Articolul precedentMisiune în Sabat
  Articolul următorConexiune la internet

  Nopți de rugăciune

  În zilele acelea, Isus S-a dus în munte să Se roage şi a petrecut toată noaptea în rugăciune către Dumnezeu. (Luca 6:12)

  Cât timp a fost angajat în lucrarea Sa de pe pământ, Maiestatea cerului S-a rugat mult Tatălui Său. Adeseori, petrecea toată noaptea în rugăciune. Duhul Său era adesea întristat când simţea puterile întunericului acestei lumi şi El părăsea cetatea aglomerată şi mulţimea zgomotoasă, pentru a căuta un loc retras şi liniştit, unde să-Şi înalţe rugăciunile de mijlocire. Muntele Măslinilor era locul preferat în care se retrăgea Fiul lui Dumnezeu pentru ocaziile Sale de devoţiune. Adesea, după ce mulţimile plecau de lângă El retrăgându-se pentru noapte, El nu Se odihnea, chiar dacă era istovit de eforturile zilei. În Evanghelia după Ioan citim: „Şi s-a intors fiecare acasă. Isus S-a dus la Muntele Măslinilor.” În timp ce oraşul era cufundat în tăcere şi ucenicii se întorseseră pe la casele lor, ca să aibă parte de refacere prin somn, Isus nu dormea. De pe Muntele Măslinilor, El îşi înălţa către Tatăl Său rugăciunile divine, în care cerea ca ucenicii Săi să fie feriţi de influenţele rele cu care se confruntau zi de zi în mijlocul lumii şi ca sufletul Său să poată fi întărit şi pregătit pentru îndatoririle şi încercările zilei următoare. Toată noaptea, în timp ce ucenicii Săi dormeau, Învăţătorul divin Se ruga. Roua şi bruma nopţii cădeau pe capul Său plecat în rugăciune. Astfel, El le-a lăsat urmaşilor Săi un exemplu.

  Cât timp a fost angajat în misiunea Sa, Maiestatea cerului Se afla adesea în rugăciune stăruitoare. Nu mergea întotdeauna pe Muntele Măslinilor, deoarece ucenicii aflaseră de acest loc în care prefera să Se retragă şi adeseori Îl urmau. El alegea liniştea nopţii, când nu Îl întrerupea nimic. Isus putea să vindece bolnavii şi să învie morţii. El însuşi era sursa binecuvântării şi a puterii. El a poruncit chiar şi furtunii, şi aceasta L-a ascultat. Era neatins de corupţie, cu totul străin de păcat; cu toate acestea, Se ruga, și o făcea adesea cu strigăte puternice şi cu lacrimi. Se ruga pentru ucenicii Săi şi pentru Sine, identificându-Se cu nevoile noastre, cu slăbiciunile şi cu căderile noastre, cu care neamul omenesc este atât de obişnuit. Se ruga cu putere, fără să fie afectat de patimile firii noastre omeneşti, căzute, dar fiind afectat de aceleaşi slăbiciuni, ispitit în toate privinţele la fel ca noi. Isus a indurat o suferinţă care necesita ajutor şi susţinere din partea Tatălui Său.

  Mărturii, voi. 2, pp. 508-509

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Nu putem fi neutri

  Să ne rugăm să îi putem atrage și aprecia pe tineri și pe copii așa cum a făcut-o Isus! PROVOCARE: Caută o modalitate prin care să implici un tânăr într-o activitate de binefacere!

  Adevăr relativ sau absolut?

  Să ne rugăm pentru puterea de a fi hotărâți și categorici, dar totodată blânzi și smeriți cu inima! PROVOCARE: Descoperă și ia măsuri în acel domeniu al vieții unde ți-ai permis să faci cum crezi tu, și nu cum vrea Dumnezeu!

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Publicate astăzi

  Când ești în al nouălea cer

  Chiar dacă îți este greu să crezi că dincolo de suferința, sărăcia și nedreptatea din jur există o altă realitate cu totul diferită și în care nu mai stăpânește nici Diavolul, nici uneltele lui, recitește relatările lui Pavel, ale lui Ioan, în Apocalipsa, și lasă-te purtat cu imaginația spre ceva ce reprezintă idealul tău de frumusețe și de bine. Imaginează-ți că abia de la acel nivel începe cu adevărat cerul și lumea pregătită de Dumnezeu celor salvați.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Cine sunt eu?

  Într-o bună zi, ceva ce ai va dispărea sau nu va mai fi valabil în dreptul tău, în timp ce un anume lucru ce face parte din identitatea ta va rămâne lipit de tine până la final.

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Az Úr megóvja gyermekeit

  „Segítségül hív engem, ezért meghallgatom őt, vele vagyok háborúságában: megmentem és megdicsőítem őt.” (Zsolt 91,15)„Isten...