Articolul precedentÎn sfârșit, liberi
  Articolul următorPuterea unei cărţi

  Exemplul lui Daniel de rugăciune

  Mi-am întors faţa spre Domnul Dumnezeu ca să-L caut cu rugăciune şi cereri, postind în sac şi cenuşă. (Daniel 9:3)

  Daniel nu-şi trâmbiţează credincioşia înaintea lui Dumnezeu. În loc să pretindă că este curat şi sfânt, acest profet onorat se identifică smerit cu cei cu adevărat păcătoşi din Israel. Înţelepciunea pe care Dumnezeu i-o oferise era cu mult superioară înţelepciunii marilor oameni ai lumii tot aşa cum soarele la miezul zilei este mai strălucitor decât o stea plăpândă. Cu toate acestea, gândiţi-vă la rugăciunea rostită de acest om atât de mult onorat de Cer! Cu umilinţă profundă, cu lacrimi şi sfâşiere de inimă, el pledează pentru sine şi pentru poporul său. Îşi deschide larg sufletul înaintea lui Dumnezeu, mărturisindu-şi nevrednicia şi recunoscând măreţia şi maiestatea Domnului…

  În timp ce rugăciunea lui Daniel se înalţă, îngerul Gabriel vine repede din curţile cereşti ca să-i spună că cererile i-au fost ascultate şi au primit răspuns. Acest înger puternic a fost însărcinat să-i lumineze mintea – să-i explice tainele secolelor viitoare. Astfel, în timp ce căuta să cunoască şi să înţeleagă adevărul, Daniel a fost adus în comuniune cu mesagerul delegat de Cer.

  Ca răspuns la cererea lui, Daniel a primit nu numai lumina şi adevărul de care el şi poporul său aveau cea mai mare nevoie, ci şi o vedere asupra marilor evenimente viitoare, de până la venirea Răscumpărătorului lumii. Aceia care pretind a fi sfinţiţi, deşi nu au nicio dorinţă de a cerceta Scripturile sau de a se lupta cu Dumnezeu în rugăciune pentru o înţelegere mai clară a adevărului biblic, nu ştiu ce este adevărata sfinţire.

  Daniel a stat de vorbă cu Dumnezeu. Cerul s-a deschis înaintea lui. Dar înalta onoare ce i-a fost făcută a fost rezultatul umilinţei şi căutării sincere. Aceia care cred cu inima Cuvântul lui Dumnezeu vor flămânzi şi vor înseta după cunoaşterea voinţei Sale. Dumnezeu este autorul adevărului. El luminează înţelegerea întunecată şi îi dă minţii omeneşti puterea de a pricepe şi de a desluşi adevărurile pe care El le-a descoperit…

  Daniel a fost un slujitor devotat Celui Preaînalt. Viaţa lui lungă a fost plină de fapte nobile de slujire pentru Domnul său. Puritatea lui de caracter și fidelitatea lui neşovăielnică sunt egalate numai de umilinţa inimii lui şi de mâhnirea lui înaintea lui Dumnezeu.

  The Sanctified Life, pp. 46-49, 52

  Exemplul lui Daniel de rugăciune - 2016. Daniel nu-şi trâmbiţează credincioşia înaintea lui Dumnezeu. În loc să pretindă că este curat şi sfânt, acest profet onorat se identifică smerit cu cei cu adevărat păcătoşi din Israel. Înţelepciunea pe care Dumnezeu i-o oferise era...
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...