Rugăciunile publice să nu fie lungi

  Păziţi-vă de cărturari… care, de ochii lumii, fac rugăciuni lungi. (Luca 20:46,47)

  Întâlnirile de rugăciune ar trebui să fie adunările cele mai interesante din toate, însă ele sunt deseori slab organizate. Mulţi participă la predică, dar neglijează întâlnirea de rugăciune. Şi aici este necesar să reflectăm. Ar trebui cerută înţelepciune de la Dumnezeu şi ar trebui făcute planuri pentru a conduce întâlnirile în aşa fel încât să fie interesante şi atractive. Oamenii flămânzesc după pâinea vieţii. Dacă o vor găsi la întâlnirea de rugăciune, atunci vor veni ca s-o primească.

  Prezentările şi rugăciunile lungi şi încărcate nu-şi găsesc locul nicăieri, şi mai cu seamă la întâlnirile sociale. Celor care sunt îndrăzneţi şi mereu dornici să vorbească li se îngăduie să nu mai lase loc mărturiei celor timizi şi reţinuţi. În general, cei mai superficiali au şi cele mai multe de spus. Rugăciunile lor sunt lungi şi mecanice. Ei îi obosesc pe îngeri şi pe oamenii care îi ascultă. Rugăciunile noastre ar trebui să fie scurte şi la subiect. Cererile lungi şi obositoare să fie rezervate pentru locul tainic, dacă are cineva de prezentat aşa ceva. Primiţi Duhul lui Dumnezeu în inimă şi El va înlătura orice urmă de formalitate sterilă.

  Hristos a imprimat în mintea ucenicilor Săi ideea ca rugăciunile lor să fie scurte, exprimând exact ce doreau şi nu mai mult. El arată care să fie lungimea şi conţinutul rugăciunii, în care să-şi exprime dorinţele pentru binecuvântările materiale şi spirituale şi recunoştinţa pentru acestea. Cât de cuprinzătoare este această rugăciune-model! Ea acoperă nevoile reale ale tuturor. E suficient un minut sau două pentru orice rugăciune obişnuită. Pot exista ocazii în care rugăciunea este într-un mod special dictată de Duhul lui Dumnezeu, în care se fac cereri prin Duhul. Sufletul stăruitor intră în agonie şi geme înaintea după Dumnezeu. Duhul se luptă cum s-a luptat Iacov şi nu-şi găseşte odihna fără manifestările speciale ale puterii lui Dumnezeu. Aceasta este pe placul lui Dumnezeu.

  Dar mulţi înalţă rugăciunea într-o manieră sterilă, ca şi cum ar ţine o predică. Aceştia se roagă altor persoane, nu lui Dumnezeu. Dacă s-ar ruga lui Dumnezeu şi dacă ar conştientiza ce fac, ar fi alarmaţi de insolenţa lor, pentru că vin înaintea Domnului cu un discurs sub formă de rugăciune, de parcă Creatorul universului ar avea nevoie de informaţii speciale despre problemele generale legate de evenimentele petrecute în lume. Toate acesta rugăciuni sunt ca o aramă sunătoare şi un chimval zăngănitor. Ele nu sunt luate în seamă în cer. Îngerii lui Dumnezeu sunt obosiţi de ele, la fel ca şi oh menii care sunt nevoiţi să le asculte.

  Sfaturi pentru biserică, pp. 292-291

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  Marele remediu pentru păcat

  Cunoașterea datoriei înseamnă îndeplinirea ei cu tot sufletul și fără teamă. Indiferent de consecințe, ei urmează lumina care le luminează cărarea. Adevărul lui Dumnezeu este de partea lor și nu-i va părăsi niciodată. GÂNDESC MAI DEPARTE Este viața mea o mărturie în favoarea sau împotriva păcatului? Cum pot afla răspunsul?

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...