Articolul precedentResponsabilitatea ecologică
  Articolul următorDumnezeul meu salvator

  Legea lui Dumnezeu este eternă

  Să nu credeţi că am venit să stric Legea şi Prorocii, am venit nu să stric, ci să împlinesc. (Matei 5:17)

  Însuşi Creatorul nostru, Dătătorul Legii, a declarat că nu intenţionează să înlăture prevederile ei. Tot ce există în natură, de la particula din raza de soare şi până la lumile de sus, este supus legii. Iar ordinea şi armonia din lumea naturală depind de respectarea acestor legi. Tot astfel, viaţa tuturor fiinţelor inteligente este condusă de marile principii ale neprihănirii, iar bunăstarea întregului univers depinde de conformarea faţă de ele. Legea lui Dumnezeu a existat înainte ca pământul acesta să fie adus la existenţă. Îngerii sunt guvernaţi de principiile ei, iar ca pământul să fie în armonie cu cerul, omenirea trebuie şi ea să respecte legile divine. Hristos le-a făcut cunoscute preceptele legii lui Adam şi Evei în Eden, când „stelele dimineţii izbucneau în cântări de bucurie şi când toţi fiii lui Dumnezeu scoteau strivite de veselie” (Iov 38:7). Misiunea lui Hristos pe pământ nu a fost aceea de a desfiinţa legea, ci de a ne aduce, prin harul Său, înapoi la ascultarea de prevederile ei.

  Ucenicul iubit, care a auzit cuvintele lui Isus pe munte, scriind la multă vreme după aceea, sub inspiraţia Duhului Sfânt, vorbeşte despre lege ca fiind o obligaţie perpetuă. El spune că „păcatul este fărădelege” şi că „oricine face păcat face şi fărădelege” (1 Ioan 3:4). El explică în mod clar că legea la care se referă este „o poruncă veche, pe care aţi avut-o de la început” (1 Ioan 2:7). El vorbeşte despre legea care a existat la creaţie şi care a fost repetată pe muntele Sinai.

  Referitor la lege, Isus a spus: „Am venit nu să stric, ci să împlinesc.” El a folosit aici cuvântul „a împlini” cu acelaşi sens cu care l-a folosit atunci când l-a anunţat pe Ioan Botezătorul de planul Lui de a împlini „tot ce trebuie împlinit” (Matei 3:15), adică de a umple măsura cerinţei legii, de a oferi un excmplu de conformare desăvârşită faţă de voia lui Dumnezeu.

  El a avut misiunea „să vestească o Lege mare şi minunată” (Isaia 42:21). El urma să demonstreze natura spirituală a legii, să prezinte principiile ei vaste şi să exprime în mod clar obligativitatea ei veşnică. […]

  Isus, întipărirea Fiinţei Tatălui, strălucirea slavei Lui, Răscumpărătorul gata să renunţe la Sine, a fost, pe tot parcursul pelerinajului Său de iubire pe pământ, o reprezentare vie a caracterului Legii lui Dumnezeu.

  Cugetări de pe Muntele Fericirilor, pp. 48-49

  Legea lui Dumnezeu este eternă - 2016. Însuşi Creatorul nostru, Dătătorul Legii, a declarat că nu intenţionează să înlăture prevederile ei. Tot ce există în natură, de la particula din raza de soare şi până la lumile de sus, este supus legii. Iar ordinea şi armonia din lumea naturală depind de...
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...