Legea dragostei

  Dragostea… este împlinirea Legii. (Romani 13:10)

  Cel care a proclamat legea pe muntele Sinai, în mijlocul tunetelor şi al flăcărilor, a fost chiar Hristos. Slava lui Dumnezeu coborâse peste piscuri, asemenea unui foc mistuitor, iar muntele se cutremurase datorită prezenţei Lui. Oştirile lui Israel, prosternate la pământ, ascultaseră pline de veneraţie preceptele sfinte ale legii. Ce contrast cu scena de pe Muntele Fericirilor! Sub cerul de vară, într-o linişte tulburată doar de cântecele păsărilor, Isus dezvăluia principiile împărăţiei Sale. Cu toate acestea, Acela care le vorbea oamenilor în ziua aceea pe un ton pbn de iubire le dezvăluia principiile legii vestite pe Sinai. […]

  Legea dată pe Sinai era o enunţare a principiului dragostei, o revelare pe pământ a legii cerului. Ea a fost încredinţată unui Mijlocitor – a fost rostită de Acela prin a cărui putere inimile oamenilor puteau fi aduse în armonie cu principiile ei. Dumnezeu dezvăluise scopul legii când a declarat poporului Israel: „Să-Mi fiţi nişte oameni sfinţi” (Exodul 22:31).

  Dar poporul Israel nu a înţeles natura spirituală a legii şi, mult prea adesea, pretinsa lui ascultare era doar o respectare a formelor şi ceremoniilor, şi nu o consacrare a inimii faţă de suveranitatea iubirii. Când Isus a reprezentat înaintea oamenilor, prin caracterul şi prin lucrarea Lui, atributele sfinte, binevoitoare şi părinteşti ale lui Dumnezeu şi le-a dovedit bpsa de valoare a ascultării pur ceremoniale, conducătorii iudei nu au acceptat şi nici nu au înţeles cuvintele Lui. Ei considerau că El trata prea superficial cerinţele legii, iar când le-a expus adevărurile care erau însuşi sufletul slujirii lor rânduite în mod divin, au privit doar la aspectele exterioare şi L-au acuzat că încerca să o desfiinţeze.

  Deşi rostite calm, cuvintele lui Hristos erau pronunţate cu o seriozitate şi o putere care tulburau inima oamenilor. Ei au aşteptat să audă o repetare a tradiţiilor lipsite de viaţă şi a cerinţelor exagerate ale rabinilor, dar degeaba. „Au rămas uimiţi de învăţătura Lui, căci El îi învăţa ca unul care avea putere, nu cum îi învăţau cărturarii lor” (Matei 7:28,29). Fariseii au observat deosebirea imensă dintre maniera lor de a învăţa şi aceea a lui Hristos. Ei au văzut că adevărul, în maiestatea, puritatea şi frumuseţea lui, cu influenţa lui profundă şi blândă, lua puternic în stăpânire mintea multora.

  Cugetări de pe Muntele Fericirilor, pp. 45-47

  Legea dragostei - 2016. Cel care a proclamat legea pe muntele Sinai, în mijlocul tunetelor şi al flăcărilor, a fost chiar Hristos. Slava lui Dumnezeu coborâse peste piscuri, asemenea unui foc mistuitor, iar muntele se cutremurase datorită prezenţei Lui. Oştirile lui Israel, prosternate la pământ, ascultaseră...
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...