Rugăciunea și curajul moral

  Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să Mă urmeze. (Matei 16:24)

  Este nevoie de curaj moral pentru a lua poziţie de partea păzirii poruncilor Domnului. Un adversar al adevărului a spus odată că numai nişte oameni fără judecată, nesăbuiţi şi ignoranţi ar părăsi bisericile pentru a păzi ziua a şaptea ca Sabat; însă un pastor care acceptase adevărul a replicat: „Dacă crezi că numai oamenii fără judecată ar face asta, atunci fă o încercare!” Este nevoie de curaj moral, de fermitate, de hotărâre, de perseverenţă şi de foarte multă rugăciune să treci de partea nepopulară. Suntem mulţumitori că putem veni la Hristos cum au venit sărmanii suferinzi la El în templu. Casa aceasta sperăm să fie o casă a rugăciunii, iar cei care vin nici sperăm să-şi dea seama că vin să se întâlnească cu Dumnezeu. Hristos a spus: „Căci acolo unde sunt doi sau trei adunaţi în Numele Meu, sunt şi Eu în mijlocul lor.” Nu credem că vom putea să vă punem la dispoziţie întotdeauna un pastor; dar trebuie să aveţi rădăcină în voi. Trebuie să învăţaţi să scoateţi singuri din fântâna vieţii. Nu aţi îndrăznit să călcaţi în picioare poruncile lui Dumnezeu şi v-aţi decis pentru adevărul nepopular, indiferent de consecinţe. Vă va lăsa atunci Mântuitorul să vă luptaţi singuri? Nu, niciodată! Dar nu le-a spus niciodată ucenicilor Săi că nu vor avea încercări, că nu vor avea de îndurat lepădare de sine şi de Scut sacrificii. Învăţătorul a fost un om al durerii şi obişnuit cu suferinţa. „Cunoaşteţi harul Domnului nostru Isus Hristos. El, cu toate că era bogat, s-a făcut sărac pentru voi, pentru ca, prin sărăcia Lui, voi să vă îmbogăţiţi.” Îi mulţumim lui Dumnezeu că, în sărăcia voastră, Îl puteţi numi Tată. Sărăcia vine peste lumea aceasta și va fi un timp de strâmtorare cum nu a mai fost de când există popoare. Vor fi războaie şi veşti de războaie şi feţele oamenilor se vor face palide. S-ar putea să suferiţi necazuri, să rămâneţi flămânzi uneori; dar Dumnezeu nu vă va părăsi în suferinţa voastră. El vă va pune credinţa la probă. Nu trebuie să trăim ca să ne plăcem nouă înşine. Suntem aici ca să-L descoperim lumii pe Hristos, ca să-L reprezentăm omenirii pe El şi puterea Lui. […]

  Hristos ne pune astăzi la probă ca să vadă dacă vom fi ascultători de Legea lui Dumnezeu cum a fost El şi ca să fim pregătiţi pentru societatea lujerilor sfinţi. Dumnezeu îşi doreşte un popor loial.

  Review and Herald, 1 septembrie 1895

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Nu putem fi neutri

  Să ne rugăm să îi putem atrage și aprecia pe tineri și pe copii așa cum a făcut-o Isus! PROVOCARE: Caută o modalitate prin care să implici un tânăr într-o activitate de binefacere!

  Adevăr relativ sau absolut?

  Să ne rugăm pentru puterea de a fi hotărâți și categorici, dar totodată blânzi și smeriți cu inima! PROVOCARE: Descoperă și ia măsuri în acel domeniu al vieții unde ți-ai permis să faci cum crezi tu, și nu cum vrea Dumnezeu!

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Publicate astăzi

  Când ești în al nouălea cer

  Chiar dacă îți este greu să crezi că dincolo de suferința, sărăcia și nedreptatea din jur există o altă realitate cu totul diferită și în care nu mai stăpânește nici Diavolul, nici uneltele lui, recitește relatările lui Pavel, ale lui Ioan, în Apocalipsa, și lasă-te purtat cu imaginația spre ceva ce reprezintă idealul tău de frumusețe și de bine. Imaginează-ți că abia de la acel nivel începe cu adevărat cerul și lumea pregătită de Dumnezeu celor salvați.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Cine sunt eu?

  Într-o bună zi, ceva ce ai va dispărea sau nu va mai fi valabil în dreptul tău, în timp ce un anume lucru ce face parte din identitatea ta va rămâne lipit de tine până la final.

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Az Úr megóvja gyermekeit

  „Segítségül hív engem, ezért meghallgatom őt, vele vagyok háborúságában: megmentem és megdicsőítem őt.” (Zsolt 91,15)„Isten...