Momente de aur

  La Tine, Doamne, îmi înalţ sufletul. În Tine, Dumnezeule, mă încred. (Psalmii 25:1,2)

  Pentru ca în suflet să existe viaţă spirituală, este nevoie ca, de mai multe ori în fiecare zi, preţioase momente de aur să fie consacrate rugăciunii şi studiului Scripturilor, chiar dacă este vorba numai de memorarea unui text. Diferitele interese ale lucrării ne oferă hrană pentru meditaţie şi inspiraţie pentru rugăciuni. Părtăşia cu Dumnezeu este foarte importantă pentru sănătatea spirituală şi numai aici pot fi obţinute înţelepciunea şi o judecată corectă, atât de necesare pentru îndeplinirea datoriei de fiecare zi.

  Unii, de teamă că-şi vor pierde comoara pământească, neglijează să se roage şi să participe la adunările de închinare, ca să aibă mai mult timp pentru a se dedica fermelor sau afacerilor lor. Prin faptele lor, ei arată cărei lumi îi atribuie o valoare mai mare. Ei sacrifică privilegiile religioase, care sunt esenţiale în progresul lor spiritual, pentru lucrurile acestei vieţi şi astfel nu ajung să cunoască voinţa divină. Ei nu reuşesc să-şi desăvârşească un caracter creştin şi nu satisfac măsura lui Dumnezeu. Pun pe primul loc interesele lor vremelnice, lumeşti, şi Îl jefuiesc pe Dumnezeu de timpul pe care ar trebui să-l dedice slujirii Sale. Dumnezeu îi vede pe aceşti oameni şi ei vor primi blestem, în loc de binecuvântare. […]

  Nu le vorbiţi oamenilor despre necazurile şi dificultăţile voastre. Înfăţişaţi-vă înaintea Aceluia care este în stare să facă „nespus mai mult”. El ştie precis cum să vă ajute. Nu vă îndepărtaţi de Răscumpărătorul cel iubitor şi plin de milă, pentru a vă adresa prietenilor omeneşti care, deşi ar putea să vă dea tot ce au mai bun, totuşi ar putea să vă conducă pe căi greşite. Aduceţi toate necazurile voastre la Isus.

  El vă va primi, vă va întări şi vă va mângâia. El este Marele Vindecător al tuturor bolilor. Inima iubirii Sale infinite este plină de dor pentru voi. El vă trimite solia pentru a vă face să vă eliberaţi din capcana vrăjmaşului. Voi puteţi să vă recâştigaţi respectul de sine. Puteţi să staţi acolo unde consideraţi că este locul vostru, nu ca nişte învinşi, ci să staţi ca biruitori, în şi prin influenţa înălţătoare a Duhului lui Dumnezeu.

  Pentru noi, a ne ruga de trei ori pe zi este la fel de potrivit şi de important cum a fost pentru Daniel. Rugăciunea este viaţa sufletului, este temelia creşterii spirituale. În căminul vostru, în prezenţa familiei, în prezenţa tovarăşilor de lucru, voi trebuie să mărturisiţi pentru acest adevăr. Iar când aveţi privilegiul de a vă întâlni cu fraţii voştri în biserică, vorbiţi-le despre necesitatea de a menţine deschisă calea de comunicare dintre Dumnezeu şi suflet.

  Fiice ale lui Dumnezeu, pp. 82-84

  Momente de aur - 2016. Pentru ca în suflet să existe viaţă spirituală, este nevoie ca, de mai multe ori în fiecare zi, preţioase momente de aur să fie consacrate rugăciunii şi studiului Scripturilor, chiar dacă este vorba numai de memorarea unui text. Diferitele interese ale lucrării ne oferă...
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Exemple mici, lecții mari

  Doamne, Te rog să mă ajuți să mă văd așa cum mă vezi Tu și să pot să văd lecțiile Tale și în cei mai mici! PROVOCARE: Caută astăzi să descoperi ce poți învăța de la un copil sau de la un tânăr!

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...