Rugăciunea și curajul moral

  Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să Mă urmeze. (Matei 16:24)

  Este nevoie de curaj moral pentru a lua poziţie de partea păzirii poruncilor Domnului. Un adversar al adevărului a spus odată că numai nişte oameni fără judecată, nesăbuiţi şi ignoranţi ar părăsi bisericile pentru a păzi ziua a şaptea ca Sabat; însă un pastor care acceptase adevărul a replicat: „Dacă crezi că numai oamenii fără judecată ar face asta, atunci fă o încercare!” Este nevoie de curaj moral, de fermitate, de hotărâre, de perseverenţă şi de foarte multă rugăciune să treci de partea nepopulară. Suntem mulţumitori că putem veni la Hristos cum au venit sărmanii suferinzi la El în templu. Casa aceasta sperăm să fie o casă a rugăciunii, iar cei care vin nici sperăm să-şi dea seama că vin să se întâlnească cu Dumnezeu. Hristos a spus: „Căci acolo unde sunt doi sau trei adunaţi în Numele Meu, sunt şi Eu în mijlocul lor.” Nu credem că vom putea să vă punem la dispoziţie întotdeauna un pastor; dar trebuie să aveţi rădăcină în voi. Trebuie să învăţaţi să scoateţi singuri din fântâna vieţii. Nu aţi îndrăznit să călcaţi în picioare poruncile lui Dumnezeu şi v-aţi decis pentru adevărul nepopular, indiferent de consecinţe. Vă va lăsa atunci Mântuitorul să vă luptaţi singuri? Nu, niciodată! Dar nu le-a spus niciodată ucenicilor Săi că nu vor avea încercări, că nu vor avea de îndurat lepădare de sine şi de Scut sacrificii. Învăţătorul a fost un om al durerii şi obişnuit cu suferinţa. „Cunoaşteţi harul Domnului nostru Isus Hristos. El, cu toate că era bogat, s-a făcut sărac pentru voi, pentru ca, prin sărăcia Lui, voi să vă îmbogăţiţi.” Îi mulţumim lui Dumnezeu că, în sărăcia voastră, Îl puteţi numi Tată. Sărăcia vine peste lumea aceasta și va fi un timp de strâmtorare cum nu a mai fost de când există popoare. Vor fi războaie şi veşti de războaie şi feţele oamenilor se vor face palide. S-ar putea să suferiţi necazuri, să rămâneţi flămânzi uneori; dar Dumnezeu nu vă va părăsi în suferinţa voastră. El vă va pune credinţa la probă. Nu trebuie să trăim ca să ne plăcem nouă înşine. Suntem aici ca să-L descoperim lumii pe Hristos, ca să-L reprezentăm omenirii pe El şi puterea Lui. […]

  Hristos ne pune astăzi la probă ca să vadă dacă vom fi ascultători de Legea lui Dumnezeu cum a fost El şi ca să fim pregătiţi pentru societatea lujerilor sfinţi. Dumnezeu îşi doreşte un popor loial.

  Review and Herald, 1 septembrie 1895

  Rugăciunea și curajul moral - 2016. Este nevoie de curaj moral pentru a lua poziţie de partea păzirii poruncilor Domnului. Un adversar al adevărului a spus odată că numai nişte oameni fără judecată, nesăbuiţi şi ignoranţi ar părăsi bisericile pentru a păzi ziua a şaptea ca Sabat; însă un pastor care acceptase adevărul a replicat...
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Strângeţi-vă comori în cer!

  Te rog, dragă părinte, să nu lași nimic și pe nimeni să te abată de la misiunea vieții tale! Copleșit uneori de propria-mi neputință și de propriile eșecuri și limitări, aleg astăzi, Părinte, să-mi pun încrederea mea în credincioșia Ta, știind că atunci se vor petrece lucruri cu adevărat frumoase în căminul meu. PROVOCARE: Studiază astăzi împreună cu copiii sau nepoții tăi, dacă este posibil, studiile lor de Școala de Sabat!

  Formează-i pe copii pentru cer!

  Doamne, ajută-ne să lucrăm pentru copiii noștri și să facem o prioritate din convertirea lor! PROVOCARE: Ce programe se organizează în biserica ta pentru copii și tineri? Gândește-te cum i-ai putea susține și oferă-ți ajutorul!

  Oferă-le timp copiilor! Vei învăţa cea mai preţioasă lecţie

  Doamne, fă-mă dispus să învăț de la copiii mei ce înseamnă în mod autentic smerenia! PROVOCARE: Lasă deoparte telefonul și petrece timp cu copilul tău!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...