Scutul lui Dumnezeu

  Ferice de poporul care păzeşte legea! (Proverbele 29:18)

  Nu mai era decât o speranţă pentru omenire: ca în această masă de elemente discordante şi stricate să fie aruncat un aluat nou, ca omenirii să i se ofere puterea unei vieţi noi, ca lumea să-L cunoască din nou pe Dumnezeu.

  Hristos a venit să-L facă din nou cunoscut lumii pe Dumnezeu. A venit pentru a înlătura învăţăturile false prin care imaginea Îi fusese denaturată de cei care pretindeau că-L cunosc. A venit să arate care este natura Legii Sale, să descopere în propriul caracter frumuseţea sfinţeniei.

  Hristos a venit în lume cu toată iubirea acumulată de-a lungul veşniciei. Dând la o parte cerinţele excesive care împovăraseră Legea lui Dumnezeu, El a arătat că ea este o lege a iubirii, o expresie a bunătăţii divine. A arătat că de ascultarea de principiile ei depind fericirea omenirii şi, în consecinţă, stabilitatea societăţii omeneşti, care este baza şi cadrul în care funcţionează aceasta.

  Departe de a impune cerinţe arbitrare, Legea lui Dumnezeu le este dată oamenilor ca un zid de apărare, ca un scut. Oricine îi acceptă principiile este păzit de rău. Loialitatea faţă de Dumnezeu implică loialitate faţă de om. Astfel, legea apără drepturile şi individualitatea fiecărui om. Îi opreşte pe conducători de la oprimare şi pe subordonaţi de la indisciplină. Asigură binele omului atât pentru lumea aceasta, cât şi pentru lumea viitoare. Pentru cel care ascultă de ea, reprezintă făgăduinţa vieţii veşnice, căci ea exprimă principii care vor exista întotdeauna.

  Hristos a venit pentru a demonstra valoarea principiilor divine, pentru a le demonstra puterea de a regenera omenirea. A venit pentru a-i învăţa pe oameni cum trebuie să le dezvolte şi să le aplice. Pentru oamenii de atunci, valoarea tuturor lucrurilor era dată de modul în care arătau. Declinul puterii religiei fusese însoţit de o creştere a fastului şi a strălucirii ei. Educatorii acelui timp căutau să inspire respect prin etalare şi ostentaţie. Viaţa lui Isus era în contrast izbitor cu toate acestea, deoarece ea demonstra cât de lipsit de valoare este tot ceea ce oamenii consideră esenţial în viaţă. Născut printre oameni needucaţi, locuind în casa unui ţăran şi trăind ca un ţăran, practicând o meserie ca orice om obişnuit, ducând o viaţă obscură […], în aceste condiţii şi în acest mediu, Isus a urmat planul divin de educaţie.

  Educaţie, pp. 76-77

  Scutul lui Dumnezeu - 2016. Nu mai era decât o speranţă pentru omenire: ca în această masă de elemente discordante şi stricate să fie aruncat un aluat nou, ca omenirii să i se ofere puterea unei vieţi noi, ca lumea să-L cunoască din nou pe Dumnezeu.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Poți rămâne la fel?

  Doamne, Te rog să mă ajuți să fiu amabil și curtenitor cu semenii mei, tineri sau bătrâni, nu doar când sunt și ei politicoși și curtenitori, ci întotdeauna, așa cum ai fost Tu! PROVOCARE: Trimite-i astăzi unui tânăr din biserica ta un mesaj de încurajare!

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...