Momente de aur

  La Tine, Doamne, îmi înalţ sufletul. În Tine, Dumnezeule, mă încred. (Psalmii 25:1,2)

  Pentru ca în suflet să existe viaţă spirituală, este nevoie ca, de mai multe ori în fiecare zi, preţioase momente de aur să fie consacrate rugăciunii şi studiului Scripturilor, chiar dacă este vorba numai de memorarea unui text. Diferitele interese ale lucrării ne oferă hrană pentru meditaţie şi inspiraţie pentru rugăciuni. Părtăşia cu Dumnezeu este foarte importantă pentru sănătatea spirituală şi numai aici pot fi obţinute înţelepciunea şi o judecată corectă, atât de necesare pentru îndeplinirea datoriei de fiecare zi.

  Unii, de teamă că-şi vor pierde comoara pământească, neglijează să se roage şi să participe la adunările de închinare, ca să aibă mai mult timp pentru a se dedica fermelor sau afacerilor lor. Prin faptele lor, ei arată cărei lumi îi atribuie o valoare mai mare. Ei sacrifică privilegiile religioase, care sunt esenţiale în progresul lor spiritual, pentru lucrurile acestei vieţi şi astfel nu ajung să cunoască voinţa divină. Ei nu reuşesc să-şi desăvârşească un caracter creştin şi nu satisfac măsura lui Dumnezeu. Pun pe primul loc interesele lor vremelnice, lumeşti, şi Îl jefuiesc pe Dumnezeu de timpul pe care ar trebui să-l dedice slujirii Sale. Dumnezeu îi vede pe aceşti oameni şi ei vor primi blestem, în loc de binecuvântare. […]

  Nu le vorbiţi oamenilor despre necazurile şi dificultăţile voastre. Înfăţişaţi-vă înaintea Aceluia care este în stare să facă „nespus mai mult”. El ştie precis cum să vă ajute. Nu vă îndepărtaţi de Răscumpărătorul cel iubitor şi plin de milă, pentru a vă adresa prietenilor omeneşti care, deşi ar putea să vă dea tot ce au mai bun, totuşi ar putea să vă conducă pe căi greşite. Aduceţi toate necazurile voastre la Isus.

  El vă va primi, vă va întări şi vă va mângâia. El este Marele Vindecător al tuturor bolilor. Inima iubirii Sale infinite este plină de dor pentru voi. El vă trimite solia pentru a vă face să vă eliberaţi din capcana vrăjmaşului. Voi puteţi să vă recâştigaţi respectul de sine. Puteţi să staţi acolo unde consideraţi că este locul vostru, nu ca nişte învinşi, ci să staţi ca biruitori, în şi prin influenţa înălţătoare a Duhului lui Dumnezeu.

  Pentru noi, a ne ruga de trei ori pe zi este la fel de potrivit şi de important cum a fost pentru Daniel. Rugăciunea este viaţa sufletului, este temelia creşterii spirituale. În căminul vostru, în prezenţa familiei, în prezenţa tovarăşilor de lucru, voi trebuie să mărturisiţi pentru acest adevăr. Iar când aveţi privilegiul de a vă întâlni cu fraţii voştri în biserică, vorbiţi-le despre necesitatea de a menţine deschisă calea de comunicare dintre Dumnezeu şi suflet.

  Fiice ale lui Dumnezeu, pp. 82-84

  Momente de aur - 2016. Pentru ca în suflet să existe viaţă spirituală, este nevoie ca, de mai multe ori în fiecare zi, preţioase momente de aur să fie consacrate rugăciunii şi studiului Scripturilor, chiar dacă este vorba numai de memorarea unui text. Diferitele interese ale lucrării ne oferă...
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...