Articolul precedentÎn căutarea unui vis
  Articolul următorConfirmarea chemării mele

  Roagă-te cu Biblia în mână

  Caută să te înfăţişezi înaintea lui Dumnezeu ca un om încercat, ca un lucrător care n-are de ce să-i fie ruşine şi care împarte drept Cuvântul adevărului. (2 Timotei 2:15)

  Orice pretinde a crede că Domnul vine curând să cerceteze Scripturile ca niciodată mai înainte, fiindcă Satana este hotărât să încerce orice metodă posibilă pentru a ţine sufletele în întuneric şi a orbi mintea în faţa primejdiilor din timpul în care trăim. Toţi credincioşii să-şi ia Bibliile cu rugăciune serioasă ca să poată fi iluminaţi de Duhul Sfânt în ce priveşte adevărul, ca să-L cunoască mai bine pe Dumnezeu şi pe Isus Hristos pe care El L-a trimis. Căutaţi adevărul ca pe o comoară ascunsă şi dezamăgiţi-l pe vrăjmaş. Timpul de încercare e la uşi, întrucât strigătul puternic al îngerului al treilea a început deja prin descoperirea neprihănirii lui Hristos, Răscumpărătorul care iartă păcatul. Acesta este începutul luminii îngerului a cărui slavă va umple întreg pământul. Pentru că lucrarea fiecărui om la care a ajuns mesajul de avertizare este să-L înalţe pe Isus, să-L prezinte lumii ca fiind revelat prin tipuri, ca fiind prefigurat prin simboluri, ca fiind descoperit prin revelaţiile profeţilor, ca fiind dezvăluit în lecţiile date ucenicilor Săi şi în minunile nemaipomenite lucrate prin fiii oamenilor, cercetaţi Scripturile, pentru că ele mărturisesc despre El.

  Dacă vreţi să rezistaţi în timpul de strâmtorare, trebuie să-L cunoaşteţi pe Hristos şi să vă însuşiţi darul neprihănirii Sale, pe care o atribuie păcătosului pocăit. Înţelepciunea omenească nu va reuşi să conceapă un plan de mântuire. Filosofia omenească este zadarnică, roadele puterilor omeneşti cele mai înalte sunt lipsite de valoare, în absenţa marelui plan al învăţătorului divin. Slava nu trebuie să ne fie atribuită nouă deloc; tot ajutorul şi toată slava omenească zace în ţărână, fiindcă adevărul, aşa cum este el în Isus, este singurul mijloc disponibil prin care putem fi mântuiţi. Avem privilegiul să intrăm în legătură cu Hristos şi atunci natura divină şi naturii omenească se îmbină; speranţa noastră trebuie să se lege exclusiv de această unire, întrucât numai când Duhul lui Dumnezeu atinge sufletul sunt trezite la viaţă puterile sufletului şi devenim făpturi noi în Hristos Isus. El S-a arătat ca să aducă viaţa şi nemurirea la lumină. El spune: „Cuvintele pe care vi le-am spus Eu sunt duh şi viaţă.” Psalmistul declară: „Descoperirea cuvintelor Tale dă lumină, dă pricepere celor fără răutate.”

  Review and Herald, 2 noiembrie 1892

  Roagă-te cu Biblia în mână - 2016. Orice pretinde a crede că Domnul vine curând să cerceteze Scripturile ca niciodată mai înainte, fiindcă Satana este hotărât să încerce orice metodă posibilă pentru a ţine sufletele în întuneric şi a orbi mintea în faţa primejdiilor din timpul în care trăim. Toţi credincioşii să-şi ia Bibliile cu rugăciune serioasă ca să...
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Exemple mici, lecții mari

  Doamne, Te rog să mă ajuți să mă văd așa cum mă vezi Tu și să pot să văd lecțiile Tale și în cei mai mici! PROVOCARE: Caută astăzi să descoperi ce poți învăța de la un copil sau de la un tânăr!

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...