Articolul precedentÎn sfârșit, liberi
  Articolul următorPuterea unei cărţi

  Exemplul lui Daniel de rugăciune

  Mi-am întors faţa spre Domnul Dumnezeu ca să-L caut cu rugăciune şi cereri, postind în sac şi cenuşă. (Daniel 9:3)

  Daniel nu-şi trâmbiţează credincioşia înaintea lui Dumnezeu. În loc să pretindă că este curat şi sfânt, acest profet onorat se identifică smerit cu cei cu adevărat păcătoşi din Israel. Înţelepciunea pe care Dumnezeu i-o oferise era cu mult superioară înţelepciunii marilor oameni ai lumii tot aşa cum soarele la miezul zilei este mai strălucitor decât o stea plăpândă. Cu toate acestea, gândiţi-vă la rugăciunea rostită de acest om atât de mult onorat de Cer! Cu umilinţă profundă, cu lacrimi şi sfâşiere de inimă, el pledează pentru sine şi pentru poporul său. Îşi deschide larg sufletul înaintea lui Dumnezeu, mărturisindu-şi nevrednicia şi recunoscând măreţia şi maiestatea Domnului…

  În timp ce rugăciunea lui Daniel se înalţă, îngerul Gabriel vine repede din curţile cereşti ca să-i spună că cererile i-au fost ascultate şi au primit răspuns. Acest înger puternic a fost însărcinat să-i lumineze mintea – să-i explice tainele secolelor viitoare. Astfel, în timp ce căuta să cunoască şi să înţeleagă adevărul, Daniel a fost adus în comuniune cu mesagerul delegat de Cer.

  Ca răspuns la cererea lui, Daniel a primit nu numai lumina şi adevărul de care el şi poporul său aveau cea mai mare nevoie, ci şi o vedere asupra marilor evenimente viitoare, de până la venirea Răscumpărătorului lumii. Aceia care pretind a fi sfinţiţi, deşi nu au nicio dorinţă de a cerceta Scripturile sau de a se lupta cu Dumnezeu în rugăciune pentru o înţelegere mai clară a adevărului biblic, nu ştiu ce este adevărata sfinţire.

  Daniel a stat de vorbă cu Dumnezeu. Cerul s-a deschis înaintea lui. Dar înalta onoare ce i-a fost făcută a fost rezultatul umilinţei şi căutării sincere. Aceia care cred cu inima Cuvântul lui Dumnezeu vor flămânzi şi vor înseta după cunoaşterea voinţei Sale. Dumnezeu este autorul adevărului. El luminează înţelegerea întunecată şi îi dă minţii omeneşti puterea de a pricepe şi de a desluşi adevărurile pe care El le-a descoperit…

  Daniel a fost un slujitor devotat Celui Preaînalt. Viaţa lui lungă a fost plină de fapte nobile de slujire pentru Domnul său. Puritatea lui de caracter și fidelitatea lui neşovăielnică sunt egalate numai de umilinţa inimii lui şi de mâhnirea lui înaintea lui Dumnezeu.

  The Sanctified Life, pp. 46-49, 52

  Exemplul lui Daniel de rugăciune - 2016. Daniel nu-şi trâmbiţează credincioşia înaintea lui Dumnezeu. În loc să pretindă că este curat şi sfânt, acest profet onorat se identifică smerit cu cei cu adevărat păcătoşi din Israel. Înţelepciunea pe care Dumnezeu i-o oferise era...
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...