Articolul precedentVindecare primita în dar
  Articolul următorConexiunea la tastatură

  Sursa tuturor legilor

  Cât de mult iubesc Legea Ta! Toată ziua mă gândesc la ea. (Psalmii 119:97)

  Amprenta Divinităţii se vede în toate lucrurile create. Natura mărturiseşte despre Dumnezeu. Adusă în contact cu miracolul şi taina universului, mintea sensibilă nu poate decât să recunoască mâna puterii infinite. Nu prin propria putere îşi dă pământul bunătăţile şi îşi continuă, an după an, mişcarea în jurul soarelui. O mână nevăzută conduce planetele în circuitul lor celest. O viaţă misterioasă însufleţeşte întreaga natură, o viaţă care susţine nenumăratele lumi din spaţiul necuprins, care se află în minuscula insectă purtată de briza de vară, care animă zborul rândunică şi îi satură pe puii de corb ce ţipă, care transformă mugurul în boboc şi preschimbă floarea în fruct.

  Aceeaşi putere care susţine natura acţionează şi în om. Aceleaşi legi măreţe care călăuzesc deopotrivă astrul şi atomul controlează şi viaţa omului Legile care guvernează funcţionarea inimii, care reglează fluxul lichidului vieţii în corp sunt legile Inteligenţei atotputernice, care are autoritate asupra sufletului omului. De la El izvorăşte viaţa a tot ce există, viaţă care. numai în armonie cu El, îşi poate atinge adevărata sferă de acţiune. Toată creaţia împărtăşeşte aceeaşi condiţie existenţială – viaţa este susţinută primind viaţa lui Dumnezeu şi se trăieşte în armonie cu voinţa Creatorului Călcarea legilor Sale, în domeniul fizic, mintal sau moral, înseamnă intrarea în disonanţă cu universul, înseamnă o uşă deschisă discordiei, anarhiei şi ruinei. Pentru cel care învaţă să-i interpreteze învăţăturile, natura întreagă se umple de lumină; lumea este manualul, iar viaţa este şcoala. Unitatea dintre om, natură şi Dumnezeu, suveranitatea universală a legii divine şi consecinţele încălcării ei nu pot să nu impresioneze mintea şi să nu modeleze caracterul.

  Acestea sunt lecţiile pe care trebuie să le înveţe copiii noştri. Pentru copilul mic, incapabil încă să înveţe din cărţi sau să se deprindă cu disciplina din sala de clasă, natura se prezintă ca o sursă inepuizabilă de învăţare şi încântare. Inima care nu s-a împietrit încă prin contactul cu răul poate recunoaşte rapid Prezenţa care străbate întreaga creaţie. Urechea pe care zgomotul lumii nu a surzit-o încă este atentă la Vocea care vorbeşte prin şoaptele naturii.

  Educaţie, pp. 99-100

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Unitate în casă și în biserică

  Fie ca rugăciunea apostolului să se împlinească cu privire la noi și cu privire la frații și surorile noastre: „Domnul să vă facă să creșteți tot mai mult în dragoste unii față de alții și față de toți” (1 Tesaloniceni 3:12)! Provocare: Roagă-te astăzi pentru diaconii și diaconesele din biserica ta!

  Sfânt în familie și în biserică

  Doamne, ajută-mă să am o inimă curată și să nu fiu o pricină de poticnire pentru cei din familia mea! Provocare: Ai un obicei pe care nu ai vrea să îl aibă și copiii tăi? Hotărăște-te să renunți la el chiar astăzi!

  Familia și misiunea bisericii

  Provocare: Fii martor al lui Dumnezeu acasă, la biserică, la locul de muncă și în societate!

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...