajăm când răspunsul întârzie sau soseşte într-o formă neaşteptată. Însă Dumnezeu este prea înţelept şi bun ca să răspundă întotdeauna la rugăciunile noastre exact când şi cum dorim noi. El va face mai mult şi mai bine pentru noi decât să ne împlinească toate dorinţele. Şi pentru că ne putem încrede în înţelepciunea şi iubirea Sa, nu ar trebui să-I cerem să fie de acord cu voinţa noastră, ci să căutăm să ne încadrăm şi să împlinim scopul Său. Dorinţele şi interesele noastre ar trebui să se piardă în voinţa Sa. Aceste experienţe care ne pun la probă credinţa sunt spre binele nostru. Prin ele se descoperă dacă credinţa noastră este dreaptă şi sinceră, sprijinindu-se numai pe Cuvântul lui Dumnezeu, sau dacă, depinzând de împrejurări, este nesigură şi schimbătoare. Credinţa este întărită prin exerciţiu. Trebuie să lăsăm răbdarea să-şi facă lucrarea sa desăvârşită, amintindu-ne că există făgăduinţe preţioase în Scripturi pentru aceia care Îl aşteaptă pe Domnul.

  Divina vindecare, pp. 228-231

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Nu putem fi neutri

  Să ne rugăm să îi putem atrage și aprecia pe tineri și pe copii așa cum a făcut-o Isus! PROVOCARE: Caută o modalitate prin care să implici un tânăr într-o activitate de binefacere!

  Adevăr relativ sau absolut?

  Să ne rugăm pentru puterea de a fi hotărâți și categorici, dar totodată blânzi și smeriți cu inima! PROVOCARE: Descoperă și ia măsuri în acel domeniu al vieții unde ți-ai permis să faci cum crezi tu, și nu cum vrea Dumnezeu!

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Publicate astăzi

  Când ești în al nouălea cer

  Chiar dacă îți este greu să crezi că dincolo de suferința, sărăcia și nedreptatea din jur există o altă realitate cu totul diferită și în care nu mai stăpânește nici Diavolul, nici uneltele lui, recitește relatările lui Pavel, ale lui Ioan, în Apocalipsa, și lasă-te purtat cu imaginația spre ceva ce reprezintă idealul tău de frumusețe și de bine. Imaginează-ți că abia de la acel nivel începe cu adevărat cerul și lumea pregătită de Dumnezeu celor salvați.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Cine sunt eu?

  Într-o bună zi, ceva ce ai va dispărea sau nu va mai fi valabil în dreptul tău, în timp ce un anume lucru ce face parte din identitatea ta va rămâne lipit de tine până la final.

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Az Úr megóvja gyermekeit

  „Segítségül hív engem, ezért meghallgatom őt, vele vagyok háborúságában: megmentem és megdicsőítem őt.” (Zsolt 91,15)„Isten...