Articolul precedentResponsabilitatea ecologică
  Articolul următorDumnezeul meu salvator

  Legea lui Dumnezeu este eternă

  Să nu credeţi că am venit să stric Legea şi Prorocii, am venit nu să stric, ci să împlinesc. (Matei 5:17)

  Însuşi Creatorul nostru, Dătătorul Legii, a declarat că nu intenţionează să înlăture prevederile ei. Tot ce există în natură, de la particula din raza de soare şi până la lumile de sus, este supus legii. Iar ordinea şi armonia din lumea naturală depind de respectarea acestor legi. Tot astfel, viaţa tuturor fiinţelor inteligente este condusă de marile principii ale neprihănirii, iar bunăstarea întregului univers depinde de conformarea faţă de ele. Legea lui Dumnezeu a existat înainte ca pământul acesta să fie adus la existenţă. Îngerii sunt guvernaţi de principiile ei, iar ca pământul să fie în armonie cu cerul, omenirea trebuie şi ea să respecte legile divine. Hristos le-a făcut cunoscute preceptele legii lui Adam şi Evei în Eden, când „stelele dimineţii izbucneau în cântări de bucurie şi când toţi fiii lui Dumnezeu scoteau strivite de veselie” (Iov 38:7). Misiunea lui Hristos pe pământ nu a fost aceea de a desfiinţa legea, ci de a ne aduce, prin harul Său, înapoi la ascultarea de prevederile ei.

  Ucenicul iubit, care a auzit cuvintele lui Isus pe munte, scriind la multă vreme după aceea, sub inspiraţia Duhului Sfânt, vorbeşte despre lege ca fiind o obligaţie perpetuă. El spune că „păcatul este fărădelege” şi că „oricine face păcat face şi fărădelege” (1 Ioan 3:4). El explică în mod clar că legea la care se referă este „o poruncă veche, pe care aţi avut-o de la început” (1 Ioan 2:7). El vorbeşte despre legea care a existat la creaţie şi care a fost repetată pe muntele Sinai.

  Referitor la lege, Isus a spus: „Am venit nu să stric, ci să împlinesc.” El a folosit aici cuvântul „a împlini” cu acelaşi sens cu care l-a folosit atunci când l-a anunţat pe Ioan Botezătorul de planul Lui de a împlini „tot ce trebuie împlinit” (Matei 3:15), adică de a umple măsura cerinţei legii, de a oferi un excmplu de conformare desăvârşită faţă de voia lui Dumnezeu.

  El a avut misiunea „să vestească o Lege mare şi minunată” (Isaia 42:21). El urma să demonstreze natura spirituală a legii, să prezinte principiile ei vaste şi să exprime în mod clar obligativitatea ei veşnică. […]

  Isus, întipărirea Fiinţei Tatălui, strălucirea slavei Lui, Răscumpărătorul gata să renunţe la Sine, a fost, pe tot parcursul pelerinajului Său de iubire pe pământ, o reprezentare vie a caracterului Legii lui Dumnezeu.

  Cugetări de pe Muntele Fericirilor, pp. 48-49

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Mustrarea nu dăunează acceptării

  Dragi părinți, nu ocoliți cuvintele de avertizare pentru copiii și tinerii din casele voastre! Veți secera cele mai mari bucurii când îi veți vedea că Îi dau dreptate lui Dumnezeu și fac legământ cu El. Chiar azi, semănați o avertizare cu blândețe și dragoste! PROVOCARE: Ce lucru pe care îl fac copiii tăi ești convins că nu este bun? Roagă-te astăzi să ai putere să le spui cu blândețe că Dumnezeu vrea să le dea putere să renunțe la el!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Nepolitețea binecuvântată

  Să ne rugăm ca tinerii noștri iubiți să-I deschidă ușa Străinului care bate la ușa inimii ca să devină Prietenul lor veșnic. Numai El îi poate scoate pe toți străinii care le-au inundat viața, așa cum i-a scos pe negustorii ticăloși din Templu. Fie ca Domnul să îi ocrotească și azi de străini! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, oferă-i unui străin o carte care să îi vorbească despre Isus! Fă-ți timp apoi să te rogi pentru el!

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...