Sabatul, un test

  Sfinţiţi Sabatele Mele, căci ele sunt un semn între Mine şi voi, ca să ştiţi că Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru! (Ezechiel 20:20)

  Niciun om nu va suporta mânia lui Dumnezeu înainte ca adevărul să fi fost prezentat minţii şi conştiinţei lui, iar el să-l fi respins. Sunt mulţi care n-au avut niciodată ocazia să audă adevărurile speciale valabile pentru timpul acesta. Obligativitatea poruncii a patra nu le-a fost expusă niciodată în adevărata ei lumină. Acela care citeşte toate inimile şi judecă toate motivele nu va permite ca vreun om doritor să cunoască adevărul să fie păcălit cu privire la natura şi rezultatul controversei. Decretul nu va fi impus orbeşte. Fiecare om trebuie să aibă suficientă lumină pentru a lua o hotărâre în cunoştinţă de cauză.

  Sabatul va constitui marele test al loialităţii, deoarece el este partea de adevăr în mod deosebit combătută. Când oamenii vor fi supuşi încercării finale, atunci va fi trasă linia de demarcaţie între cei care Îi slujesc lui Dumnezeu şi cei care nu-I slujesc. În timp ce păzirea sabatului fals – în conformitate cu legea statului, dar contrar poruncii a patra – va constitui o dovadă de supunere faţă de puterea opusă lui Dumnezeu, păzirea Sabatului autentic, în ascultare de Legea lui Dumnezeu, va fi o dovadă de fidelitate faţă de Creator. În timp ce unii oameni vor primi semnul fiarei, prin acceptarea semnului de supunere faţă de puterile pământeşti, alţii vor primi sigiliul lui Dumnezeu prin alegerea semnului de loialitate faţă de autoritatea divină.

  Cei care au prezentat în trecut adevărurile proclamate de îngerul al treilea au fost priviţi adesea ca simpli alarmişti. Prezicerile lor – că intoleranţa religioasă va predomina în Statele Unite, că biserica şi statul se vor uni să-i persecute pe cei care păzesc poruncile lui Dumnezeu – au fost considerate neîntemeiate şi absurde. Se afirma cu multă convingere că această ţară nu va putea niciodată să devină altceva decât ceea ce a fost: apărătoarea libertăţii religioase. Dar, când posibilitatea impunerii păzirii duminicii va genera din ce în ce mai multă agitaţie, evenimentul atât de îndelung negat şi necrezut va fi văzut apropiindu-se. Atunci, mesajele celor trei îngeri vor avea efectul pe care nu l-au putut avea înainte.

  Dumnezeu a avut în toate generaţiile trimişii Săi cu misiunea de a mustra păcatul atât în lume, cât şi în biserică. Oamenii însă doresc să li se spună lucruri plăcute şi de aceea adevărul curat şi nepoleit nu este acceptat.

  Tragedia veacurilor, pp. 605-606

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Plin de sfat sau răsfăț?

  Doamne, ajută-mă să văd chipul și asemănarea Ta în ceilalți și să-i iubesc așa cum ai făcut-o Tu! PROVOCARE: Fă tot ce poți ca astăzi să-i tratezi într-o manieră plină de respect atât pe cei cunoscuți, cât și pe necunoscuți!

  Jertfe pentru fii

  Doamne, ajută-ne să ne rugăm pentru cei din familia noastră, să ne pese de mântuirea lor și să facem tot ce putem pentru a fi împreună Acasă! PROVOCARE: Astăzi, orientează-te în jur, privește la cei care apun, la tine, la copii și găsește-ți locul! Dacă reușești, ai găsit cărarea înțelepciunii.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Publicate astăzi

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Tresaltă de bucurie!

  Poţi să te încrezi în EL! Astăzi fii plin de bucurie şi strigă de veselie: „Iată că împăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor!”

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Az Úr szemmel tartja népét

  „Hát az Isten nem áll-é bosszút az Ő választottaiért, kik Őhozzá kiáltanak éjjel és nappal,...