Articolul precedentVindecare primita în dar
  Articolul următorConexiunea la tastatură

  Sursa tuturor legilor

  Cât de mult iubesc Legea Ta! Toată ziua mă gândesc la ea. (Psalmii 119:97)

  Amprenta Divinităţii se vede în toate lucrurile create. Natura mărturiseşte despre Dumnezeu. Adusă în contact cu miracolul şi taina universului, mintea sensibilă nu poate decât să recunoască mâna puterii infinite. Nu prin propria putere îşi dă pământul bunătăţile şi îşi continuă, an după an, mişcarea în jurul soarelui. O mână nevăzută conduce planetele în circuitul lor celest. O viaţă misterioasă însufleţeşte întreaga natură, o viaţă care susţine nenumăratele lumi din spaţiul necuprins, care se află în minuscula insectă purtată de briza de vară, care animă zborul rândunică şi îi satură pe puii de corb ce ţipă, care transformă mugurul în boboc şi preschimbă floarea în fruct.

  Aceeaşi putere care susţine natura acţionează şi în om. Aceleaşi legi măreţe care călăuzesc deopotrivă astrul şi atomul controlează şi viaţa omului Legile care guvernează funcţionarea inimii, care reglează fluxul lichidului vieţii în corp sunt legile Inteligenţei atotputernice, care are autoritate asupra sufletului omului. De la El izvorăşte viaţa a tot ce există, viaţă care. numai în armonie cu El, îşi poate atinge adevărata sferă de acţiune. Toată creaţia împărtăşeşte aceeaşi condiţie existenţială – viaţa este susţinută primind viaţa lui Dumnezeu şi se trăieşte în armonie cu voinţa Creatorului Călcarea legilor Sale, în domeniul fizic, mintal sau moral, înseamnă intrarea în disonanţă cu universul, înseamnă o uşă deschisă discordiei, anarhiei şi ruinei. Pentru cel care învaţă să-i interpreteze învăţăturile, natura întreagă se umple de lumină; lumea este manualul, iar viaţa este şcoala. Unitatea dintre om, natură şi Dumnezeu, suveranitatea universală a legii divine şi consecinţele încălcării ei nu pot să nu impresioneze mintea şi să nu modeleze caracterul.

  Acestea sunt lecţiile pe care trebuie să le înveţe copiii noştri. Pentru copilul mic, incapabil încă să înveţe din cărţi sau să se deprindă cu disciplina din sala de clasă, natura se prezintă ca o sursă inepuizabilă de învăţare şi încântare. Inima care nu s-a împietrit încă prin contactul cu răul poate recunoaşte rapid Prezenţa care străbate întreaga creaţie. Urechea pe care zgomotul lumii nu a surzit-o încă este atentă la Vocea care vorbeşte prin şoaptele naturii.

  Educaţie, pp. 99-100

  Sursa tuturor legilor - 2016. Amprenta Divinităţii se vede în toate lucrurile create. Natura mărturiseşte despre Dumnezeu. Adusă în contact cu miracolul şi taina universului, mintea sensibilă nu poate decât să recunoască mâna puterii infinite.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...