Înălțarea Legii

  Legea Domnului este desăvârşită şi înviorează sufletul. (Psalmii 19:7)

  „Câtă vreme nu vor trece cerul şi pământul”, a spus Isus, „nu va trece o iotă sau o frântură de slovă din lege, înainte ca să se fi întâmplat toate lucrurile”. Prin propria supunere faţă de Lege, Hristos a mărturisit în favoarea caracterului ei neschimbător şi a dovedit că, prin harul Lui, orice fiu și fiică a lui Adam o poate respecta în mod desăvârşit. Pe munte, El a declarat că nu va trece nici cea mai mică iotă din lege până când nu se vor împlini loate lucrurile – toate lucrurile care privesc neamul omenesc, acele lucruri care au o legătură cu planul de mântuire. El nu ne învaţă că legea va fi abrogată vreodată, ci ne îndreaptă privirile spre linia cea mai îndepărtată a orizontului nostru şi ne asigură că, până se va ajunge în acel punct, legea îşi va păstra autoritatea, aşa încât nimeni să nu poată presupune că misiunea Lui a fost aceea de a aboli preceptele ei. Atâta timp cât cerul şi pământul vor exista, vor rămâne şi principiile sfinte ale Legii lui Dumnezeu. Dreptatea Lui, „ca munţii” (Psalmii 36:6), va continua să fie o sursă de binecuvântare ce-şi revarsă apele pentru a înviora pământul.

  Pentru că Legea Domnului este desăvârşită şi, prin urmare, imuabilă, este imposibil ca oamenii păcătoşi să se ridice, prin puterea proprie, la înălţimea standardului cerinţelor ei. Acesta a fost motivul pentru care a venit Isus ca Răscumpărător al nostru. Misiunea Lui a fost ca, făcându-ne părtași naturii divine, să ne aducă în armonie cu principiile legii cerului. Când renunţăm la păcat şi Îl acceptăm pe Hristos ca Mântuitor personal, legea este înălţată. Apostolul Pavel întreabă: „Deci, prin credinţă desfiinţăm noi legea? Nicidecum. Dimpotrivă, noi întărim Legea” (Romani 3:31).

  Făgăduinţa noului legământ este aceasta: „Voi pune legile Mele în inimile lor şi le voi scrie în mintea lor” (Evrei 10:16). Sistemul tipurilor care arăta spre Hristos ca Miel al lui Dumnezeu care avea să ridice păcatul lumii urma să-și încheie menirea odată cu moartea Lui, dar principiile neprihănirii întruchipate în Decalog sunt tot atât de neschimbătoare ca tronul veşnic. Nicio poruncă nu a fost anulată, nicio iotă sau o frântură nu a fost modificată. Acele principii care le-au fost prezentate primilor noştri părinţi în Paradis ca marea lege a vieţii vor exista în forma lor neschimbată în Paradisul restaurat. Când Edenul va înflori din nou pe pământ, legea iubirii lui Dumnezeu va fi respectată de toate fiinţele care există sub soare.

  Cugetări de pe Muntele Fericirilor, pp. 49-50

  Înălțarea Legii - 2016. „Câtă vreme nu vor trece cerul şi pământul”, a spus Isus, „nu va trece o iotă sau o frântură de slovă din lege, înainte ca să se fi întâmplat toate lucrurile”. Prin propria supunere faţă de Lege, Hristos a mărturisit în favoarea caracterului ei neschimbător şi a dovedit că...
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...