Rugăciunile publice să nu fie lungi

  Păziţi-vă de cărturari… care, de ochii lumii, fac rugăciuni lungi. (Luca 20:46,47)

  Întâlnirile de rugăciune ar trebui să fie adunările cele mai interesante din toate, însă ele sunt deseori slab organizate. Mulţi participă la predică, dar neglijează întâlnirea de rugăciune. Şi aici este necesar să reflectăm. Ar trebui cerută înţelepciune de la Dumnezeu şi ar trebui făcute planuri pentru a conduce întâlnirile în aşa fel încât să fie interesante şi atractive. Oamenii flămânzesc după pâinea vieţii. Dacă o vor găsi la întâlnirea de rugăciune, atunci vor veni ca s-o primească.

  Prezentările şi rugăciunile lungi şi încărcate nu-şi găsesc locul nicăieri, şi mai cu seamă la întâlnirile sociale. Celor care sunt îndrăzneţi şi mereu dornici să vorbească li se îngăduie să nu mai lase loc mărturiei celor timizi şi reţinuţi. În general, cei mai superficiali au şi cele mai multe de spus. Rugăciunile lor sunt lungi şi mecanice. Ei îi obosesc pe îngeri şi pe oamenii care îi ascultă. Rugăciunile noastre ar trebui să fie scurte şi la subiect. Cererile lungi şi obositoare să fie rezervate pentru locul tainic, dacă are cineva de prezentat aşa ceva. Primiţi Duhul lui Dumnezeu în inimă şi El va înlătura orice urmă de formalitate sterilă.

  Hristos a imprimat în mintea ucenicilor Săi ideea ca rugăciunile lor să fie scurte, exprimând exact ce doreau şi nu mai mult. El arată care să fie lungimea şi conţinutul rugăciunii, în care să-şi exprime dorinţele pentru binecuvântările materiale şi spirituale şi recunoştinţa pentru acestea. Cât de cuprinzătoare este această rugăciune-model! Ea acoperă nevoile reale ale tuturor. E suficient un minut sau două pentru orice rugăciune obişnuită. Pot exista ocazii în care rugăciunea este într-un mod special dictată de Duhul lui Dumnezeu, în care se fac cereri prin Duhul. Sufletul stăruitor intră în agonie şi geme înaintea după Dumnezeu. Duhul se luptă cum s-a luptat Iacov şi nu-şi găseşte odihna fără manifestările speciale ale puterii lui Dumnezeu. Aceasta este pe placul lui Dumnezeu.

  Dar mulţi înalţă rugăciunea într-o manieră sterilă, ca şi cum ar ţine o predică. Aceştia se roagă altor persoane, nu lui Dumnezeu. Dacă s-ar ruga lui Dumnezeu şi dacă ar conştientiza ce fac, ar fi alarmaţi de insolenţa lor, pentru că vin înaintea Domnului cu un discurs sub formă de rugăciune, de parcă Creatorul universului ar avea nevoie de informaţii speciale despre problemele generale legate de evenimentele petrecute în lume. Toate acesta rugăciuni sunt ca o aramă sunătoare şi un chimval zăngănitor. Ele nu sunt luate în seamă în cer. Îngerii lui Dumnezeu sunt obosiţi de ele, la fel ca şi oh menii care sunt nevoiţi să le asculte.

  Sfaturi pentru biserică, pp. 292-291

  Rugăciunile publice să nu fie lungi - 2016. Întâlnirile de rugăciune ar trebui să fie adunările cele mai interesante din toate, însă ele sunt deseori slab organizate. Mulţi participă la predică, dar neglijează întâlnirea de rugăciune. Şi aici este necesar să reflectăm. Ar trebui cerută înţelepciune de la Dumnezeu şi ar trebui...
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Strângeţi-vă comori în cer!

  Te rog, dragă părinte, să nu lași nimic și pe nimeni să te abată de la misiunea vieții tale! Copleșit uneori de propria-mi neputință și de propriile eșecuri și limitări, aleg astăzi, Părinte, să-mi pun încrederea mea în credincioșia Ta, știind că atunci se vor petrece lucruri cu adevărat frumoase în căminul meu. PROVOCARE: Studiază astăzi împreună cu copiii sau nepoții tăi, dacă este posibil, studiile lor de Școala de Sabat!

  Formează-i pe copii pentru cer!

  Doamne, ajută-ne să lucrăm pentru copiii noștri și să facem o prioritate din convertirea lor! PROVOCARE: Ce programe se organizează în biserica ta pentru copii și tineri? Gândește-te cum i-ai putea susține și oferă-ți ajutorul!

  Oferă-le timp copiilor! Vei învăţa cea mai preţioasă lecţie

  Doamne, fă-mă dispus să învăț de la copiii mei ce înseamnă în mod autentic smerenia! PROVOCARE: Lasă deoparte telefonul și petrece timp cu copilul tău!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...