Momente de aur

  La Tine, Doamne, îmi înalţ sufletul. În Tine, Dumnezeule, mă încred. (Psalmii 25:1,2)

  Pentru ca în suflet să existe viaţă spirituală, este nevoie ca, de mai multe ori în fiecare zi, preţioase momente de aur să fie consacrate rugăciunii şi studiului Scripturilor, chiar dacă este vorba numai de memorarea unui text. Diferitele interese ale lucrării ne oferă hrană pentru meditaţie şi inspiraţie pentru rugăciuni. Părtăşia cu Dumnezeu este foarte importantă pentru sănătatea spirituală şi numai aici pot fi obţinute înţelepciunea şi o judecată corectă, atât de necesare pentru îndeplinirea datoriei de fiecare zi.

  Unii, de teamă că-şi vor pierde comoara pământească, neglijează să se roage şi să participe la adunările de închinare, ca să aibă mai mult timp pentru a se dedica fermelor sau afacerilor lor. Prin faptele lor, ei arată cărei lumi îi atribuie o valoare mai mare. Ei sacrifică privilegiile religioase, care sunt esenţiale în progresul lor spiritual, pentru lucrurile acestei vieţi şi astfel nu ajung să cunoască voinţa divină. Ei nu reuşesc să-şi desăvârşească un caracter creştin şi nu satisfac măsura lui Dumnezeu. Pun pe primul loc interesele lor vremelnice, lumeşti, şi Îl jefuiesc pe Dumnezeu de timpul pe care ar trebui să-l dedice slujirii Sale. Dumnezeu îi vede pe aceşti oameni şi ei vor primi blestem, în loc de binecuvântare. […]

  Nu le vorbiţi oamenilor despre necazurile şi dificultăţile voastre. Înfăţişaţi-vă înaintea Aceluia care este în stare să facă „nespus mai mult”. El ştie precis cum să vă ajute. Nu vă îndepărtaţi de Răscumpărătorul cel iubitor şi plin de milă, pentru a vă adresa prietenilor omeneşti care, deşi ar putea să vă dea tot ce au mai bun, totuşi ar putea să vă conducă pe căi greşite. Aduceţi toate necazurile voastre la Isus.

  El vă va primi, vă va întări şi vă va mângâia. El este Marele Vindecător al tuturor bolilor. Inima iubirii Sale infinite este plină de dor pentru voi. El vă trimite solia pentru a vă face să vă eliberaţi din capcana vrăjmaşului. Voi puteţi să vă recâştigaţi respectul de sine. Puteţi să staţi acolo unde consideraţi că este locul vostru, nu ca nişte învinşi, ci să staţi ca biruitori, în şi prin influenţa înălţătoare a Duhului lui Dumnezeu.

  Pentru noi, a ne ruga de trei ori pe zi este la fel de potrivit şi de important cum a fost pentru Daniel. Rugăciunea este viaţa sufletului, este temelia creşterii spirituale. În căminul vostru, în prezenţa familiei, în prezenţa tovarăşilor de lucru, voi trebuie să mărturisiţi pentru acest adevăr. Iar când aveţi privilegiul de a vă întâlni cu fraţii voştri în biserică, vorbiţi-le despre necesitatea de a menţine deschisă calea de comunicare dintre Dumnezeu şi suflet.

  Fiice ale lui Dumnezeu, pp. 82-84

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Înțelegere și sprijin

  Doamne, dă-ne blândețea și iubirea Ta! PROVOCARE: Dacă ai în familie sau în biserică un tânăr care se luptă cu viciile, sună-l și spune-i că îi ești alături și roagă-te pentru el!

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...