Rugăciunile publice să nu fie lungi

  Păziţi-vă de cărturari… care, de ochii lumii, fac rugăciuni lungi. (Luca 20:46,47)

  Întâlnirile de rugăciune ar trebui să fie adunările cele mai interesante din toate, însă ele sunt deseori slab organizate. Mulţi participă la predică, dar neglijează întâlnirea de rugăciune. Şi aici este necesar să reflectăm. Ar trebui cerută înţelepciune de la Dumnezeu şi ar trebui făcute planuri pentru a conduce întâlnirile în aşa fel încât să fie interesante şi atractive. Oamenii flămânzesc după pâinea vieţii. Dacă o vor găsi la întâlnirea de rugăciune, atunci vor veni ca s-o primească.

  Prezentările şi rugăciunile lungi şi încărcate nu-şi găsesc locul nicăieri, şi mai cu seamă la întâlnirile sociale. Celor care sunt îndrăzneţi şi mereu dornici să vorbească li se îngăduie să nu mai lase loc mărturiei celor timizi şi reţinuţi. În general, cei mai superficiali au şi cele mai multe de spus. Rugăciunile lor sunt lungi şi mecanice. Ei îi obosesc pe îngeri şi pe oamenii care îi ascultă. Rugăciunile noastre ar trebui să fie scurte şi la subiect. Cererile lungi şi obositoare să fie rezervate pentru locul tainic, dacă are cineva de prezentat aşa ceva. Primiţi Duhul lui Dumnezeu în inimă şi El va înlătura orice urmă de formalitate sterilă.

  Hristos a imprimat în mintea ucenicilor Săi ideea ca rugăciunile lor să fie scurte, exprimând exact ce doreau şi nu mai mult. El arată care să fie lungimea şi conţinutul rugăciunii, în care să-şi exprime dorinţele pentru binecuvântările materiale şi spirituale şi recunoştinţa pentru acestea. Cât de cuprinzătoare este această rugăciune-model! Ea acoperă nevoile reale ale tuturor. E suficient un minut sau două pentru orice rugăciune obişnuită. Pot exista ocazii în care rugăciunea este într-un mod special dictată de Duhul lui Dumnezeu, în care se fac cereri prin Duhul. Sufletul stăruitor intră în agonie şi geme înaintea după Dumnezeu. Duhul se luptă cum s-a luptat Iacov şi nu-şi găseşte odihna fără manifestările speciale ale puterii lui Dumnezeu. Aceasta este pe placul lui Dumnezeu.

  Dar mulţi înalţă rugăciunea într-o manieră sterilă, ca şi cum ar ţine o predică. Aceştia se roagă altor persoane, nu lui Dumnezeu. Dacă s-ar ruga lui Dumnezeu şi dacă ar conştientiza ce fac, ar fi alarmaţi de insolenţa lor, pentru că vin înaintea Domnului cu un discurs sub formă de rugăciune, de parcă Creatorul universului ar avea nevoie de informaţii speciale despre problemele generale legate de evenimentele petrecute în lume. Toate acesta rugăciuni sunt ca o aramă sunătoare şi un chimval zăngănitor. Ele nu sunt luate în seamă în cer. Îngerii lui Dumnezeu sunt obosiţi de ele, la fel ca şi oh menii care sunt nevoiţi să le asculte.

  Sfaturi pentru biserică, pp. 292-291

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Nepolitețea binecuvântată

  Să ne rugăm ca tinerii noștri iubiți să-I deschidă ușa Străinului care bate la ușa inimii ca să devină Prietenul lor veșnic. Numai El îi poate scoate pe toți străinii care le-au inundat viața, așa cum i-a scos pe negustorii ticăloși din Templu. Fie ca Domnul să îi ocrotească și azi de străini! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, oferă-i unui străin o carte care să îi vorbească despre Isus! Fă-ți timp apoi să te rogi pentru el!

  Cineva știa

  Roagă-te precum Elisei, care I-a cerut Domnului să-i deschidă ochii celui care nu vedea ajutorul divin și se îngrijora teribil! Nu socoti că o fetiță sau un băiețel sunt prea mici pentru a le vorbi despre chemarea lui Dumnezeu în via Sa și acceptă începuturile slabe! Rezultatele pot fi incomensurabile. PROVOCARE: Fă-ți obiceiul de a-i încuraja pe ceilalți! Începe din Sabatul viitor cu tinerii din biserica ta!

  Mânia – dușmanul acceptării

  Fie ca, în afară de mânia nevinovată față de cauza dreaptă a lui Dumnezeu, să ne rugăm să fim înceți la mânie, deschiși la nevoile adolescenților și atenți la strigătul inimii lor după acceptare! PROVOCARE: Roagă-te astăzi să le poți face un mic compliment tutor persoanelor cu care stai de vorbă! Începe cu cei din casa ta!

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...